Image
Foto: Profimedia.hr
Fran Drescher i Peter Marc Jacobson
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher i Peter Marc Jacobson

Fran najviše pamtimo po ulozi dadilje Fran u seriji "Dadilja" koja se prikazivala od 1993. do 1999. godine. Natapirana kosa, kostimi koji izgledaju kao vatromet boja i piskutavi glasić, ali i velika snalažljivost bili su zaštitni znak ovog lika koji je upravo stvoren prema glumici Fran Drescher. Ova uloga proslavila ju je u cijelom svijetu, a za njezino prikazivanje je bio zaslužan i njezin tadašnji suprug Peter Marc Jacobson. Upoznali su se puno prije toga dok je još Fran započinjala karijeru kao misica, a vjenčali su se kada je imala 21. godinu.

Fran Drescher
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher

Njezinu mladost i prvi dio braka obilježilo je veliki udarac koji je samo bio prvi u nizu njezinih životnih borbi. Naime, osam godina prije snimanja "Dadilje", 1985. godine u njihov stan upala su dva pljačkaša. Silovali su naizmjenice Fran i njezinu prijateljicu, a Franin suprug je bio prebijen i svezan. Kasnije je Fran rekla da su joj trebale godine da se oporavi, a tek godinama kasnije je progovorila o tome. Njezin prekrasan osmijeh i lepršavost dadilje Fran poslije su joj donijeli veliku slavu, a ona je pokazala da je talentirana. No i da se razumije u modu jer iako mnogi dadilju Fran doživljavaju kao pomalo trash lik ipak je u te devedesete donijela nešto drugačije.

Fran Drescher
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher

U tim godinama nosile su se niske traperice i kratki topovi i svi su obožavali stil Jennifer Aniston. No njezina natapirana kosa, minice, neonske boje i leopard uzorak bili su daleko od minimalizma devedesetih i postala je vrlo prepoznatiljiva. Mnogi ne znaju, ali dadilja Fran nosila je komade najboljih dizajnera poput Fendija, Chanela, Versacea i Yves Saint Laurenta, a oni su samo naglašavali njezin raskošan stil.

Fran Drescher
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher

No tijekom snimanja "Dadilje" Fran i njezin suprug su se razdvojili, a razvod su finalizirali tek nekoliko godina kasnije. Odnosno 1999. kada je završila i serija, a bilo je bolno za glumicu jer joj je suprug priznao da je homoseksualac. Ostali su sve od danas u odličnim odnosima, a Fran je opet pokazala da ima posebnu snagu. Nakon razvoda počela se boriti za prava LGBTQ zajednice te je postala jedna od najslavnijih aktivistica tog pokreta.

Fran Drescher
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher

Nakon završetka serije "Dadilja" i braka, Fran više nije imala ni jedan toliko veliki projekt, a kasnije nije ušla u brak iako je imala ozbiljne veze. No 2000. godine morala se boriti za sebe jer joj dijagnosticiran rak grlića maternice te joj je napravljena histerektomija. Nikada nije imala djece zbog toga, a rekla je da žali zbog propuštene prilike.

Fran Drescher
Foto: Profimedia.hr

Fran Drescher

Nakon svih uspjeha i trauma, Fran se povukla u mirovinu i samo se povremeno pojavi na crvenom tepihu i da poneki intervju. No nedavno se počelo šuškati o ponovnom snimanju "Dadilje" i tko zna možda ovu zanimljivu glumicu i vrlo hrabru ženu budemo opet gledali na malim ekranima.

Elegantno, ali seksi

Trbušni mišići i 64. godine: Za 'dadilju' Fran Drescher godine su samo broj

Glumica i najpoznatija dadilja u TV svijetu, Fran Drescher, pojavila se na premijeri serije "Uncoupled" i sve ostavila bez daha. Iako u sedmom desetljeću života točnije u 65. godini, Fran je oduševila outfitom u kojem je istaknula trbušne mišiće. Moderna, provokativna, ali opet elegantna u outfitu Dolce & Gabbana. Super seksi Fran Drescher odlučila je istaknuti svoju ljepotu u bijelo plavom kompletu s printom. Hlače, bralette i kardigan, bijele cipele i torbica bili su dobitna kombinacija za ovu TV zvijezdu. Vrlo jednostavna kombinacija, ali je opet pokazala da i dalje njeguje osebujan stil po kojem ju pamtimo još od devedesetih. Na premijeru serije, u kojoj glavnu ulogu ima Neil Patrick Harris, došla je u pratnji bivšeg supruga Petera Marca Jacobsona. Iako je njihov brak završio nakon 23 godine jer je priznao da je homoseksualac i dalje imaju prijateljski odnos. Fran je tada kroz svoj razvod prošla još jednu od mnogih životnih bitki, a mi smo se prisjetile još nekih tragedija iz njezinog života koje je uspjela nadvladati.

žena.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.