Kao jaje jajetu

Kakvi geni: Ovi unuci nevjerojatno sliče svojim slavnim bakama i djedovima

Genetika je vrlo zanimljiva i često se dogode neobične kombinacije, a zbog toga neki unuci više sliče bakama i djedovima nego roditeljima

BeFunky-collage (4).jpg
Foto: Profimedia.hr

Odrastanje u bogatoj i slavnoj obitelji može biti izazov za svako dijete, a može biti još i teže ako želi pokušati biti uspješno u istom poslu kao roditelji, bake i djedovi. Nije lako ostvariti uspješnu karijeru ako svi uspoređuju različite generacije, ali i često takvu djecu optužuju da su došli do poslova preko poznanstava i veza svoje obitelji. Stoga nije neobično što djeca sa slavnim prezimenom teško stvaraju vlastiti put u životu.

Image
Zlatne 'koke'

Bogatstvo od malih nogu: Ovo su najbogatija djeca slavnih faca

No za neke slavne ljude se ne zna da imaju bogate i slavne djedove, dok neki ne mogu "pobjeći" od uspoređivanja čak i ako imaju različito prezime. Naime, toliko sliče svojim bakama ili djedovima da ih ljudi uvijek povezuju sa slavnim precima. Koje slavne osobe imaju još slavnije bake ili djedove možeš provjeriti u nastavku, ali i koliko sliče svojim precima.

Priscilla Presley & Riley Keough

Priscilla Presley je američka glumica i poslovna žena, ali svijet je ipak najviše poznaje kao bivšu suprugu Elvisa Presleya. Imali su jednu kćer, Lisu Marie Presley, koja također vrlo sliči svojoj majci. No zanimljivo je da njezina kći Riley Keough jako sliči svojoj baki Priscilli Presley. I Riley je odlučila razviti umjetničku karijeru pa se bavi glumom, a ranije se bavila modelingom te je radila za velike dizajnere poput Dolce & Gabbane i Christiana Diora.

Image
Foto: Profimedia.hr

Cameron Douglas & Kirk Douglas

Glumac i glazbenik Cameron Douglas naslijedio je snažnu čeljust i kosu od svog djeda Kirka Douglasa. Slavni glumac bio je poznat po ulogama u velikim filmovima poput "Obračun kod OK Corrala" i "Spartak". Svoj talent i ljubav prenio je i na sina Michael Douglasa koji je također napravio veliku karijeru. No njegova obitelj i unuk imali su sreće jer je velik dio života bio uz njih, umro je u 103. godini. Cameronu je bio velika podrška kada je završio u zatvoru nakon dugogodišnjih problema s alkoholom i drogom. "Vjerovao je u mene i kada sam ja odustao od sebe. Uvijek je bio prisutan i pun podrške. I ja sam to znao", izjavio je Cameron 2020. nakon smrti djeda Kirka.

Image
Foto: Profimedia.hr

Ethan Peck & Gregory Peck

Vrlo lako se može uočiti sličnost između glumca Gregoryja Pecka i njegovpg unuka Ethana, - tamna kosa i ekspresivno lice. Glumac Ethan Peck odrastao je u sjeni svog djeda koji je bio među najboljim holivudskim glumcima, a svi pamte njegove filmove "Ubiti pticu rugalicu" i "Praznik u Rimu". Ethan je glumio mladog Spocka u filmu "Star Trek: Discovery", a reprizirao je tu ulogu u televizijskoj serije "Zvjezdane staze: Čudni novi svjetovi". No kako sam kaže još nije dostigao svog djeda. "On je bio moj djed, ali i ikona. Još mi je uvijek teško dostići stvara koji je on dostigao u svijetu", rekao je Ethan za New York Post.

Image
Foto: Profimedia.hr

Rose Schlossberg & Jackie Kennedy

Biti dio obitelji Kennedy velika je stvar u Americi jer ih smatraju aristokracijom, a Rose Schlossberg najviše podsjeća na svoju baku, bivšu prvu damu Jackie Kennedy. Naslijedila je od nje tamnu kosu, nježne crte lica i gracioznost. Glumica i redateljica Rose Schlossberg je najstarije dijete Caroline Kennedy i prvo unuče Johna F. Kennedyja. Iako je Jackie Kennedy umrla 1994. godine Rose je doživjela ljubav svoje bake. Jackie je živjela samo nekoliko kvartova od Schlossbergovih na Upper East Sideu u New Yorku te je viđala Rose gotovo svaki dan. Također joj je bilo važno da ju nauči lijepom ponašanju i to je činila posljednjih godina svog života.

Image
Foto: Profimedia.hr

Tex Ritter & Jason Ritter

Američki glumac Jason Ritter poznat po ulozi u seriji "Parenthood", a dolazi iz umjetničke obitelji. Njegov otac je pokojni američki glumac John Ritter kojeg smo često mogli gledati u televizijskim filmovima i serijama, a za svoj rad dobio je Emmyja i Zlatni globus. No Jason Ritter ipak više sliči na svog djeda Texa Rittera, a on je bio velika country zvijezda. Također je glumio u filmovima i na Broadwayu, ali i snimio veliki broj soundtracka.

Image
Foto: Profimedia.hr

Dakota Johnson & Tippi Hedren

Prekrasne plave oči i blistav osmijeh su zajedničke glumici Dakoti Johnson i njezinoj baki Tippi Hedren. Dakota je također nastavila obiteljsku tradiciju i posvetila se glumi. Njezini roditelji su Melanie Griffith i Don Johnson, također velike holivudske zvijezde. No to nije jedina njezina obiteljska veza s ovim poslom, njezina baka Tippi Hedren bila je također slavna glumica. Svijet je najviše pamti po glavnim ulogama u Hitchcockovim filmovima, posebno u filmu "Ptice". Dakota je rekla da joj je baka dala važne savjete vezane za glumu, ali i da ju je ohrabrivala.

Image
Foto: Profimedia.hr

Robert F. Kennedy & Conor Kennedy

Conor Kennedy je pripadnik velike i moćne američke obitelji. Sin je Roberta F. Kennedyja mlađeg, ali je u američkoj povijesti poznatiji njegov djed Robert F. Kennedy. Bio je ministar u vladi svog brata Johna Kennedyja, a zatim i predsjednički kandidat koji je ubijen u atentatu. No mladi Conor najviše sliči na svog djeda, a očigledno je i naslijedio borbeni duh svog djeda. Prije je bio samo poznat kao bivši dečko Taylor Swift, a sada je objavljeno da je tajno sudjelovao u borbama na strani Ukrajine. Izjavio je kako želi potaknuti i druge da nešto poduzmu.

Image
Foto: Profimedia.hr

Bob Dylan & Pablo Dylan

Pablo Dylan je glazbenik i dolazi iz poznate umjetničke obitelji. Njegov tata je Jesse Dylan, poznati glazbeni producent. A njegov djed je Bob Dylan, glazbenik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost. No iako su mnogi mislili da će krenuti djedovim stopama i baviti se rockom i countryjem, Pablo se bavi repom. No osim glazbenih gena naslijedio je i izgled svog djeda, a iako se nije okušao u glazbi koju je svirao njegov djed ipak je rekao da je puno utjecao na njegov glazbeni i osobni razvoj.

Image
Foto: Profimedia.hr