Što tvoja visina govori o tebi?

'Pucaš' visoko ili možda ne vjeruješ nikome? Evo što tvoja visina govori o tebi

Bez obzira na to jesi li visoka ili niska, zahvaljujući svojoj visini možeš otkriti neke iznenađujuće stvari o sebi

profimedia-0352566615.jpg
Play logo

Biti nizak ili visok ima svoje prednosti i mane - za niske žene svi će se složiti da izgledaju vrlo slatko, a ako požele nekoliko centimetara u visinu, platforme i cipele na petu odradit će posao. Visoke žene, s druge strane, izgledaju kao modeli, a njihov najveći adut su duge noge koje odlično izgledaju u svakoj prilici. No, što tvoja visina govori o tebi?

Play logo
Image
Kalkulator u ruke

Znanost predviđa: Koliko će visoko biti tvoje dijete?

Jesi li znala da visoke žene imaju i visoke težnje u životu, ali da su niske žene poznatije po svom majčinskom instinktu? Postoji nekoliko studija koje dokazuju da visina može predvidjeti osobine ličnosti povezane s karijerom i osobnim razvojem žene i još mnogo toga. I bez obzira na to jesi li niska ili visoka, zahvaljujući tvojoj visini zasigurno imaš neke osobine koje te čine jedinstvenom, a u nastavku saznaj koje su to.

Visoke žene ciljaju visoko

Što si viša, veće su i tvoje želje u životu. Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews i Sveučilišta Stirling pokazalo je da su više žene obično ambicioznije i vjerojatnije je da će se usredotočiti na izgradnju karijere, a ne na osnivanje obitelji. Nakon proučavanja rezultata upitnika primijenjenog na različite žene iz Australije, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, psiholozi su zaključili da se žene s visinom iznad prosjeka percipiraju kao asertivnije, više orijentirane na karijeru i dominantnije.

Play logo

Niske žene imaju izraženiji majčinski instinkt

Nadalje, britanski psiholozi otkrili su da niže žene preferiraju dugotrajne veze s muškarcima i više žele imati djecu. Britanke koje su visoke između 1,51 cm i 1,58 cm imaju veću vjerojatnost da će osnovati obitelj i biti u stabilnom braku u dobi od 42 godine.

Visoke žene imaju dulje trudnoće

Reći da niže žene imaju tendenciju da razviju više majčinskih osobina ne znači da više žene to ne mogu. Osim toga, za visoke je žene vjerojatnije da će imati dulje trudnoće. Još 2015. godine istraživači su zaključili da visina majke ima izravan utjecaj na duljinu njezine trudnoće. To se može pripisati nekoliko uzroka, uključujući gene i prehranu tijekom života žena, što može predvidjeti da će više žene imati manje prijevremeno rođenih beba.

Play logo

Niske žene češće imaju više djece

Iako visoke žene mogu imati dulje trudnoće, zanimljivo je i vjerojatnije zbog njihove više majčinske osobnosti da će niže žene, osobito u modernim zapadnim društvima, obično imati veći broj djece.

Play logo

Visokim ženama teže je naći partnera

Kada je riječ o pronalaženju srodne duše, studije pokazuju da je visokim ženama teže pronaći pravog partnera. Studija sa Sveučilišta St. Andrews i Sveučilišta Stirling kaže da više žene mogu imati nešto višu razinu testosterona ili niže razine estrogena, zbog čega mogu imati više muževnu osobnost. Kao rezultat toga, bez obzira na to smatraju li se visoki ljudi privlačnijima, muškarci nesvjesno traže osobine plodnosti kod žena, dajući onima s više majčinskih osobina dodatne bodove.

Niske žene ne vjeruju drugima baš lako

Kada je riječ o izgradnji povjerenja i interakciji u društvu, niske žene teže je uvjeriti da imaš dobre namjere i imaju veće probleme s povjerenjem u usporedbi s visokim ženama. Godine 2014. provedena je studija u kojoj su sudionici eksperimentom virtualne stvarnosti u vožnji podzemnim vlakom eksperimentirali s avatarima različite visine. Rezultati su pokazali da su oni s likovima nižeg rasta skloniji nepovjerenju u ljude oko sebe, što se može dovesti do toga kako ih se percipira u usporedbi s grupom.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.