Iz tamnog u svijetlo

Ove slavne brinete 'isfurale' su plavu kosu - tko je izgledao top, a tko se baš i nije proslavio?

Nije mala stvar napraviti zaokret i iz tamne boje kose prijeći u svijetlu. Ove poznate dame na to su se odvažile. Nekima je plava kosa bila samo faza, dok su druge dulje zadržale taj imidž. Za koga je 'plavuša stil' bio dobra, a za koga loša odluka - provjeri u nastavku

profimedia-0122860017.jpg
Foto: Profimedia

Dok jedan dio žena godinama nosi istu frizuru i boju kose, druge vole eksperimentirati i isprobavati različite stilove. Prirodno su, na primjer, brinete, ali su imale fazu kada su bile plave, a možda i narančaste. Jednostavno, žele osvježiti svoj stil i vidjeti što im i kako pristaje. Nekad to bude top, a nekad flop pa se radije vrate prirodnoj boji.

S druge strane, sigurno je bilo slučajeva kad si frendici s kestenasto smeđom kosom rekla da joj novi imidž plavuše baš dobro stoji. Razlog je jasan: plava je uvijek u trendu jer daje svjež i zavodljiv izgled, a možeš birati između niza nijansi.

Image
Rođene su s tamnom bojom kose

Što im bolje stoji? Evo kako su slavne ljepotice izgledale prije nego što su postale plavuše

Da, frizure nas mogu iznenaditi – samo se treba odvažiti na promjenu. Svjesne su toga i poznate dame koje često mijenjaju imidže, dijelom zbog uloga, a dijelom jer to zaista žele.

Ovih 10 slavnih brineta odvažilo se na iskorak iz tamnog u svijetlo. Mi smo se zato odlučili prisjetiti kako im je stajao stil plavuše. Svaka je to 'isfurala' na drugačiji način, a nije se naodmet sjetiti da su se neka od imena s liste još davnih dana s ovom bojom kose proslavila u svojim videospotovima. Sjećaš li se koja?

Uskoči u vremeplov!

Kim Kardashian

Model i reality zvijezda Kim Kardashian sklona je čestim promjenama stajlinga. Eksperimentira s duljinom kose, frizurama i pramenovima, a dosad smo je gledali i kao crnku, ali i plavušu. Iako je prirodno brineta, Kim se na prošlogodišnjoj Met Gali pojavila sa zalizanom punđom u platinasto plavoj. Ta joj je tad nova frizura bila u središtu pozornosti jer je istaknula njenu tamnu put i oči. Slično je učinila i 2015., kada je svijet oduševila sa svijetlijom varijantom svoje kose. Od tada - makeoveri nisu ništa neobično za sestre Kardashians.

Image
Foto: Profimedia

Kristen Stewart

Zvijezdu Sumrak sage svi pamtimo kao brinetu s lagano valovitom kosom, zar ne? No, manje je poznato da je Stewart još prije petnaaest godina bila plavuša. Potom se vratila u svoju prirodnu boju da bismo je i ove godine mogli viđati u blonde izdanju. Jedan od svježih primjera svibanjski je Filmski festival u Cannesu.

Image

Victoria Beckham

Victoria Beckham s plavim se pramenovima pokazala još 2004., a onda 2007. oduševila svojom platinastom bob frizurom. Potom se uglavnom vraćala prirodnoj boji kose koju je kombinirala s različitim frizurama i stilovima.

Image
Foto: Profimedia

Jessica Biel

Glumica Jessica Biel prepoznatljiva je po svojoj tamnoj kosi, no sjećaš li se kad se 2008. godine pojavila u blonde izdanju? Bilo je to na dodjeli filmskih nagrada u Londonu i tada je sve ugodno iznenadio njen imidž.

Image
Foto: Profimedia

Carey Mulligan

I glumica Carey Mulligan često je napuštala svoju prirodnu smeđu kosu i poigrala se s plavom, a najupečatljivije joj je izdanje bilo otprije 11 godina, iz doba filma 'Vožnja' u kojemu je glumila Irene.

Image
Foto: Profimedia

Jessica Alba

'Novi dan, nova frizura'. Tako je Jessica Alba u veljači predstavila svoj povratak plavoj kosi. Sudeći po reakcijama, glumici ova transformacija sjajno stoji jer njenoj kosi daje notu kontrasta i topline. Alba pokazuje da se sa svijetlim nijansama itekako može poigrati! Vjerojatno se sjećaš da se ova glumica u plavo ofarbala i tijekom uloge u 'Fantastičnoj četvorci' te je još tada oduševila.

Emily Blunt

Poigrati se s frizurom voli i glumica Emily Blunt. Još je prije desetak godina posvijetlila kosu i dala joj malo sunčeva sjaja, a onda se upuštala u sve toplije nijanse. Na dodjeli Critic's Choice Awarda oduševila je elegantnim bobom, a nastavila je u sličnom tonu.

Image
Foto: Profimedia

Rihanna

Rihanna je tijekom karijere promijenila zaista dosta frizura pa je jedno vrijeme njegovala prirodnu kosu. I doista nam je teško odabrati koji imidž joj najbolje stoji. Iako se RiRi 2018. pohvalila dugačkom plavom kosom, zapravo je bila riječ o periki. No, ne možemo se ne sjetiti Rihanne iz razdoblja hita 'You Da One' kada je samouvjereno nosila šiške. Kosa joj je tad bila platinasta i u toj joj je fazi baš stajala. Vraćala se Rihanna plavoj, ali i drugim bojama toliko puta da je teško nabrojati sve njene transformacije.

Severina

Kako ne bismo ostali samo na inozemnim slavnim damama, prisjetimo se da su i neke poznate brinete odvažno nosile plavu kosu. Jedna od njih je i Severina koja je sa svijetlom kratkom kosom zablistala u hitu 'Krivi spoj' iz 2001. Petnaest godina nakon, 2016. godine, pjevačica je nakratko ponovno postala plavuša te je 'zapalila' Instagram. Jedni su bili oduševljeni transformacijom, dok su drugi rekli da joj smeđa ipak bolje stoji. Bilo kako bilo, Severina se brzo vratila prirodnoj boji, a sve je sugeriralo da je u svijetlije otišla samo zbog snimanja, tada, novog spota.