The Music of silence - Glazba tišine

Andrea Bocelli premijerno u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog

The Music of silence - Glazba tišine

Uoči velikog koncerta Andree Bocellija u Zagrebu 10.3.2018.g., poklonici kulturne scene u Hrvatskoj imat će priliku upoznati lik i djelo ove glazbene ikone kroz novu ekranizaciju Bocellijeve autobiografije. Film Glazba tišine (The Music of Silence), nastao u režiji Michaela Radforda, regionalnu premijeru imat će 26. veljače 2018. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Glazba tišine istinita je priča u kojoj životna ambicija, strast prema glazbi i ljubav obitelji pobjeđuju sve prepreke i veličanstveno izdižu Bocellija iznad izazova koji su mu priječili put. Pripovijedana kroz osobu njegovog alter ega Amosa Bardija, predstavlja svojevrsnu odu profilu pobjednika nad vlastitom sudbinom i ograničenjima koja su mu bila pripisana rođenjem.

Bocellijev put do zvijezda na film su prenijeli scenaristi Anna Pavignano i Michael Radford u suradnji sa samim Andreom Bocellijem, kojeg će u filmu tumačiti Tony Sebastian. Ulogu Maestra utjelovit će Antonio Banderas, Jordi Molla glumit će Amosovog oca, Luisa Ranieri Bocellijevu majku, a Ennio Fantastichini utjelovit će ujaka slavnog umjetnika.

Osvajajući rasprodane arene i dotičući brojna srca kao pjevač, kantautor i glazbeni producent, rođen gotovo slijep, Bocelli je uzor i inspiracija umjetnicima diljem svijeta. Njegovoj se veličini godinama dive pape, predsjednici, aristokrati i najveće svjetske zvijezde, a njegovoj autentičnoj priči sada možete svjedočiti i vi.

26.2.2018. Glazba tišine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a potom i u kinima diljem Hrvatske.

•    Glumci:  Antonio Banderas, Jordi Mollà, Toby Sebastian, Luisa Ranieri, Ennio Fantastichini
•    Režija: Michael Radford
•    Scenarij: Anna Pavignano, Michael Radford
•    Glazba: Gabriele Roberto
•    Žanr: Biografija
•    Producenti: Monika Bacardi, Andrea Iervolino, Motaz M. Nabulsi, Roberto Sessa
•    US distributor: AMBI Group

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.