Odlične knjige za Božić čekaju na vas

Predlažemo vam naslove kojima zasigurno nećete razočarati najdraže ovog Božića

Odlične knjige za Božić čekaju na vas

Uz prijedloge božićnog make-upa, hotela i putovanja, gastronomije te proizvoda za najdraže poklone, na red su došle i knjige! Obožavateljima knjiga predlažemo odlične naslove koje mogu pronaći u knjižarama Naklade Ljevak, V.B.Z.-a, Planetopije i Profila. Preporuke koje donosimo super su izbor za žene, muškarce i tinejdžere, ali nismo zaboravili ni naše najslađe i najmlađe - djecu. Skratite svoje večeri uz pokoji dobar sadržaj u knjigama, a mi kao i uvijek mislimo na vas i poklanjamo vam neke od predloženih naslova!


William Gladstone: Dvanaest

Koja je tajna drevnog majanskog proročanstva?

Dvanaest je izuzetan i nezaboravan roman o neobičnom i neočekivanom junaku. Max je živio u svijetu boja i brojeva, ne progovorivši do šeste godine. Kao odrasla osoba, upustio se na sudbinsko putovanje kako bi razotkrio tajnu skrivenu iza drevnog majanskog proročanstva o »kraju vremena« do kojega bi, prema proročanstvu, trebalo doći  21. 12. 2012. godine.
U petnaestoj godini Max je doživio iskustvo tik do smrti, kad mu se razotkrila vizija s dvanaest imena. Iako Max ne može dokučiti značaj tih dvanaest imena, nije u stanju otresti se osjećaja da se tu krije nekakvo dublje značenje. Nakon što je dovršio školovanje na Harvardu i Yaleu, moralo je proći još osam godina prije nego što je susreo prvog od Dvanaestero. Maxovo putovanje otkrivanja počinje tim prvim susretom i on čezne razotkriti identitet i uloge dvanaest pojedinaca koje će susresti na svojim putovanjima prema istini. Izgleda da su Dvanaestero povezani i svi su značajni za ono što će se dogoditi upravo u onom trenutku kad se okonča svijet kakav poznajemo.

Ovaj roman čitatelja vodi kroz niz spektakularnih pustolovina u Jeruzalemu, Ateni, Londonu, Indiji, Istanbulu, Kini, Japanu i Meksiku, a kulminaciju predstavlja spoznaja o tome zašto su i kako Max i Dvanaestero sudbinski predodređeni da se sjedine i tako otkriju istinski smisao godine 2012. Rezultat njihova okupljanja mogao bi ispuniti drevno majansko proročanstvo i odrediti budućnost života na našem planetu. Samo Dvanaestero mogu pružiti odgovore, dok je sudbina cijelog čovječanstva u njihovim rukama.

Biblioteka: Ambrozija VBZ
Urednik:  Bruno Šimleša
Godina izdanja: 2011.
Broj stranica: 244
Cijena: 160,00 kn (tvrdi uvez), 110,00 kn (meki uvez).

shimmer fallback


Slavenka Drakulić: Optužena

Pet godina nakon Fride Slavenka Drakulić ponovo piše o boli, ali ovaj put u prvom planu nije fizička bol, nego duboka emocionalna trauma. Optužena je roman o zlostavljanju u obitelji, o majkama koje zlostavljaju svoje kćeri. U ime ljubavi, naravno.

U njemu se, s puno nijansi, opisuje i jedna zastrašujuće opsesivna muško-ženska veza, ali u središtu je ipak prikaz majke koja sustavno zlostavlja svoju djevojčicu. Majka optužene udala se unatoč protivljenju obitelji, no vrlo brzo nakon rođenja djeteta brak se raspao. Roditelji joj dopuštaju da ponovo živi s njima, ali pod jednim uvjetom – mora prekinuti sve kontakte s bivšim mužem. Kad ona ipak obnovi vezu s njim, zatvara se nevjerojatan krug boli i patnje – kći je često paravan za njihove susrete, ali poslije majka ulaže silne napore kako bi je spriječila da na bilo koji način oda koga su vidjele. Metode treninga i kazni za propuste su zastrašujuće, a fascinantan je pogled u svijest žrtve koja se beznadno koprca u mreži ljubavi i boli.

Slavenka Drakulić napisala je potresan i uznemirujući roman koji sasvim sigurno spada u vrh njenog opusa. To je roman koji ćete pročitati brzo, ali o njemu ćete razmišljati dugo nakon što zaklopite korice.

