Osvoji paket knjiga za uskrsno vrijeme izolacije. Pripremile smo naslove i za tebe i za tvoje klince

Izvanredno razdoblje izolacije savršena je prilika za čitanje knjiga. Zato smo vam pripremile dva odlična paketa, savršena i za uskrsne darove

Osvoji paket knjiga za uskrsno vrijeme izolacije. Pripremile smo naslove i za tebe i za tvoje klince

U nadolazećim danima izolacije od većine uobičajenih društvenih kontakata, druženje s knjigom postaje poželjnije nego ikad prije. Možda ne možeš fizički putovati u druge zemlje, ali zato možeš dopustiti mašti da te pomoću pisane riječi odnese u razne čarobne (ili nekad manje čarobne) svjetove.

Osim što će te zabaviti, krimići, trileri i horori ti u ovom pomalo stresnom razdoblju mogu pokazati da ustvari nije sve tako crno i da može biti puno gore, ali i biti prava razonoda u ovo vrijeme. Što se tiče djece, vježbanje čitanja i pisanja sad je više nego poželjno, kao i razvoj mašte, a to sve knjige nude.

Zato je Znanje pripremilo dva paketa uskrsnih poklona za naše čitateljice! Prvi paket: triler 'Uljez' Stephen King, povijesna fikcija 'Bila jednom jedna rijeka' Diane Setterfield, ljubavni roman 'Slučajni cimeri' Beth O'Leary i dva dječja izdanja, 'Na nebu: Izumi nadahnuti prirodom' Harriet Evans i Goncalo Viana te 'Trol' Tineke Lemmens i Margot Senden.

Drugi paket: triler 'Noć prije' Wendy Walker, povijesna drama 'Familijari' Stacey Halls, ljubavni roman 'Sve što smo ikad željeli' Emily Giffin te dva dječja izdanja 'Ja, Zeus i ekipa s Olimpa' Frank Schwieger i 'Mali žir' grupa autora.

Kako možete sudjelovati u nagradnom natječaju?

Pogledaj opis knjiga u nastavku:

Prvi paket

1. 'Uljez' Stephen King


Image

Oskvrnuto tijelo jedanaestogodišnjeg dječaka pronađeno je u gradskome parku. I svjedoci i otisci prstiju nedvosmisleno ukazuju na to da je počinitelj jedan od najomiljenijih građana Flint Cityja. Riječ je o Terryju Maitlandu, treneru malih bejzbolaša, profesoru engleskoga, uzornome suprugu i ocu. Detektiv Ralph Anderson, čijeg je sina Maitland nekoć trenirao, odlučuje se za brzo i javno uhićenje. Maitland ima snažan alibi, ali Anderson i okružni javni tužitelj otiscima prstiju i iskazima očevidaca ubrzo pridaju i dokaze DNK. Čini se da su dokazi protiv Terryja neoborivi. No, istraga se širi i pojavljuju se nova otkrića koja užasavaju. Čini se da je Terry Maitland drag čovjek, no je li moguće da ima i drugo lice? Odgovor na ovo pitanje šokirat će te  onako kako je to u stanju izvesti jedino Stephen King.

2. 'Bila jednom jedna rijeka' Diane Setterfield

Image

Godina je 1887., zimska je, mračna noć solsticija, najdulja noć u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. Redoviti posjetitelji upravo su usred pričanja priča kako bi odagnali tamu kad se vrata naglo otvaraju otkrivajući ranjena stranca. U njegovim je rukama beživotno tijelo djeteta. Djevojčica od kojih četiri godine ne daje nikakve znakove života i, po svim znakovima, već je prešla na onaj svijet. No, nekoliko sati kasnije, udahnut će i vratiti se u život. Je li u pitanju čudo? Ili bi znanost mogla pružiti objašnjenje? Ova pitanja imaju svoje odgovore, ali neki od njih prilično su mračni.

3. 'Slučajni cimeri' Beth O'Leary

Image

Leon Twomey radi noćne smjene kao bolničar i potreban mu je dodatni novac, pa pronalazi savršeno rješenje: iznajmit će noću svoj jednosobni stan, dok će on u stanu boraviti tijekom dana. Za Tiffy, koja hitno mora pronaći što jeftiniji stan, to je idealno rješenje. No, budući da se nikad ne susreću, Tiffy i Leon međusobno komuniciraju pomoću poruka koje ostavljaju posvuda po stanu. I dok jedno drugome kroz poruke otkrivaju sve više o sebi, svojim otkačenim prijateljima, zahtjevnim klijentima na poslu ili bratu koji se nalazi u zatvoru, Tiffy i Leon će otkriti da ih povezuje mnogo više od poruka na zidu i da prestaju vrijediti ona pravila koja su postavili na početku ugovora o najmu…

4. 'Na nebu: Izumi nadahnuti prirodom' Harriet Evans i Goncalo Viana

Image

Kad izmišljaju izume, znanstvenici se često ugledaju u prirodu. Saznaj više i pusti mašti na volju. Otkrij kako je priroda nadahnula neke velike izume, od prvog aviona braće Wright do vlaka-metka Eijija Nakatsua. Dok slavimo nebeska bića, upoznat ćeš ptice nevjerojatnih sposobnosti, čudesne šišmiše i stabla koja žive poput obitelji. Prouči prirodni svijet i svijet ljudi, od pčelinjeg plesa do kamera za istraživanje dubokog svemira.

