Kultna serija

'Prijatelji' su uvijek dobra ideja: prisjetile smo se najboljih trenutaka serije

Dugo očekivani reunion popularnih 'Prijatelja' konačno je vani, a mi smo izdvojile najbolje trenutke iz serije koji nam baš nikada ne dosade

friends.jpg
Foto: www.profimedia.hr

U četvrtak, 27. svibnja, premijerno je prikazana epizoda "Prijatelji - ponovno zajedno", specijalno okupljanje glumaca omiljenog sitcoma "Prijatelji", popraćeno brojnim gostima i nezaboravnim trenucima koje smo jedva čekali. Courteney Cox, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Matt LeBlanc i David Schwimmer ponovno su okupirali medijski prostor kao slavna šestorka čije avanture obožavamo i samo nas podsjetili zašto je ovaj sitcom toliko obožavan.

Image
Poslastica za sve ljubitelje kultne serije

Za sve vjerne fanove: Provedi noć u stanu kultnih 'Prijatelja'

Serija "Prijatelji" s emitiranjem je počela prije 27 godina, a u ukupno 10 sezona i 236 epizoda svima nam se uvukla pod kožu i postala jedna od onih serija koje možemo gledati uvijek, bez obzira na to koliko puta smo ju već pogledali. A nakon što smo pogledali i okupljanje, sada nam ne preostaje ništa drugo nego ponovno pogledati cijelu seriju ispočetka, a mi smo se prisjetile nekih najboljih trenutaka u svih 10 sezona koje uvijek rado gledamo.

Pivot!

Svi se sjećamo scene u kojoj Rachel i Chandler pokušavaju pomoći Rossu da pomakne kauč dok on viče "pivot" i to će ostati jedan od najpoznatijih trenutaka u seriji na koji se uvijek rado nasmijemo.

Rachel ljubi Rossa nakon gledanja videa s maturalne

Bez sumnje jedan od najboljih trenutaka - svi zajedno gledaju video s maturalne u kojem se Ross sprema povesti Rachel na maturalnu nakon što se njezina pratnja nije pojavila. No na kraju se ipak pojavljuje, a Ross ostaje stajati na stepenicama s buketom cvijeća u rukama. Kada je to saznala, Rachel se ustala, došla do Rossa i poljubila ga.

Joey u Chandlerovoj odjeći

U ovoj sceni Joey saznaje da mu je Chandler ukrao donje rublje, a kako bi mu se osvetio, na sebe odijeva svu Chandlerovu odjeću i ismijava njegov sarkazam.

Monica s puricom na glavi dok joj Chandler govori da ju voli

Za Dan zahvalnosti, Monica dolazi do Chandlera kako bi od njega zatražila oprost i pleše pred njim s puricom na glavi. Chandlera to zabavlja, a onda mu "slučajno" izleti da ju voli.

Will dolazi na večeru za Dan zahvalnosti

Trenutak kada se Brad Pitt pojavljuje u "Prijateljima" kao Will jedan je od omiljenijih, a epizoda o Danu zahvalnosti i tome kako je Will mrzio Rachel u srednjoj školi je ona koju uvijek volimo pogledati.

Kada Rachel kaže da je preboljela Rossa

Rachel i Ross na početku serije nikako da se "uhvate" - kada je ona saznala da je Ross zaljubljen u nju, on je bio u Kini i vratio se kući s djevojkom Julie. Zatim se Rachel zaljubila u njega i nikako ga nije mogla preboljeti, pa mu je, dok je bila na spoju, poslala glasovnu poruku da ga je preboljela. Idući dan Ross to čuje, a sve ostalo je povijest.

Kada Monica zaprosi Chandlera

Ovo je jedan od najromantičnijih trenutaka u seriji - Monica se spušta na koljeno i pokuša zaprositi Chandlera, ali počne toliko plakati da to ne može učiniti. Tada Chandler preuzima stvar, spušta se na koljeno zajedno s njom, te joj kaže koliko je voli i zaprosi ju.

Blagdanski armadilo, Superman i Djed Božićnjak

Ross želi iznenaditi Bena za Božić, ali ne može unajmiti nijedno odijelo Djeda Božićnjaka, pa dolazi odjeven u blagdanskog armadila te Bena uči o Hanuki. Zatim se Chandler se pojavljuje kao Djed Božićnjak, a nakon toga i Joey kao Superman, a Ross svima zajedno priča o Hanuki.

Phoebe i "Smelly cat"

Jedna od omiljenijih scena u seriji je kada svi "Prijatelji" pjevaju Phoebeinu pjesmu "Smelly cat", koja je ujedno i najpoznatija pjesma u cijeloj seriji.

Kada Joey priča francuski

Phoebe pomaže Joeyju da se pripremi za audiciju i pokušava ga naučiti francuski. Međutim, Joey ne napreduje dobro i sve što ponovi za Phoebe kaže krivo, a Phoebe kaže da nikada neće naučiti francuski i istrči iz stana.