Image
Foto: www.profimedia.hr
Od malih nogu pred kamerama
Foto: www.profimedia.hr

Od malih nogu pred kamerama

Crowe je rođen na Novom Zelandu, a njegova se obitelj u Australiju preselila kada je imao tek četiri godine. Majčin kum je radio kao producent tamošnjih TV serija, a još kao dječak pojavio se u jednoj od njih. S obitelji se vratio na Novi Zeland kada je imao 14, a kao tinejdžer je već započeo s brojnim projektima. Imao je bend te je vodio koncertnu dvoranu koju su posjetila brojna imena. Na australskoj dramskoj akademiji počeo je studirati glumu s 21 godinom, a sve drugo je povijest. Od tada do danas postao je oskarovac i jedan od najtraženijih glumaca 21. stoljeća, a mnogim ženama i dalje je baš on oličenje savršenog frajera.

Seksi frajer prodornog pogleda
Foto: www.profimedia.hr

Seksi frajer prodornog pogleda

Russellova ljubav prema filmu i glazbi urodila je plodom vrlo brzo te je bilo jasno da će jednoga dana postati velika zvijezda. Nakon uspješnih filmova i serija u Australiji, počeo je dobivati uloge i u kanadaskim produkcijama, a ubrzo se uspio probiti i do Hollywooda. Naime, jedna od prvih njegovih velikih uloga, a koja ga je stavila na mapu najpoznatijih glumaca svijeta, bila je ona u krimi drami „L.A. Confidential“. U tom je filmu glumio policajca istovremeno odbojnog garda, ali jako privlačne vanjštine, a s obzirom da je film bio golemi hit i kod struke i kod publike te da je zaradio čak devet nominacija za Oscara, bilo je samo pitanje vremena kada će Russell postati seks simbol ere. Ono što se casting agentima posebno sviđalo kod ovog glumca je to što je bio jako muževan te je mogao poprimiti gard muških zvijezda starog Hollywooda, što je rijetkost danas, ali je istovremeno u sekundi mogao postati i najranjivi i najosjećaniji muškarac na svijetu zahvaljujući svom golemom glumačkom talentu. Upravo ga je taj spoj karakteristika prometnuo u veliku zvijezdu.

Hit za hitom
Foto: www.profimedia.hr

Hit za hitom

Kada ga je krenulo, stvarno ga je krenulo. Russell je preko noći postao velika zvijezda te počeo redati kino hitove, a danas popis njegove filmografije doista djeluje jako impresivno. Glumio je tako u dramama "A Beautiful Mind" i "Master and Commander: The Far Side of the World ", a postao je i moderna verzija Robina Hooda. Gledali smo ga u mjuziklima, akcijskim filmovima, krimićima i dramama, a čak se nekoliko puta okušao i u romantičnim komedijama, čime je nepobitno dokazao kako se može transformirati u bilo koji lik, za bilo koju filmsku ulogu. Zapravo, upravo je po svojim ekstremnim fizičkim transformacijama i postao jako dobro poznat. Naime, tijekom bogate karijere Crowe je često šokirao obožavatelje svojom pojavom, a za uloge je nerijetko gubio i dobivao na kilaži. Nekad s bradom, a nekad i bez nje, obožavatelji nikada nisu znali kakav će se pojaviti u sljedećem filmu.

"Gladijator"
Foto: www.profimedia.hr

"Gladijator"

Jedna od najvećih transformacija ovog glumca bila je ona za ulogu koja mu je donijela i njegovog Oscara. Naravno radi se o ulozi rimskog generala Maximusa Decimusa Meridiusa u kultnom spektaklu "Gladijator" iz 2000 godine. Ta tužna priča o borbi za pravdu i slobodi oduševila je javnost, a Russella učinila fantazijom mnogih žena. Naime, pripremao se za ulogu neprestano bildajući mišiće preko 6 mjeseci, a sve ne bi li postigao look savršeno utreniranog antičkog ratnika. S obzirom na brojne nagrade koje je dobio za ovo svoje ostvarenje, milijune koje je zaradio i nebrojena ženska srca koja je ukrao - cilj mu se itekako ostvario. Upravo je uloga u "Gladijatoru" od Russella napravila megazvijezdu te zacementirala njegov status na holivudskoj A listi glumaca.