Biblioteka: Ambrozija VBZ
Urednik: Drago Glamuzina
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 172
Cijena: 110,00 kn (meki uvez), 140,00 kn (tvrdi uvez).

shimmer fallback


Susanna Tamaro: Velika jela

Maleno sjeme padne na šumsku čistinu, samo se usadi u zemlju i nikne u prekrasnu jelu. Susjedi iz šume su ljubomorni na nju jer dodirnula ju je carica Sisi i pod njezinim granama ručala s carom Franjom Josipom. U njezino sjećanje urezani su stihovi i šaputanja zaljubljenih parova koji su nalazili utočište ispod njezine goleme krošnje. Lijepa i veličanstvena, okupana zorom i zrakama sunca na zalasku, jela promatra dane koji postaju godine, godine koje postaju stoljeća, a ona ostaje ista. Za to vrijeme u svijetu se događaju ratovi i zelena ljepotica već prepoznaje njihove mirise i bol. Ona svjedoči i izumu  prvih traktora, radija, televizora i promatra ljudski »napredak«.

Jednog jutra stižu drvosječe, sjeku jelu i prevoze u Rim kako bi je pretvorili u božićno drvce na Trgu svetog Petra. Ušuškana među njezinim granama, na njoj ostaje vjeverica Crik koja se probudi ljutita i nimalo joj se ne svidi promjena krajolika. Maleni Crik želi spasiti jelu, a njemu se pridružuje i golub koji ga upozorava da je za ostvarenje tog cilja ipak potrebno čudo. Za vrijeme božićne mise, izazivajući neočekivanu pomutnju, Crik moli papu za pomoć...

Ova poetična i ekološka priča, koja nas ispunjava ljubavlju i nadom, razigrana je oda prirodi i čovjekovoj mogućnosti za promjenom.

Biblioteka: Ambrozija VBZ
Urednik: Sandra Ukalović
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 160
Cijena: 110,00 kn.

shimmer fallback


Lawrence E. Joseph : Apokalipsa 2012

Godine 2012. sigurno će se dogoditi nešto veliko. Jedni kažu da nas očekuje vrijeme povišene svjesnosti, dok drugi inzistiraju na tome da nam se sprema apokalipsa koja će radikalno promijeniti život na našem planetu. Treći, pak, smatraju da se diže previše prašine i da se neće dogoditi ništa senzacionalno. Što je od svega toga istina - otkrijte u ovoj inteligentnoj, provokativnoj i duhovitoj knjizi, s kojom nema šale!
Hoće li 2012., kad Sunčev sustav „pošandrca“, biti godina u kojoj ćemo svi izgorjeti ili nestati sa Zemlje? Odgovor je zastrašujuće  - „možda“.  NASA, seizmolozi, paleontolozi, geolozi, meteorolozi, vulkanolozi, astronomi; velike drevne civilizacije, majanski kalendar, I Ching i Biblijski kod – čini se da u redovima stoje  pojedinici i institucije koji predviđaju da se ne bismo trebali truditi bilo što dugoročno planirati.

Biblioteka: 1000 cvjetova - VBZ
Urednik: Bruno Šimleša
Godina izdanja: 2010.
Broj stranica: 272
Uvez: meki
Cijena: 120,00 kn.

shimmer fallbackJasmina Rodić: Dnevnik solerice; O frajerima, godišnjim dobima & minusu na računu

Velika očekivanja od života i ljubavi dovode solericu u lijepe, smiješne, ponekad i tužne, ali uvijek uzbudljive situacije – od Zagreba preko Beograda do New Yorka, solerica niže avanture u kojima se ljubav isprepliće s nadom i melankolijom.
Dnevnik solerice Jasmine Rodić dijagnoza je kompleksnog ljubavnog života, a njezina je postfeministička junakinja, osviještena i modno i medijski, istovremeno romantična i skeptična, željna ljubavi i vezivanja, ali svejedno ispunjena neutaživom željom za slobodom i novim uzbuđenjima. Ili, kako piše: „Potvrđeno je: očekivanja nas sputavaju da osjetimo i iskusimo stvari kakve jesu!“
U ovom odličnom prvijencu Jasmina Rodić ispisuje modernu urbanu priču u kojoj nudi emocije, avanturu – i poput Bridget Jones – smješniju stranu ljubavnih brodoloma.

