'Trolovi: Svjetska turneja' je film za sve koji vole dobru glazbu i blještavilo

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

'Trolovi: Svjetska turneja' je film za sve koji vole dobru glazbu i blještavilo

U kinima trenutno igra animirani film "Trolovi: Svjetska turneja" koji je nastavak uspješnice iz 2016. Za sve koji vole dobru glazbu i puno blještavila, ovo je film po mjeri. Međutim, mnogi će se možda neugodno iznenaditi jer su svi hitovi prepjevani na hrvatski jezik i nisu puni žara kao originali.

Pop Trolovi obožavaju glazbu i u ovom nastavku se njome posebno bave. Odnosno otkrivaju razne vrste glazbe i nastoje se suprotstaviti Rock Trolovima koji žele svu glazbu uništiti osim Rocka. Film govori o prihvaćanju različitosti, glazbi koja spaja, empatiji i prijateljstvu. Doduše, ima i vrlo čudnih scena poput one u kojoj se beba Trol rodi iz kose roditelja, te kada Trolovi haluciniraju zbog opojnog Jazza. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.
Za djecu: 6+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Ima nasilja. Vide se spaljena sela.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi Rock Trolovi mogli biti pomalo zastrašujući. 

Rječnik: Primjeren je djeci. 

Seks: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Prilagođen je djeci.

Image

Iva Brčić donosi izbor najboljih crtića, filmova i video igri za djecu prema dobi

Iva Brčić, mag.soc/phil., je praktičar terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju, . Kroz svoj rad pomaže roditeljima u baby handlingu i odgoju. Već godinama provodi edukaciju roditelja o odgoju i o nenasilnoj komunikaciji s djecom, te s djecom provodi radionice Reci NE bullyingu. Surađuje s Učiteljskom akademijom, Dramskom Akademijom i Fakultetom političkih znanosti, te vrtićima i školama na kojima održava predavanja na temu odgoja, prevencije obiteljskog i međuvršnjačkog nasilja, utjecaja medija.