1:0 za zvijezde

Pobjednici u stvarnom životu: Slavne face koje su dobile bitku s rakom

Imaju dobar izgled, bogatstvo i popularnost, ali ni zvijezde nisu imune na bolesti pa tako ni na one zloćudne. Ipak, neki od njih su suočivši se s teškom dijagnozom, pokazali koliko su doista snažni – i svima nam postali inspiracija

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: www.profimedia.hr

Bolest ne bira i ne pita – pogađa mlade i stare, bogate i siromašne. Dijagnoza raka jedna je od najgorih dijagnoza koju možemo dobiti, no ipak mnogima uspije boriti se i izići kao pobjednik. Kažu da je za uspješnu borbu potrebno imati pozitivan stav i biti stabilne psihe, ali naravno, treba i mnogo sreće.

Image
Urbane legende

Od toga da su mrtvi godinama pa do lažnih trudnoća: Najbizarnije teorije zavjera o slavnim facama

Biti teško bolestan i pri tom pod stalnim znatiželjnih očima javnosti sigurno nije lako – no neki slavni su iskoristili svoj zvjezdani status kako bi otvoreno progovorili o svojoj bolesti i to kako bi pomogli drugima i osvijestili javnost o toj bolesti. Na taj su način ove junakinje i junaci okrenuli ploču i umjesto na samosažaljenja svoju energiju utrošili za opću dobrobit. A to je ono što rade pravi pobjednici. Na svom su trnovitom putu naučili i mnoge vrijedne životne lekcije koje sada rado dijele s drugima. Evo koji su slavni hrabro ušli s rakom u ring i zadali mu knockout:

Sheryl Crow

Country pjevačica dobila je dijagnozu raka dojke davne 2006, s 44 godine. U jednom je razgovoru za County Living kazala kako ju je rak naučio da sebe stavi na prvo mjesto i da je sasvim uredu ponekad reći 'ne'.

Julia Louis-Dreyfus

60-godišnja glumica i producentica suočila se s dijagnozom raka dojke prije 4 godine. Rak je bio otkriven u 2. stadiju te je slijedila operacija kojom su joj odstranjene obje dojke i 6 ciklusa kemoterapije. Od tada je slavna komičarka u remisiji od bolesti.

Marcia Cross

Zvijezda hit serije Očajne kućanice 2018. je na Instagramu otkrila svojim obožavateljima da se bori s rakom anusa koji je otkriven slučajno i to na ginekološkom pregledu. Osim toga, glumičin suprug je ranije imao rak grla. Pretpostavlja se kako je njezin rak, baš kao i suprugov povezan s virusom HPV-a. Marcia se potvrgnula tretmanu i prošla kemoterapije i zračenja

„Tako sam sretna i zahvalna što sam živa te što mi je otpala kosa i opet narasla, sada je duga oko 2 i pol centimetra i izgleda ludo.“

Glumica je kazala kako se nada da će njezin otvoren način pomoći drugima koji su u istoj situaciji te da će nadvladati sram i posjetiti liječnika ako osjete da nešto nije u redu.

Kylie Minogue

Slavna je pjevačica od raka dojke oboljela s 36 godina. Bilo je to 2005. godine i samo nekoliko dana nakon postavljanja dijagnoze već je bila operirana. Nakon zahvata slijedila je kemoterapija koja je zvijezdi prilično teško pala, iskustvo je opisala kao "suočavanje s nuklearnom bombom.“ Od tada je australska pjevačica cancer-free.

Michael C. Hall

Glumca kojeg pamtimo po ulozi serijskog ubojice Dextera preživio je rak limfnih čvorova, što je dugo krio dok je odrađivao snimanja. No onda je 2010. javno progovorio o svojoj borbi s limfomom te je naknadno kazao kako mu je drago što je tako odlučio:
„Prije nisam bio svjestan toga koliko takvo priznanje može biti izvor inspiracije i snage za druge ljude“, zaključio je za The Guardian.

Rod Stewart

Engleska rock ikona, Rod Stewart, suočio se čak dvije zloćudne bolesti: rakom prostate i rakom štitnjače. Pjevač je postigao remisiju od obje bolesti, počeo je svesrdno podržavati centar City of Hope Foundation koji se bavi istraživanjem liječenja svih vrsta raka.

Robert De Niro

Slavni je glumac bio dijagnosticiran s rakom prostate, ali srećom bolest je bila otkrivena u ranoj fazi i nije se proširila. Nakon operacije dobio je potvrdu da raku više nema traga.

Cynthia Nixon

Zvijezda omiljene nam serije Sex i grad za svoju je dijagnozu raka prvi put čula 2012. godine, no nije o tome javno govorila sve dok nije dostigla remisiju. Kazala je kako je razlog za šutnju bio taj što nije htjela paparazzije ispred bolnice.

Hugh Jackman

Australski je glumac obolio od najčešćeg oblika raka kože i od kad je dobio dijagnozu zloćudne bolesti postao je veliki zagovaratelj redovitih liječničkih pregleda i korištenja kreme za sunčanje.

Sofia Vergara

Zvijezda popularne serije Moderna obitelj dijagnozu raka štitnjače dobila je prije 21 godinu. Operacijom joj je odstranjena cijela žlijezda i od tada je zdrava. Inače, slavna je ljepotica svojedobno izjavila kako joj ej dijagnoza bila šok jer je oduvijek zdravo živjela te nije imala simptome koji bi upućivali na bolest.