Majstori svog zanata

Jesi li ih prepoznala? Ovi su glumci u filmovima su imali više od jedne uloge i sjajno ih odigrali

Kad govorimo o glumcima koji su u nekom kino hitu tumačili više likova, svima nam na pamet pada Eddie Murphy, po mnogima apsolutni kralj transformacije. No, on nije jedini - evo kojim još glumcima jedna uloga naprosto nije bila dovoljna

BeFunky-collage (27).jpg
Foto: profimedia.hr

Je li ti se ikad dogodilo da si pogledala neki film i tek naknadno ustanovila kako se isti glumac pojavio u više različitih uloga? Čini se kako neke zvijezde jednostavno imaju zavidnu sposobnost preobrazbe pa ponekad ni ne primijetimo da smo ih vidjeli više puta u jednoj produkciji.

Image
U dilemi

Predomislili su se: Slavni roditelji koji su odlučili svom djetetu promijeniti ime

Riječ je o talentiranim glumcima koji su pristali utjeloviti često međusobno sasvim različite likove – kako po izgledu, tako i po karakteru. Evo slavnih glumačkih faca koje su bez problema odradile multi-uloge i time osvojile još više zadivljenih obožavatelja, ali i zaradile višestruke honorare:

POGLEDAJ VIDEO: Kruna je prošla 11 umjetnih oplodnji kako bi dobila svoje blizanke

Robin Williams

U hit komediji 'Tatica u suknji' genijalni Williams glumio je Daniela Hillarda, nedavno razvedenog muškarca i oca te dadilju gospođicu Doubtfire, gospođu u godinama koju angažira njegova bivša supruga kako bi čuvala zajednički djecu. Zapravo, glavna tema filma upravo su stalne preobrazbe glavnog lika i pokušaj Hillarda da održi iluziju kako je riječ o dvije različite osobe – rezultat je naravno niz urnebesno smiješnih situacija.

Image
Foto: profimedia.hr

Eddie Murphy

Bez sumnje, legendarni je Murphy neokrunjeni kralj višestrukih uloga. Uskočio je u više od jedne uloge u ne samo jednom filmu - među njima su i hitovi kao što su 'Luckasti profesor', 'Princ otkriva Ameriku' i 'Norbit'. Tako je, na primjer, u znanstveno-fantastičnoj komediji 'Luckasti profesor' iz 1996. godine, Murphy utjelovio čak sedam likova: briljantnog i pretilog znanstvenika Shermana Krumpa, iritantnog zavodnika Buddyja Lovea, kao i većinu članova Shermanove obitelji. Sve u svemu, Murphy je uistinu one man show.

Image
Foto: profimedia.hr

Lindsay Lohan

U 'Zamci za roditelje', romantičnoj komediji iz devedesetih, tada 11-godišnja Lohan glumi sestre blizanke Annie i Hallie - koje ne znaju jedna za drugu dok se igrom slučaja ne upoznaju u dječjem kampu. Djevojčice odluče zamijeniti uloge kako bi ponovno spojile svoje roditelje. Film je inspiriran poznatim dječjim romanom 'Blizanke', njemačkog pisca Ericha Kästnera.

Image
Foto: profimedia.hr

Martin Lawrence

Slavni glumac apsolutno je oduševio gledatelje svojim tumačenjem prilično različitih likova u istom filmu. U komediji iz 2000. godine pod nazivom 'Kuća debele mame', 58-godišnji je komičar istovremeno uskočio u ulogu FBI agenta Malcolma Turnera koji lovi odbjeglog kriminalca te ulogu drage starije gospođe Hattie. S višestrukim ulogama tada je već imao mnogo iskustva jer je u seriji iz devedesetih pod naslovom 'Martin' bio igrao ukupno čak deset različitih uloga.

Image
Foto: profimedia.hr

Halle Berry

Možemo samo zamisliti koliko bi cool bilo glumiti različite likove u nekom znanstveno-fantastičnom filmu. Oskarovka Halle Berry dobila je upravo ovakvu jedinstvenu priliku kad su joj redatelji njemačkog filma 'Atlas oblaka' dodijelili šest uloga. Tema filma iz 2012. su ljudska povezanost i odluke koje oblikuju budućnost čovječanstva, a ima nekoliko radnji koje se dovijaju tijekom šest različitih povijesnih razdoblja.

Image
Foto: profimedia.hr

Shawn i Marlon Wayans

Unatoč ne baš sjajnim filmskim kritikama, komedija 'Mrak komadi' punila je kino dvorane 2004. godine, a svoj uspjeh najvećim dijelom može zahvaliti glavnim glumcima koji su briljantno odradili svoj posao. Naime, u ovoj krimi parodiji glumački dvojac, braća Wayans, glume FBI agente zadužene za zaštitu sestara iz visokog društva. Kako bi što bolje obavili svoj posao, agenti se preruše u bogate nasljednice poznatog hotelskog lanca te vode njihove glamurozne živote – što, naravno, rezultira potpunim kaosom.

Image
Foto: profimedia.hr

Amanda Bynes

U simpatičnoj teen komediji 'Ona je najbolja', iz 2006, 37-godišnja glumica utjelovljuje lik djevojke Viole Hastings, koja se preruši u dječaka i pohađa školu umjesto svojega brata blizanca. Naime, Viole želi igrati za školski nogometni tim, jer je ženska momčad prethodno raspuštena. Ipak, biti dječak pokaže se težim nego što je zamišljala, pogotovo zato što se zaljubi u svog cimera radi kojeg se nađe u ljubavnom trokutu.

Image
Foto: profimedia.hr

James McAvoy

U psihološkom trileru iz 2016. pod naslovom 'Podvojen', škotski je glumac McAvoy ostvario zapaženu ulogu – zapravo, više njih. Film prati priču teško poremećenog čovjeka koji ima dijagnozu disocijativnog poremećaja identiteta te otme i zatoči tri tinejdžerice u podrumu. Glavni lik Kevin u sebi ima 23 ličnosti, od nevinog djeteta do psihotičnog nasilnika pa je jasno kako McAvoy nije imao nimalo lak zadatak, ali ga je, prema mišljenju kritičara i publike, obavio odlično.

Image
Foto: profimedia.hr