Peaky Blinders party by Cinestar TV Premiere rasplesao Zagrepčane

Uoči premijernog prikazivanja popularne serije, Kaptol Boutique Cinema okupio je sve ljubitelje ovog epskog serijala

Peaky Blinders party by Cinestar TV Premiere rasplesao Zagrepčane

Peaky Blinders, poznati epski serijal smješten u kriminalno podzemlje u Birminghamu dvadesetih godina prošlog stoljeća, od danas premijerno možete pratiti na CineStar TV Premiere 1 kanalu s početkom u 21:15 sati, a proteklog vikenda se u WOW baru Kaptol Boutique Cinema održao Peaky Blinders party uoči premijernog prikazivanja ovog epskog serijala.


Na partyju je sve okupljene rasplesala DJ-ica Tajana Beck sa svojom playlistom na kojoj su se našli neki od najvećih rock glazbenika poput White Stripesa, Johnnyja Casha, Radioheda, Toma Waitsa, Nicka Cavea, Davida Bowiea, a mnogobrojni posjetitelji su u pop up barber shopu mogli izabrati frizuru prema liku iz serije. U odličnom partyju uživali su i Mirna Maras, Miran Kurspahić, Aleksej Puninski te Dean Sinovčić.Peaky Blinders je gangsterska drama čija je radnja smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom britanskom verzijom serije Carstvo poroka (Boardwalk Empire). Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju i njegovoj obitelji koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnog tržišta. Radnja serije je smještena u neizvjesno razdoblje u britanskoj povijesti, kada su zemlju još potresale posljedice Prvog svjetskoga rata. Peaky Blinders ima zavidnu glumačku ekipu koja ubraja Sama Neilla i Cilliana Murphyja, Helen McCrory i Sophie Rundle dok im se u drugoj sezoni pridružuje za Oscara ® nominirani Tom Hardy.


Iako obiluje kostimima s početka 20. stoljeća, serija Peaky Blinders nije još jedna u nizu sladunjavih povijesnih drama. Za početak, smještena je u Birminghamu, gradu koji je, usprkos svojoj industrijskoj baštini, rijetko predmet televizijske fikcije. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom birmingenskom Obitelji Soprano.

Image
Scenarist Steven Knight tvrdi kako se serija dijelom temelji na stvarnim događajima, a dijelom na obiteljskoj legendi: „To je fikcija utkana u činjenični krajolik. Moj je tata od svoje devete ili desete godine imao uzbudljive uspomene na te ljude. Bili su nevjerojatno dobro odjeveni i moćni i imali su mnogo novca u kraju u kojemu nitko nije imao novaca. Bili su gangsteri.“

ImageO uspješnosti ove višestruko nagrađivane serije najbolje govori činjenica da je 2018. godine proglašena najboljom dramskom serijom od strane Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, a do danas je ukupno osvojila čak 14 nagrada struke. Uplovite u ovo televizijsko kriminalno podzemlje zajedno s birmingemskom obitelji Soprano svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtka na CineStar TV Premiere 1 kanalu od 21:15 sati.