Povratak u prošlost: Ivana Banfić na jednom je mjestu okupila sve velike zvijezde 90-ih

Pjevačica Ivana Banfić okupila je hrvatsku estradu na predstavljanju svoje knjige "Devedesete" koja je sve lansirala u prošlost. Čega se vi sjećate iz ove kultne ere?

Povratak u prošlost: Ivana Banfić na jednom je mjestu okupila sve velike zvijezde 90-ih
Play logo

Prije tridesetak godina hrvatska je glazbena scena bila znatno drugačija no što je sada. Dok se hrvatska država borila za neovisnost, Cro Dance postaje eskapistički soundtrack razdoblja. Jedna od najvećih zvijezdi tog neobičnog vremena svakako je bila glazbena ikona Ivana Banfić koja je palila i žarila klupskom scenom u Hrvata. 

Cro Dance bio je klupski i medijski, ali i glazbeni, kulturni i društveni fenomen koji je Ivana Banfić - I Bee s ostatkom “densera” stvarala od najranijih dana, osvajajući top ljestvice s provokativnim hitovima kao što su “Ti si bolji”, “Šumica” i “Cigareta”.

Upravo je tom fascinantnom razdoblju svoje karijere danas 50-godišnja Ivana Banfić odlučila posvetiti i knjigu pod nazivom "Devedesete" koju je nedavno i predstavila svojim kolegama i prijateljima te sve prisutne vratila u neka prošla vremena. 

Play logo
shimmer fallback


(Foto: Pixsell/Matija Habljak)

Ivanu su na promociju došli podržati brojni kolege i prijatelji, među kojima i fotograf Stefan Lupino, poduzetnica i dizajnerica Snježana Mehun, pjevačice Ella i Renata Končić Minea, glazbenici Adonis Ćulibrk i Sandi Cenov, modni stilist Neven Ciganović, Danijela Dvornik, Tomislav Tržan i mnogi drugi.

shimmer fallback


(Foto: Pixsell/Matija Habljak)

shimmer fallback


(Foto: Pixsell/Matija Habljak)

“Devedesete” Ivane Banfić čitat ćete kao fascinantnu povijest legendarne glazbene scene, ali i kao osobni dnevnik karijere duge 30 godina, razotkrivanje fascinantnog života “žene devedesetih”, ispunjenog materijalima za jedan dobar roman. S tom razlikom da je unutar ovih korica sve istina: nastupi pred naoružanom publikom, opasna ratna putovanja, strašna prometna nesreća, povratak selu i neočekivani povratak disco kugli. 

Ivana je na predstavljanju svoje knjige blistala u nikad izazovnijem izdanju u bijeloj sako-haljinici dubokog dekoltea, a i njezini su uzvanici na svečanom eventu blistali baš kao da su se vratili na same početke svoje karijere. A i  Neven Ciganović se vratio u 90-e te je Ivani i njezinim gostima otpjevao svoju pjesmu Candyman. 


A čega se vi sjećate iz ove kultne ere? 

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.