Image
Foto: www.profimedia.hr
Zlatokosa ljepotica
Foto: www.profimedia.hr

Zlatokosa ljepotica

Danas Goldie znamo kao glumicu neobično širokog osmijeha i velikih izražajnih očiju, kao oskarovku i multimilijunašicu, no ona je nekoć bila tek malena djevojčica koja se rodila 21. studenog 1945. u obitelji glazbenika. Otac joj je bio svirač, a majka domaćica te u djetinjstvu malene Goldie nije bilo naznaka da će ona jednog dana postati holivudska ikona. U osnovnoj i srednjoj školi nije pokazivala pretjeranu sklonost glumi, a kada je došla na fakultet ubrzo je shvatila da ju akademski život ne zanima pa se posvetila modelingu - i tako je ušla u svijet show businessa.

Počeci za pamćenje
Foto: www.profimedia.hr

Počeci za pamćenje

Goldie se proslavila u komičnoj seriji "Rowan & Martin's Laugh In" koja je trajala od 1967. do 1973., a nevjerojatno je da još stane u bikini s tog snimanja. Stilisti kažu da se glumičino tijelo praktički ne mijenja i dio stranih medija tvrdi da je jedna od rijetkih koja nije pokleknula pred operacijama. Sama Goldie, koja je bila na listama holivudskih seks-simbola, nikad nije govorila o tome. Osim izgledom, poznata plavuša je uvijek privlačila i posebnim imenom koji mnogi više doživljavaju kao nadimak nego ime. Njega je dobila po svojoj teti. Iako je postala uspješna glumica, prvotno je trebala biti glazbena zvijezda. Naime, Hawn je pjevala country glazbu i 1972. je objavila svoj prvi album "Goldie", a imala je pomoć na tom putu od Dolly Parton. No na kraju je izabrala glumu.

Zlatni kipić sa samo 24 godine
Foto: www.profimedia.hr

Zlatni kipić sa samo 24 godine

O talentu i svestranosti Goldie govori i činjenica da su joj bile samo 24 godine kada je osvojila svog Oscara, najprestižniju filmsku nagradu svijeta. Naime, za sporednu ulogu u filmu "Kaktusov cvijet" (1969.) u kojem je glumila s Ingrid Bergman i Walterom Matthauom dobila je to priznanje struke i kritike, a nevjerojatna je činjenica da je to ujedno bio i njezin prvi film!

Žena nevjerojatnog izgleda
Foto: www.profimedia.hr

Žena nevjerojatnog izgleda

Izgled je uvelike odredio karijeru Goldie Hawn. Naime, od početka njezine karijere pa sve do danas ona lijeni pažnju vitkom linijom i vrckavom energijom kojom zrači. Njezin je zaštitni znak veliki osmijeh, ali i plave, velike i razbarušene lokne u stilu 1970-ih koje s manjim varijacijama nosi sve do danas. No, zlobnici su često nagađali je li se glumica ikada dala u ruke plastičarima kako bi dodatno "začinili" njezin ionako sjajajn izgled. Iako to nikada nije potvrđeno, mnogi vjeruju kako si je Goldie ipak zategnula lice te operirala nos, a neki misle i da ne zazire od botoksa. Kako god bilo, nama uvijek odlično izgleda.

Žena, majka, glumica
Foto: www.profimedia.hr

Žena, majka, glumica

Inače, Hawn je majka poznate glumice Kate Hudson koju je dobila s bivšim mužem, glazbenikom Billom Hudsonom. S Billom ima i sina Olivera koji se također bavi glumom, no nije se proslavio poput svoje mlađe sestre. Inače, Hawn je od 1983. u vezi s kolegom Kurtom Russellom, a zaljubili su se nakon što su skupa snimali film "Swing Shift". Par ima sina Wyatta Russella, koji se također bavi glumom.