Miljenik žena
Foto: www.profimedia.hr

Miljenik žena

Od početka svoje karijere Russell je bio na glasu kao veliki zavodnik i šarmer. S australskom pjevačicom Danielle Spencer upoznao se 1989. godine, a par je često prekidao i mirio se. Šuškalo se i da ljubi kolegicu Meg Ryan, no na kraju se vjenčao za svoju dugogodišnju ljubav Danielle. Pred oltar su stali 2003. godine, a u braku su dobili dva sina. Rastali su se 2018. godine, a Crowe je danas u vezi s 26 godina mlađom Britney Theriot s kojom je započeo romansu 2020. godine. Par se većinom skriva od očiju javnosti, no papaprazzi su ih uspjeli nekoliko puta fotografirati na zajedničkim ljetovanjima, pa su glasine o njihovoj vezi na taj način i potvrđene.

Obiteljski čovjek kratkog fitilja
Foto: www.profimedia.hr

Obiteljski čovjek kratkog fitilja

Iako se razveo od svoje bivše supruge i majke svojih sinova, Russell je navodno iznimno posvećen svom obiteljskom životu. Sinove odgaja zajednički s njihovom majkom, a priznao je i kako je 2010. prestao pušiti nakon skoro 20 godina i to zbog toga što su ga njegova djeca molila da to učini. Rekao je u intervjuu da je želio učiniti nešto dobro za svoje zdravlje kako bi što duže uživao na životu sa svojim sinovima, a cigarete mu definitivno nisu pomagale u tom planu, pa ih se odrekao. Iako tako djeluje kao iznimno predan otac i svakako ima nježnu stranu, Russell je javnosti poznat i kao frajer kratkog fitilja i raspaljivog karaktera. Više puta se obračunavao s paparazzima, a znao se i potući u mladosti te je stekao reputaciju glumca koji na filmskim setovima zna biti vrlo ratoboran i upadati u konflikte s producentima i redateljima. Neovisno o tome, s njim svi žele raditi jer je megatalentiran, a njegovo ime svakom filmu donese višu dozu prestiža.

Kako izgleda danas?
Foto: www.profimedia.hr

Kako izgleda danas?

Iako ga ponajviše pamtimo kao isklesanog frajera, danas je Russell daleko od pločica na trbušnjacima. Iako je nakupio poveći broj kilograma te pustio dugu bradu, zbog koje ga mnogi ne bi ni prepoznali, ovaj vječni šarmer uopće se ne zamara zlobnim komentarima na račun izgleda. Djeluje sretno i zadovoljno u životu, snima projekte koje želi, a okušao se i u ulozi producenta. Na pragu ulaska u 7. desetljeće života izgleda mirnije i zadovoljnije no ikad prije, pa zašto bi mu onda smetao malo poveći trbuščić?

Jednostavno uvijek omiljen
Foto: www.profimedia.hr

Jednostavno uvijek omiljen

Kako god izgledao i kakve god uloge glumio, tukao se on s paparazzima ili ne, nama je Russell Crowe uvijek jako drag. Volimo ga vidjeti na filmskom platnu jer nam to jamči da je scenarij zasigurno kvalitetan, a glumačka postava jaka, a osim toga nam je simpatično i promatrati sve njegove karakterne i fizičke transformacije. Tko zna, možda sada izgleda kao malo mlađa verzija Djeda Mraza no za par godina nas možda iznenadi i ponovno se "utegne" do forme rimskog ratnika? Kad je ovaj glumac u pitanju, ništa nas ne bi čudilo.

Transformacija holivudskog ljepotana

Russell Crowe: Proslavio se kao seksi gladijator, a kako izgleda danas?

Krajem 1990-ih i početkom 2000-ih nije bilo poželjnijeg holivudskog glumca od Russella Crowea, Novozelanđanina koji je pokorio svijet svojim svijetlim očima i seksepilom. Ovaj dobitnik Oscara, veliki zavodnik i šarmer, ali i frajer vatrenog, raspaljivog karaktera nekoć je bio miljenik žena diljem svijeta zahvaljujući svom macho gardu i savršeno isklesanim mišićima, no gdje je i kako izgleda danas, kada je napunio 58 godina? Otkrij u našoj galeriji kako je tekla njegova životna priča.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr