Image
Foto: www.profimedia.hr
Tom Selleck i Jillie Mack
Foto: www.profimedia.hr

Tom Selleck i Jillie Mack

Glumac Tom Selleck i njegova supruga Jillie Mack u braku su od kolovoza 1987., a zajedno imaju kćer Hannah, koja je rođena godinu kasnije. Oženili su se u tajnosti, a Selleck je dao napraviti samo polaroid snimke vjenčanja tako da fotografije s negativa nisu mogle procuriti u tisak. Mogu se pohvaliti jednim od najduljih brakova modernog Hollywooda.

Meryl Streep i Don Gummer
Foto: www.profimedia.hr

Meryl Streep i Don Gummer

Streep je bila u vezi s glumcem Johnom Cazaleom tri godine sve dok nije preminuo od raka pluća u ožujku 1978. Tijekom razdoblja tuge, održavala je kontakt s Donom Gummerom, bratovim prijateljem, putem pisama koja su postajala sve ozbiljnija. Streep nije bila uvjerena da je spremna za novu vezu, ali ju je prijateljica koja je ostala udovica potaknula da provodi vrijeme s Gummerom ako joj se sviđa. Streep se na kraju udala za Gummera šest mjeseci nakon Cazaleove smrti i s njim je do danas u sretnom braku, a imaju četvero djece.

Jamie Lee Curtis i Christopher Guest
Foto: www.profimedia.hr

Jamie Lee Curtis i Christopher Guest

Par koji će ove godine proslaviti 37. godišnjicu braka su i glumci Jamie Lee Curtis i Christopher Guest, koji su zajedno od 1984. Par ima dvoje djece, a Curtis je u nedavnom intervjuu izjavila da je velika romantičarka, a Guest je njezin "jedan i jedini".

Helen Mirren i Taylor Hackford
Foto: www.profimedia.hr

Helen Mirren i Taylor Hackford

Mirren je imala 41 godinu kada se 1986. udala za redatelja filma "Oficir i džentlmen", Taylora Hackforda. Bio je to njegov treći brak, ali prvi za Helen, i drago joj je što je čekala. "Posebno sam zahvalna što sam u sretnom braku. Volim svog muža, volim biti s njim", rekla je Mirren u jednom intervjuu.

Sharon i Ozzy Osbourne
Foto: www.profimedia.hr

Sharon i Ozzy Osbourne

Ozzy i Sharon Osbourne tijekom desetljeća dugog braka naišli su na mnoge uspone i padove, ali se i dalje bore za svoju vezu. Ozzy je upoznao Sharon, koja će postati njegova druga supruga, 1970., kada je ona imala 18 godina. Njihova veza nije postala romantična sve do 1979. godine, a vjenčali su se 1982. te su postali roditelji kćeri Aimee i Kelly te sina Jacka.

Samuel L. Jackson i LaTanya Richardson Jackson
Foto: www.profimedia.hr

Samuel L. Jackson i LaTanya Richardson Jackson

Glumački par Samuel L. Jackson i LaTanya Richardson Jackson upoznao se 1970. godine, kada je Richardson bila studentica na koledžu Spelman u Atlanti, a Jackson na koledžu Morehouse. Njih dvoje vjenčali su se 1980. godine, a prošle su godine proslavili 50 godina veze i 40 godina braka.

Kevin Bacon i Kyra Sedgwick
Foto: www.profimedia.hr

Kevin Bacon i Kyra Sedgwick

Glumački par Kevin Bacon i Kyra Sedgwick u braku su više od 30 godina - i čini se da su zaljubljeniji nego ikad. Njih dvoje su se prvi put sreli kada je Bacon, koji je sedam godina stariji od Sedgwick, radio predstavu u sedamdesetima. I iako je ona rekla da on nije njezin tip, vjenčali su se 4. rujna 1988., a kasnije dobili sina Travisa i kćer Sosie.

Najdugovječniji holivudski parovi

Vraćaju vjeru u ljubav: Ovi slavni parovi u braku su više od 30 godina

Ne postoji prečica do uspješnog braka, ni neka čarobna formula pomoću koje će brak dugo trajati. Ali kada se dvoje ljudi vole i poštuju jedno drugoga, oni mogu prevladati svaku prepreku koja im se nađe na putu. I iako često vidimo slavne parove kako se rastaju nakon samo nekoliko godina braka, to nije slučaj sa svima. Parovi poput Meryl Streep i Dona Gummera, ili Kevina Bacona i Kyre Sedgwick uspjeli su održati svoju iskru živom više od 30 godina i svima nama vraćaju nadu u pravu ljubav. Osim njih, izdvojile smo još neke parove koji nam mogu poslužiti kao pravi primjer skladnog i sretnog braka.

N.B.