Ljubav koja traje desetljećima
Foto: www.profimedia.hr

Ljubav koja traje desetljećima

Veza Goldie Hawn i Kurta Russella fascinira javnost. Traje desetljećima, a par se čini zaljubljen kao i prvog dana. Mnogi smatraju kako su upravo oni istinski dokaz da prava, dugotrajna ljubav može potrajati i izdržati sve životne kušnje čak i u Hollywoodu. Sama Goldie rado govori o svom odnosu s Kurtom koji se mnogima čini idiličan, no nikada nije rezultirao službenim ulaskom u brak. "Sretni smo i zaljubljeni. Volim biti s njim, svako jutro donosi mi kavu, ja ga za to nagradim poljupcem. Volimo se, ali i svađamo, baš kao i svaki drugi par. Volimo život koji živimo zajedno", istaknula je jednom.

Par iz snova
Foto: www.profimedia.hr

Par iz snova

Par se zapravo upoznao godinama ranije nego je započeo vezu, 1968. na snimanju filma "The One and Only, Genuine, Original Family Band" i već tada je Hawn bila impresionirana Russellom. "Imala sam 21, a on 16 i smatrala sam ga neodoljivim, ali i premladim za mene. Kada smo se ponovno susreli nakon niza godina, odmah mi se svidio, a i istog sam se trena prisjetila koliko mi se tada sviđao. Oboje smo se zarekli da više nikada nećemo imati veze s drugim glumcima, ali nikad ne reci nikad", ispričala je Goldie. Vezu su započeli zahvaljujući Kurtovom mamurluku jer je on tada priznao glumici koliko mu se sviđa.

Ključ sreće
Foto: www.profimedia.hr

Ključ sreće

"Ono što me uvjerilo da je on taj bilo je kada sam gledala njegov odnos s mojom djecom, kada bi došli posjetiti me na filmski set. Bio je nevjerojatan s njima. Totalno prirodan“, opisala je Goldie Kurta jednom prilikom te priznala kako za njihovu sreću brak nije uopće potreban. Godinama su u sretnoj vezi, a papir kojim ulaze u brak nije im potreban da bi se voljeli. „Ljubav, zahvalnost i suosjećanje, jer ponekad će svaki muškarac i svaka žena izluditi svog partnera. Obitelj, sreća, smijeh i seks ključ su uspjeha veze'", istaknula je Goldie čija kći Kate i sin Oliver imaju bolji odnos s Kurtom nego sa svojim ocem, njezinim bivšim mužem Billom.

Djed i Baka Mraz
Foto: www.profimedia.hr

Djed i Baka Mraz

Jedan od popularnijh filmova koji je par zajedno snimo je dječja, odnosno obiteljska komedija "Božićne kronike" u kojem ona glumi Baku Mraz, a on Djeda Mraza glavom i bradom. I sama Goldie kaže da bi tu ulogu mogla glumiti beskonačno puno jer je obožava, pa je tako film dobio dva nastavka, a par dokazao da im je kemija odlična i na filmskom platnu i u stvarnom životu.

Jednostavno - diva
Foto: www.profimedia.hr

Jednostavno - diva

Goldie je imala bogatu karijeru, no ne miruje niti u osmom desetljeću života. Vitalna i puna energije bavi se produkcijom, istražuje duhovnost, religiju i psihologiju, igra se s unucima (najmlađoj unuci, Kateinoj kćeri, čak je bila i na porođaju), pleše, a tijekom lockdowna zbog Covida 19 napravila je besplatnu aplikaciju i meditacije za djecu kako bi im pomogla da se što bolje nose sa situacijom u kojoj smo se svi našli. Prava inspiracija, zar ne?

Holivudska miljenica

Seks-simbol 1960-ih, neponovljiva Goldie Hawn,slavi rođendan

Oskarovka, žena zaraznog osmijeha i sretnica koja je pronašla pravu i dugovječnu ljubav čak i u Hollywoodu - tako bismo jednostavno mogli opisati glumačku divu Goldie Hawn koja na današnji dan slavi svoj 76. rođendan. U svojoj je dugovječnoj karijeri nosila titulu seks-simbola cijele jedne ere, bila nazivana najveselijom damom Hollywooda, a danas ju se smatra ikonom glume i stila koja oduševljava svojim odnosom sa partnerom, Kurtom Russellom. Detalje životne priče ove inspirativne dame pronađi u nastavku.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr