Šesto izdanje Libertas Film Festivala donosi više od 90 filmova

Festival se održava od 2.-6. srpnja na lokacijama unutar zidina Dubrovnika

Šesto izdanje Libertas Film Festivala donosi više od 90 filmova

Ovogodišnje izdanje Libertas Film Festivala održat će se od 2. do 6. srpnja, a brojnu publiku i ove godine očekuju projekcije pod zvjezdanim dubrovačkim nebom na jedinstvenim lokacijama, ludi noćni provodi i više od 90 filmova, hrvatskih, europskih i svjetskih premijera. Program je dodatno obogaćen filmskim radionicama i okruglim stolom na temu ko-produkcija u Hrvatskoj i regiji.

Libertas Film Festival 2010. godine ulazi u svoje šesto izdanje. Od 2005. Libertas se uspio etablirati kao domaći festival s vrhunskim nezavisnim Oscarima nagrađivanim filmovima i međunarodno hvaljenim programom. Srednjovjekovni Dubrovnik s očaravajućim lokacijama unutar starih zidina, te izuzetan festivalski program postaju sve veći mamac za filmofile, posjetitelje željne kulture, ali i za one u potrazi za dobrom zabavom.

Kroz program “Focus” Libertas svake godine predstavlja hrvatskoj nepoznate kinematografije, poput filmova Portugala, Norveške, egzotične Kube ili rjetko prikazivanih Mađarskih. Svakako treba spomenuti “Tribute” - nagradu za životno djelo koja je uručena eminentnim imenima domaćeg i svjetskog filma, poput Relje Bašića,  Gile Almagor, Mustafe Nadarevića i Jima Sheridona. Kao i svake godine tu je i program «Ponoćno ludilo» posvećen ljubiteljima krimića i horora.

Festival su tokom godina posjetili razni filmski stručnjaci i svjetske zvjezde kao što su Chris Cooper, Woody Harrelson, Owen Wilson, Relja Bašić, Gila Almagor, Goran Navojec, Sanja Vejnović, Vinko Brešan, Albert Kapović, David Dinerstein (Lakeshore Ent.), Michael Ohoven (producent Oskarom nagrađenog filma 'Capote'), Trevor Groth (Sundance), Peter Bowen (Filmmaker magazine), Milan Trenc, Nina Kusturica i mnogi drugi.

Od posljednjih novosti s festivala doznajemo da su Robert Lantos, producent nagrađivanih filmova 'Being Julia' i 'Eastern Promises'; Dante Spinotti, direktor fotografije filmskih hitova 'Narnia 3' i 'L.A. Confidential' te Mira Furlan potvrdili su dolazak u članstvo žirija 6. Libertas film festival

Teniski dvoboj svjetskih legendi

Libertas Film Festival održat će se u sklopu projekta ’Let’s DU it!’, čiji je organizator udruga Libertas, a inicijator naš najpoznatiji tenisač Goran Ivanišević. Tako će osim projekcija filmova biti održan i tenski spektakl. Dana 8. srpnja u samom srcu starog grada Dubrovnika, ispred Kneževog dvora, održat će se humanitarni teniski dvoboj svjetskih legendi Ivaniševića i Johna McEnroa.

Dan prije glavne teniske poslastice djeca Dubrovnika i regije imat će priliku učiti od najboljih. Za njih će 7. srpnja biti organiziran Kid's Day na Lapadu gdje će Goran i John podijeliti svoja dugogodišnja iskustva s mogućim budućim asevima svjetskog tenisa.

Za više informacija o festivalu, programu, lokacijama i terminima projekcija posjetite službene stranice festivala: www.libertasfilmfestival.com.