Image
Foto: Profimedia.hr
Jamie Lee Curtis
Foto: Profimedia.hr

Jamie Lee Curtis

Holivudska glumica u 90-ima je bila velika zvijezda, onda je nestala na neko vrijeme, a prošle se godine vratila jača nego ikad. Nakon što je briljirala u filmu 'Everything Everywhere All at Once', nedavno je kući ponijela prvog Oscara i čini se da je njezina glumačka karijera opet krenula uzlaznom putanjom. U svijetu koji je opsjednut izgledom i mladolikošću, 64-godišnja Jamie Lee Curtis jedna je od rijetkih glumica koje svoje godine nose s ponosom te se nimalo ne boje starenja. Mrzi termin 'anti-aging' i smatra da je starenje sasvim prirodan proces koji bismo svi trebali prihvatiti.

Helen Mirren
Foto: Profimedia.hr

Helen Mirren

Iznimno talentirana britanska glumica Helen Mirren nikad se nije podvrgnula estetskoj operaciji. Njezine su bore itekako vidljive, no glumici to nimalo ne smeta. Više je puta istaknula kako plastična kirurgija za nju ne dolazi u obzir. Bliži se 80-ima i pravi je primjer žene koja stari graciozno.

Emma Thompson
Foto: Profimedia.hr

Emma Thompson

Legendarna britanska glumica i oskarovka, 63-godišnja Emma Thompson oduvijek se protivila nerealnim standardima ljepote i plastičnim operacijama te često ističe kako sve to zapravo negativno utječe na naše društvo i iskrivljuje brojne vrijednosti. Ona stari s ponosom, a bore joj sjajno stoje.

Diane Keaton
Foto: Profimedia.hr

Diane Keaton

Za razliku od svojih brojnih holivudskih kolegica, 77-godišnja glumica Diane Keaton odlučila je ostarjeti na prirodan način, bez botoksa i filera. Legendarna glumica oduvijek se opirala estetskim operacijama, a već je u 70-ima postala prava modna ikona. Inače, Diane se u Hollywoodu proslavila filmovima 'Kum' i 'Annie Hall', a tijekom mladosti je ljubovala s brojnim poznatim muškarcima među kojima su i Woody Allen, Warren Beatty i Al Pacino.

Andie MacDowell
Foto: Profimedia.hr

Andie MacDowell

Popularna glumica i manekenka Andie MacDowell i u 60-ima izgleda sjajno, zagovornica je prirodnog starenja i više je puta govorila o tome kako u Hollywodu vladaju dvostruki kriteriji kad je riječ o starenju muškaraca i žena. Osim što s ponosom pokazuje bore, Andie je odlučila ostaviti i svoju sijedu kosu i nakon toga priznala da se nikad nije osjećala moćnije, a njezin je potez mnoge oduševio.

Diane Von Furstenberg
Foto: Profimedia.hr

Diane Von Furstenberg

U svijetu mode, ona je prava legenda pa bi mnogi pomislili da će biti opterećena s nerealnim standardima ljepote, ali ona to nije. Belgijska modna dizajnerica ima 76 godina i stari na dostojanstven način. Ne samo da je prihvatila promjene koje joj starenje donosi, već ih je i zavoljela. Istaknula je kako je njezino lica odraz života koji je živjela i svih iskustava koje je prošla. 'Moje lice nosi sva moja sjećanja. Zašto bih to obrisala?', zapitala se. I doista, zašto bi?

Susan Sarandon
Foto: Profimedia.hr

Susan Sarandon

Poznata holivudska glumica i oskarovka Susan Sarandon još je jedna od onih slavnih žena koje vjeruju u dostojanstveno starenje. Priznala je da se u mladosti podvrgnula liposukciji, ali tu je odlučila podvući crtu. Istaknula je da se boji botoksa jer joj ljudi koji ne mogu pomaknuti lice djeluju tako zastrašujuće. Glumica koja se u 90-ima proslavila kultnim filmom 'Thelma i Louise' danas ima 76 godina, a unatoč borama i dalje izgleda fantastično.

Meryl Streep
Foto: Profimedia.hr

Meryl Streep

Holivudska diva i višestruka dobitnica Oscara pravi je dokaz da i žena u 70-im može izgledati nevjerojatno. Legendarna glumica više je puta istaknula kako joj estetske operacije ne padaju na pamet jer naprosto uživa u procesu starenja i promjenama koje joj ono donosi. Njezin brak s umjetnikom Donom Gummerom jedan je od najdugovječnijih u Hollywoodu, a par ima i četvero djece.

Julianne Moore
Foto: Profimedia.hr

Julianne Moore

Teško je povjerovati da američka glumica i oskarovka već ima 62 godine, a i ona je jedna od onih slavnih dama koje se često nalaze na popisu žena koje se protive estetskim operacijama. Lijepa Julianne s ponosom nosi svoje bore, a u jednom intervjuu otkrila je da jako mrzi frazu 'žena u određenim godinama' jer smatra da je arhaična.

FANTASTIČNE ŽENE

Ove slavne dame ne boje se bora, a starenje su prihvatile na najbolji mogući način

Nažalost, žene se danas susreću s brojnim nerealnim standardima ljepote koje nam nameću mediji, beauty industrija i društvene mreže. Poznate zvijezde pod još su većim pritiskom, s obzirom na to da i u Hollywoodu dominira opsjednutost mladošću i plastičnim operacijama. Višak kilograma, bore, sijeda kosa i drugi znakovi starenja nisu posve prihvatljivi pa su botoksi, fileri i razni drugi zahvati i 'čuda' estetske kirurgije u svijetu bogatih i slavnih postali posve normalna stvar. Upravo zato, pravo je osvježenje vidjeti sve one poznate dame koje su glasno rekle 'ne' takvim standardima te su odlučile ostarjeti na prirodan način, a svoje godine i bore nose s ponosom i izgledaju apsolutno fantastično. Tko su one pogledaj u našoj fotogaleriji.

M.G.