Image
Foto: www.profimedia.hr
Eva Mendes i Raquel Welch
Foto: www.profimedia.hr

Eva Mendes i Raquel Welch

Glumice različitih era, ali slične latino senzualnosti i erotičnosti - Eva Mendes i Raquel Welch obje su seks simboli svog doba, a mnogi u njihovom izgledu vide veliku sličnost. Imaju velike bademaste oči, bujnu kosu i obline, ali i sličan oblik lica te usana. S obzirom da su obje smatrane jednima od najljepših žena svih vremena, rekli bismo da imaju više no par poveznica.

Gwen Stefani i Marilyn  Monroe
Foto: www.profimedia.hr

Gwen Stefani i Marilyn Monroe

Obje platinaste plavuše, zavodljive i senzualne, a istovremeno posve drugačije. Mnogi smatraju kako stil Gwen Stefani jako "baca" na onaj glumačke dive Marilyn Monroe, najslavnije plavuše svih vremena. Iako njihov rad dijele desetljeća, pin up stil koji im je zajednički očito je uspio očarati fanove 1950-ih i 60-ih, kao i današnjice. Osim plave kose i stila odijevanja, mnogi smatraju kako Gwen i Marilyn imaju i sličan izražajan pogled i tamne oči.

Natalie Dormer i Diana Rigg
Foto: www.profimedia.hr

Natalie Dormer i Diana Rigg

Za ove dvije dame mnogi jednostavno ne mogu vjerovati da nisu u rodu. Jedna od ovih fotografija snimljena je 2019., a druga 1965. godine. Sličnost glumica Natalie Dormer i Diane Rigg naprosto je golema, a zanimljivo je da su u legendarnoj HBO-ovoj seriji "Igra prijestolja" igrale upravo baku i unuku. Kada vidimo ove fotografije, savršeno nam je jasno zašto se produkcija odlučila angažirati ih za te uloge.

Jennifer Lawrence i Helen Mirren
Foto: www.profimedia.hr

Jennifer Lawrence i Helen Mirren

Iako ih dijeli više od 40 godina razlike u godinama, i Jennifer Lawrence i Helen Mirren su glumačke dive. Mirren je najveće pohvale i slavu doživjela u nešto poznijoj dobi, dok je Lawrence već s 20 žarila i palila crvenim tepisima filmskih premijera. Obje ove glumice su i oskarovke, a neki bi rekli kako i fizički jako sliče. Senzualne, seksi i bez dlake na jeziku, svaka je utjelovljenje pravog holivudskog glamura i karizme.

Liv Tyler i Ava Gardner
Foto: www.profimedia.hr

Liv Tyler i Ava Gardner

Iako mnogi ne bi rekli da je ljepota Liv Tyler, holivudske glumice koju sve rijeđe viđamo na filmskim platnima, usporediva s onom seks simbola 1950-ih Avom Gardner, kada usporedimo njihove fotografije vidimo da sličnost itekako postoji. Obje su tamnokose brinete izražajnih očiju, ovalnog lica i nježne, svijetle puti, a krasi ih i bezvremenska elegancija i profinjenost.

Leelee Sobieski i Helen Hunt
Foto: www.profimedia.hr

Leelee Sobieski i Helen Hunt

Ok, Helen Hunt ne možemo svrstati među glumice starog Hollywooda, ali možemo u stariju generaciju danas poznatih glumica. Ova plavokosa prvakinja filma proslavila se 1980-ih i 1990-ih, a danas ju je, kada je riječ o izgledu, naslijedila mlađahna Leelee Sobieski. Obje dame su glumice te ih rijetko viđamo na crvenim tepisima, jer su obje, unatoč razlici u godinama, odlučile staviti svoje filmske karijere "na pauzu". Općenito, njihova sličnost izvire iz ovalnog lica i sličnog osmijeha, kao i općenito ozbiljnog držanja.

Rose McGowan i Hedy Lamarr
Foto: www.profimedia.hr

Rose McGowan i Hedy Lamarr

Ove dvije slavne dame doslovno dijeli 6 desetljeća, no njihova je ljepota i sličnost zapanjujuća. Obje glumice fanovi glorificiraju zbog njihove tamne kose i očiju te porculansko bijelog tena. I dok bismo rekli kako je Hedy Lamarr, apsolutna seks ikona 1930-ih danas svakako više zapamćena od Rose McGowan, mora se priznati kako obje glumice krasi jednaka ljepota, ako već ne i razina uspjeha.

Debra Messing i Lucille Ball
Foto: www.profimedia.hr

Debra Messing i Lucille Ball

Komičarka i glumica Lucille Ball bila je velika zvijezda 1950-ih, a mnogi misle kako je svoju zasluženu nasljednicu dobila u jednako simpatičnoj glumici iz kultne serije "Will and Grace", Debri Messing. Prema riječima i mišljenju stručnjaka, njihova sličnost prelazi granice puke fizičke sličnosti. Obje ove dame znane su kao iznimno zabavne zvijezde koje su obilježile svoju eru.

Christina Aguliera i Ginger Rogers
Foto: www.profimedia.hr

Christina Aguliera i Ginger Rogers

Pjevačice i glumice, jedna iz 1940-ih, a druga iz 21. stoljeća - a opet, tako slične. Aguliera i Rogers po mišljenju mnogih imaju vrlo sličan oblik lica, ali i sami izraz te ih obje krase pune usne i divne plave oči. Uz platinastu kosu i retro stil koji "fura" Aguliera, teško je povjerovati da ih dijele desetljeća.

Lily Collins i Audrey Hepburn
Foto: www.profimedia.hr

Lily Collins i Audrey Hepburn

Obje ikone stila, krhke građe i velikih očiju, glumice Lily Collins i Audrey Hepburn po mnogima su toliko slične da biste mogli pomisliti kako se radi o baki i unuci. Osim što u licu iznimno nalikuju jedna drugoj, ono što im je zajedničko je i besprijekoran modni ukus. Audrey je bila legenda mode, a to polako, ali sigurno postaje i mlađahna Lily koja svakom svojom pojavom na crvenom tepihu iznova oduševi.

Ljepotice različitih razdoblja

Slavne dvojnice: Dame starog i novog Hollywooda koje jako sliče

Svaka povijesna era ima svoj standard ženske ljepote, a nerijetko su norme i shvaćanje onoga što je poželjno i atraktivno formirani upravo na filmskim platnima. Poznato je da su renesansne žene bile putene dame s raskošnim oblinama, dok su pak tijekom ludih 1920-ih žene muškobanjaste, dječačke građe smatrane najljepšima. U posljednjih se stotinu godina u Hollywoodu proslavilo niz prekrasnih žena koje su sve redom postale sinonim ljepote svoje ere. A ovih deset dama starog Hollywooda nevjerojatno sliče suvremenim zvijezdama.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
6.5.2021.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.