Omiljeni filmski jesenski klasici koje jedva čekamo opet pogledati

Ispeci kokice, skuhaj čaj, zapali mirisnu svijeću i ušuškaj se ispod tople dekice uz ove nezaboravne filmske klasike s kraja prošlog stoljeća

Omiljeni filmski jesenski klasici koje jedva čekamo opet pogledati

S početkom jeseni i dolaskom hladnih kišnih dana, sve više vremena provodimo u domu, pečemo mirisne delicije, igramo društvene igre s bližnjima i spremamo kutke ormara koje nismo dirale cijelo ljeto. No kako bi se potpuno opustile i prepustile jesenskom ugođaju, potrebno nam je i vrijeme samo za sebe.    

Image

Imamo recepte za ukusne tople napitke uz koje će večeri biti još slađe


Odvoji to potrebno vrijeme i provedi ga uz neki od omiljenih jesenskih filmova u kojima si uživala tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća. Možda nisu svi ovi filmovi Oscarom nagrađivani hitovi, ali nešto u njima nam probudi taj nostalgični osjećaj i dok ih gledamo, ispod dekice i uz zvuk kiše, stvore nam posebnu, pomalo melankoličnu atmosferu u kojoj posebno uživamo ovih dana. 


Zato pripremi svoj omiljeni jesenski napitak, obuci najudobniju odjeću, ogrni se toplom dekicom, stisni pauzu na sve obaveze i stvarni svijet i uživaj u ovim bezvremenskim jesenskim klasicima. 

Jesen u New Yorku

Ne postoji film koji je prikladniji za ovu listu od klasika Jesen u New Yorku. Iako ćeš zbog ovog filma zasigurno plakati, prekrasni jesenski prizori prisjetit će te zašto si ovaj film toliko obožavala tijekom 90-ih. Za sve one koji još nisu dali priliku ovom filmu, sve što trebaš znati je da su glavne zvijezde Richard Gere i Winona Ryder. 

Imaš poruku

Meg Ryan i Tom Hanks zasigurno su obilježili cijelu jednu eru romantičnih komedija koje obožavamo gledati i danas. Jedna od njih je i Imaš poruku, klasik u kojem dvije zvijezde glume rivale, ali se istovremeno anonimno dopisuju putem e-maila. Što se dogodi kada se sve tajne razotkriju, možeš pretpostaviti i sama. 

Magija

Čak i ako nisi ljubiteljica znanstvene fantastike, ovaj film s nešto magije sigurno će te osvojiti. Neobičan spoj elemenata horora i ženske povezanosti odlično su prikazale Sandra Bullock i Nicole Kidman koje utjelovljuju sestre s čarobnim moćima i prokletstvom koje ih prati generacijama. Magija je odličan film s kojim ćeš se pripremiti za nadolazeću Noć vještica. 

Kada je Harry sreo Sally

Vječnu temu muško ženskih prijateljstava duboko razrađuje hit komedija Kada je Harry sreo Sally. Još jedna uspješnica Meg Ryan, ovoga puta u pratnji Billyja Crystala, sigurno će te vratiti u vrijeme kada smo svi maštali da će se scenarij poput onog u filmu dogoditi upravo nama. 

Jednog lijepog dana

Priča stara kao i vrijeme samo, dvoje ljudi se upoznaju, na prvu se ne podnose i na kraju se zaljube, ovoga puta s nešto drugačijim zaokretom. George Clooney i Michelle Pfeiffer oboje su samohrani roditelji koji su pretrpani obavezama, ali ih je sudbina odlučila spojiti na svoj jedinstven način. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.