5. 'Trol' Tineke Lemmens i Margot Senden

Image

Sve oko trola je veliko.
I sivo. I grubo.
Ali trol ugleda novu stvar.
Ona leti. I vrti se.
Trol je želi,
ali ona nestane u zemlji.
Hoće li je opet vidjeti?

Dirljiva priča o čudu,
rastu i ljepoti malih stvari.
Za sve starije od četiri godine..

Drugi paket

1. 'Noć prije' Wendy Walker

Image

Dvije sestre otkrit će dugo zakopane tajne kad se spoj dogovoren putem interneta otme kontroli. Laura Lochner nikada nije imala sreće u ljubavi. Prebrzo se i prejako veže za nekog, uvijek padajući na pogrešne muškarce. Očajna nakon posljednjeg ljubavnog brodoloma, napušta posao na Wall Streetu i stan u New Yorku te odlazi k sestri u predgrađe Connecticuta gdje su obje odrasle. Iako ju još uvijek proganja tragedija koja joj je obilježila život, Laura je odlučna dati još jednu šansu svom ljubavnom životu nakon što putem internetske stranice upozna savršenog muškarca. Rosie Ferro većinu je života provela brinući se za svoju problematičnu sestru. Neustrašiva, no krhka, Laura je uvijek hodala po tankom užetu iznad zjapećeg ponora, no Rosie je uvijek bila tu, spremna je uhvatiti. Laurin povratak, pod tajanstvenim okolnostima, baca dugačku sjenu na miran obiteljski život njezine sestre, sjenu koja će se nemjerljivo produbiti kad Laura napusti kuću kako bi otišla na spoj s muškarcem kojeg nikada nije srela uživo…

2. 'Familijari' Stacey Halls

Image

1612. Fleetwood Shuttleworth, sedamnaestogodišnja gospodarica velebnog Gawthorpe Halla, trudna je već četvrti put. No ona još nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja i njezin muž Richard u strahu je da će ostati bez nasljednika. Da stvar bude gora, Fleetwood otkriva pismo koje nije smjela vidjeti, u kojem liječnik piše Richardu da ona neće preživjeti porođaj. I tada, posve slučajno, Fleetwood upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete. Međutim, Alice uskoro optuže da je vještica. Dok jačaju međusobna optuživanja i zloglasna suđenja vješticama potresaju sjeverozapad Engleske, Fleetwood riskira sve da pomogne Alice. Sudbine dviju žena u smrtnoj opasnosti isprepliću se i postaju neraskidive dok im preostaje sve manje vremena za spas.

3. 'Sve što smo ikad željeli' Emily Giffin

Image

Nina Browning živi savršenim životom. Udala se u elitu Nashvillea, a njezin se suprug nedavno obogatio prodajom svoje tvrtke. Njihov obožavani sin primljen je na vrhunsko sveučilište Princeton i čini se da će njihova bajka imati sretan kraj. Ipak, Nina se katkad pita je li se zauzvrat odrekla vlastite duše. Tom Volpe samohrani je otac koji je radio sve što mu se pruža kako bi osigurao kakav-takav život svojoj tvrdoglavoj kćeri Lyli. Život im je bio težak, no kad Lyla dobije stipendiju za prestižnu Akademiju Windsor, čini se da se i on napokon može opustiti. Lyla se nije baš uvijek uklapala u svijet privilegija i elite, no bila je sretna tinejdžerica koja je davala sve od sebe da bude prihvaćena u društvu u kojemu se iznenada našla. Nije ni razmišljala o tome da bi je to moglo stajati više nego što je spremna platiti. A onda će jednoga dana jedna fotografija, snimljena u trenutku pijanstva na zabavi, promijeniti sve.

4. 'Ja, Zeus i ekipa s Olimpa' Frank Schwieger 

Image

Leksikon grčkih bogova i junaka napisan uz dozu humora koja ovu knjigu čini prvoklasnim izvorom zabave. Zašto veliki junak Ahilej hoda uokolo odjeven u ženske haljine? Kakve veze beauty queen Afrodita i zlatna jabuka imaju s Trojanskim ratom? I zašto Arijadnu zovu "plačljivica s Naksosa"? Ovdje ćeš saznati sve odgovore iz prve ruke. Od A kao Ahilej do Z kao Zeus: bogovi i junaci bez uljepšavanja pripovijedaju najpoznatije priče iz grčke mitologije.

5. 'Mali žir' grupa autora

Image

Jesi li se ikad upitala što se događa kad mali žir postane veliki hrast? Ova lijepo oslikana priča jednako veseli djecu i roditelje; ona također nudi savršen način da se djeca upoznaju sa životnim krugom drveća.