Odlazak legendarne Tine Turner: Preminula je najpoznatija 'rock baka'

Glazbena ikona Tina Turner preminula je 24. svibnja u 83. godini života. Tina je izgubila bitku nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu u Švicarskoj

profimedia-0778978367.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Pjevačica, glumica i plesačica. Kraljica, baka i legenda rock and rolla i žena za koju su nerijetko govorili da ima najbolje noge na svjetskoj glazbenoj sceni. Žena koja je preživjela pakao, ali iz svega izašla kao pobjednica. Jednom rječju glazbena ikona, Tina Turner! I bilo bi sjajno pisati o još jednom njezinom uspjehu, no činjenica je kako je mnoge u srijedu rastužila vijest da je glazbena diva, preminula.

Play logo

Kako je potvrdio njezin glasnogovornik. Tina je preminula u 83. godini života u svom domu u Švicarskoj gdje je živjela u posljednje vrijeme. Tina se posljednjih nekoliko godina borila s rakom crijeva, a 2017. godine bila je na transplataciji bubrega.

Rođena u u gradiću Natbush, 26. studenog 1939. godine, u američkoj saveznoj državi Tennessee. Njezino pravo ime bilo je Anna Mae Bullock, a kasnije je Anna promijenila u Tina.

Play logo

Njezin život obilježili su mnogi usponi i padovi- od nesretnog djetinjstva pa do nasilnog supruga, ali i nevjerojatne glazbene karijere koju je izgradila. Od nasilnog supruga između ostalog je pobjegla s manje od dolar u džepu i tek kasnije je u svojim memoarima otkrila pravu priču što se događalo u njihovom braku iza zatvorenih vrata.

Njezinu fascinantnu životu priču pročitaj OVDJE.

Od legendarne pjevačice na društvenim mrežama oprostile su i mnoge slavne face. Oskarovka Cate Blanchett napisala je kako je Bog dobio još jednog anđela.

Play logo

Od glazbene dive na društvenim mrežama oprostila se i Mariah Carey koja je između ostalog napisala "Za mene će ona uvijek biti ona koja je preživjela i inspiracija za žene diljem svijeta. Njezina glazba nastavit će generacije koje dolaze”

Play logo

Njezin agent je u priopćenju naveo kako će pogreb legendarne zvijezde održati u krugu obitelji i najbližih prijatelja.

Private dancer je pjesma koja joj je osigurala svjetsku slavu, a sigurni smo da će je slušati i generacije koje dolaze.

Play logo

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.