Skriveni dragulji

10 božićnih filmova koji nisu tako popularni, a vrijedi ih pogledati

Vrijeme je za božićne filmske maratone, a prije odabira filmova za ovu godinu uvijek je dobro provjeriti sve popise. Zato ti donosimo popis s lijepim božićnim filmovima koji su prošli ispod radara, a donose tople priče pune ljubavi

profimedia-0568176593.jpg
Foto: Profimedia.hr

Božićni blagdani su možda vrijeme kada ljudi vole najviše uživati u filmovima i serijama. Vani je hladno i nema ništa ljepše nego se pokriti dekom, skuhati omiljeni čaj ili kakao i uživati u različitim pričama.

Image
Top 7

Filmovi koje kritičari mrze, a publika obožava: Slažeš li se s njima?

Zbog blagdanskog duha i svjetlucavih lampica ipak će se većina odlučiti za tople filmske priče i komedije. Ovom dobu godine ipak najviše pristaju veselje, ali se i dobro podsjetiti koliko su ljubav i obitelj važni. Iako svi uživamo u božićnim klasicima kao što je film "Ljubav i praznici" s Cameron Diaz i Kate Winslet ipak ponekad poželimo nešto novo i drugačije. Zato smo sastavili popis s božićnim filmovima koji su prošli ispod radara proteklih godina. Ima tu i nekih starijih filmova na koje se uvijek dobro vratiti, a sve možeš pronaći u nastavku.

Operation Christmas Drop (2020.)

Kat Graham, poznata po velikoj ulozi u filmu "Vampirski dnevnici", ima drugačiju ulogu u ovom šarmantnom božićnom filmu. Kao pomoćnica u Kongresu, Erica dobiva zadatak istražiti američku zrakoplovnu bazu u Guamu. Kapetan Andrew (Alexander Ludwig) odabran je da joj sve pokaže i uvjeri da treba ostati otvorena. No neće sve ići glatko, a šarmantna priča će te nasmijati i odvesti na neka toplija mjesta. Može se pogledati na Netflixu.

Holidate (2020.)

Dvoje potpunih stranaca (Emma Roberts i Luke Bracey) nađu se u neobičnoj situaciji. Oboje proživljavaju iste stvari, obitelj ih uvijek propitkuje zašto su samci i dosta im je toga. Zato se odluče da godinu dana budu u platonskoj vezi kako ne bi više ništa morali objašnjavati. Slatka božićna priča o ljubavi koja će najviše odgovarati tijekom blagdana, a može se pogledati na Netflixu.

Christmas with the Kranks (2004.)

Ovo je stariji film koji si sigurno već gledala, ali možda si proteklih godina zaboravila na njega. A sigurno je da će te opet zabaviti jer je obitelj Krank vrlo šarmantna, ali i pomalo luckasta. Glavne uloge imaju Jamie Lee Curtis i Tim Allen, muž i žena, koji prvi put ostaju sami za Božić. Nakon što se njihova kći odseli, oni se odluče na drastičan korak - žele za blagdane otići na Karibe. No u cijelu priču se uključi i susjed koji želi pobijediti u natjecanju za "najljepše ukrašenu kuću u ulicu". A priča tu tek počinje jer će se dogoditi vrlo neobičan Božić, a film možeš pogledati na Prime Video.

A Bad Moms Christmas (2017.)

Amy (Mila Kunis), Carla (Kathryn Hahn) i Kiki (Kristen Bell) uvijek su prezaposlene za blagdane i posljednje što im je treba da im još i njihove mame dođu u posjetu. No mame stižu u goste za blagdane, a onda nastaje najsmješnija božićna priča koja se može vidjeti na Netflixu.

Christmas is Canceled (2021.)

Emma (Hayley Errantia) i njezin tata Jack (Dermot Mulroney) uvijek zajedno slave Božić, posebno od kada je ostala bez mame. No u tatinom životu se pojavila nova žena, a ona je njezina neprijateljica iz srednje škole. 29-godišnja Emma je odlučila uništiti tatinu vezu, ali zadatak neće biti nimalo lagan jer će se u priču uplesti i zgodan konobar.

Midnight at the Magnolia (2020.)

Najbolji dugogodišnji prijatelji i radijski suvoditelji Maggie (Natalie Hall) i Jack (Evan Williams) odlučuju glumiti da su par za svoju obitelj i obožavatelje do novogodišnje noći. A sve zbog napretka u poslu, ali plan će se potpuno promijeniti i odvesti ih u drugom smjeru. Ova lijepa božićna priča može se vidjeti na Netflixu.

Single All the Way (2021.)

Peter (Michael Urie) odluči uvjeriti svog najboljeg prijatelja Nicka (Philemon Chambers) da mu se pridruži na praznicima kod njegovih roditelja. Roditelji žele da pronađe partnera kako više ne bi bio samac. No mama odluči da Peter treba otići na dejt, a stvari se zakompliciraju između Petera i Nicka. Uz zvijezde poput Jennifer Coolidge i Kathy Najimy ovaj je film istovremeno smiješan i dira srce, a može se gledati na Netflixu.

Love The Coopers (2015.)

Ovaj film je prepun velikih glumačkih imena kao što su Diane Keaton, John Goodman i Olivia Wilde i to je samo jedan od razloga zašto se može uživati u njemu. Obiteljska priča o nekoliko generacija počinje za Božić kada se okupi cijela obitelj. Svaki član obitelji ima svoje probleme zbog kojih će se sve zakomplicirati, ali će ipak otkriti koliko su važni briga i ljubav. Može se pogledati na streaming kanalu Prime Video.

A California Christmas (2020.)

Sin bogatog agenta za nekretnine glumi pomoćnika na ranču kako bi pokušao sklopiti posao i kupiti famu. Uskoro upoznaje Callie, jednu od vlasnica farme, i njih dvoje razviju osjećaje jedno prema drugom unatoč različitom podrijetlu. Ovo je film ispunjen blagdanskom atmosferom i može se gledati na Netflixu.

Christmas Inheritance (2017.)

Kako bi dobila svoje nasljedstvo Eliza Taylor mora isporučiti posebnu božićnu čestitku tatinom bivšem poslovnom partneru u Snow Fallsu. No zbog snježne oluje ostane zatočena u gradu i otkrije pravo značenje Božića. U ovoj toploj priči o važnosti tradicije može se uživati na Netflixu.