Klasici koje obožavamo

Stare kultne serije koje se uvijek isplati ponovno gledati

Ove kultne naslove svi smo pogledali barem jednom, a ljeto je savršeno vrijeme da ih se prisjetimo

kultneserije.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Postoji nešto posebno u ljetnim večerima koje provedemo gledajući televiziju - nema ništa bolje od ugodnih, ljetnih večeri nakon vrućeg dana koje provedemo na kauču, uz grickalice i dobru seriju. A ljeti više nego ikad volimo pogledati neke naslove koje smo već dugo htjeli pogledati, a nismo našli vremena.

Image
Filmovi i serije

Pripreme za ljeto: filmovi i serije koje ćemo gledati u lipnju

Čak i ako se radi o serijama koje smo već pogledali, ljeto je savršeno vrijeme da ih pogledamo opet. Tu se ponajprije radi o nekim starijim klasicima koji nam nikada ne mogu dosaditi, a uz koje se smijemo, plačemo ili napeto iščekujemo nešto za što već znamo da će se dogoditi.

Te stare kultne serije uvijek rado gledamo, a mi smo izdvojile nekoliko odličnih naslova koji se ovog ljeta moraju naći na tvojoj listi serija koje ćeš ponovno "bingeati". A koja je tvoj favorit?

"Dawson's Creek"

Smještena u malom priobalnom gradiću u Massachusettsu, Capesideu, serija "Dawson's Creek" priča priču o četvero tinejdžera koji se bore s adolescencijom. To se posebno odnosi na petnaestogodišnjake Dawsona Leeryja, introspektivnog sanjara i Joey Potter, njegovu najbolju prijateljicu koja nije svjesna svoje ljepote. Najbolji prijatelji od djetinjstva uskoro će ući u to zbunjujuće razdoblje u životu u kojem ništa nije onako kako je bilo i ništa nije onako kako se čini. Uz more, pješčane plaže i simpatične likove, ova je serija idealna za ljetno "bingeanje".

"Gilmoreice"

Kultna priča o mladoj majci i njezinoj kćeri koju bismo uvijek mogle iznova gledati. Radnja prati 32-godišnju Lorelai Gilmore, koja ima toliko prisan odnos sa svojom kćeri Rory da ljudi često misle da su sestre. Između Lorelainog odnosa s roditeljima, Rorynog odlaska u novu školu i njihovih ljubavnih zavrzlama, ova serija nudi puno dramatičnih zapleta, ali i prekrasnih trenutaka uz koje, barem na tren, možeš pobjeći od stvarnosti.

"Twin Peaks"

Ljeti više nego ikad volimo gledati misteriozne priče, a serija "Twin Peaks" prati jednu upravo takvu priču. Tijelo mlade djevojke pronađeno je na plaži u blizini gradića Twin Peaks u državi Washington. Specijalni FBI agent Dale Cooper dolazi kako bi istražio njezinu neobičnu smrt, samo da bi otkrio mrežu misterija koja ga na kraju vodi duboko u srce okolnih šuma, ali i u njegovu vlastitu dušu.

"Seks i grad"

Legendarna priča o četiri Njujorčanke - Carrie Bradshaw, Samanthi Jones, Mirandi Hobbes i Charlotte York - serija je koju svaka žena mora pogledati barem jednom. Radnja prati četiri prijateljice koje uče kako biti žena u devedesetim godinama u Americi, a pritom se suočavaju s brojnim problemima, od kojih je najveći upravo pronalazak idealnog partnera.

"Prijatelji"

Lista kultnih starih serija ne može biti potpuna bez "Prijatelja", koji nam baš nikada neće dosaditi. Ross Geller, Rachel Green, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing i Phoebe Buffay uvijek nas uspiju nasmijati i rasplakati, a njihovi životi i dogodovštine u New Yorku prikazani u 10 sezona nešto su što možemo gledati svakog dana bez prestanka.