Biblioteka: Graham Greene
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 203
Uvez: meki
Cijena: 99,00 kn.

shimmer fallbackRain Mitchell: Priče iz studija za jogu

Jedan u nizu novih autoričinih živopisnih romana u kojem upoznajemo pet nezaboravnih žena koje se, na prekretnici svog života, okreću jogi i na tom tečaju pronalaze dar dugotrajnog prijateljstva.
Studio za vježbanje joge je mjesto na kojem svoje svakodnevne brige i probleme ostavite po strani, odmotate prostirku i omogućite tjelovježbi da vas uvede u meditativni  svijet smirenosti, opstojanja, prijateljstva, u svijet koji vraća osmijeh na lice.

Instruktorica joge Lee i njezine izuzetne sposobnosti podučavanja zapeli su za oko „iskustvenim središtima“ joge – lancu koji se vrlo brzo i agresivno širi diljem Los Angelesa. Zadive ju primamljivim i raskošnim stavkama ugovora, obećanjem da će voditi tečaj pod svojim imenom koje će postati zaštitni znak toga tečaja i mjestom na kojem će svoj ne baš mali kutak imati i njezin zgodan suprug, glazbenik. No, prihvati li  taj ugovor Lee će morati napustiti svoje polaznike u malom mjesnom studiju koji vodi u okrugu Silver Lake u Los Angelesu – a time i četiri žene čije joj prijateljstvo odjednom znači mnogo više od izgleda za veliku mirovinu i mnogo bolje plaće.

Priče iz studija za jogu  prikaz je iz prve ruke trenutačne  opsesije jogom – prikaz koji je predstavljen s mnogo humora, duha i topline; to je uvid koji je šarmirao i oduševio čitatelje, bez obzira na to jesu li ikada izveli položaj psa spuštene glave.

Biblioteka: Graham Greene
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 296
Uvez: meki
Cijena: 139,00 kn.

shimmer fallbackNick Kent: Tamna strana rocka (Izabrani tekstovi o rock-glazbi)

Znamenita knjiga engleskog rock kritičara Nicka Kenta (1951) Tamna strana rocka kreirana je poput svojevrsnog mozaika koncipiranog od najboljih eseja (ili njihovih dijelova), opširnih prikaza ili pak intervjua objavljenih sedamdesetih u NME-u, osamdesetih i početkom devedesetih u časopisu The Face, te u drugim publikacijama i novinama, poput francuskog Libérationa, i funkcionira kao zabavno premda ne i površno štivo. Ispod gornjeg, površinskog sloja iščitavamo Kentov propitivački stav spram famozne 'rock and roll autodestruktivnosti': postoji li veza između samouništenja i kreativnosti? Zašto je nadahnuće za mnoge od najboljih albuma suvremene glazbe, od zbirke sirovih protopunk budnica na prva dva albuma The Stoogesa i Bowiejevog europeiziranog art-rock čudovišta Low do najboljih ostvarenja Milesa Davisa ili Kurta Cobaina, proizašlo iz najmračnijih kutova ljudske psihe?

Kako bi pjesme 'ludog dijamanta' Syda Barretta zvučale da je njihov autor, metaforički kazano, pripadao svijetu običnih ljudi, a ne ondašnjem psihodeličnom rock podzemlju prošaranom svakodnevnim LSD-tripovima? Još izravnije: gdje je granica između genijalnosti i ludila?

Biblioteka: POP
Izdavač: Naklada Ljevak, Menart
Godina: 2012.
Broj stranica: 524
Uvez: meki
Cijena: 169,00 kn.

shimmer fallbackAleš Bunta: Magnetizam gluposti

Platon, Erazmo Roterdamski, Alan Ford

Hvaljeno djelo slovenskoga filozofa Aleša Bunte Magnetizam gluposti: Platon, Erazmo Roterdamski, Alan  Ford razrađuje poimanje gluposti kao očitu suprotnost  mudrosti, znanju i spoznaji, a to razlikovanje začudo  nije često bilo predmet filozofske analize. U suvremenim se filozofskim raspravama, međutim, opet  pojavljuje sklonost analizi ovakvih jednostavnih oznaka – odnosno iskustveno jasnih činjenica –  kao što su sreća, tajna ili dosada. Tako „nije slučajno“, kaže autor u knjizi, „što je unutar  postmodernizma glupost procvala kao omiljena tema filozofije, 'ljubavi spram mudrosti'“. Polazeći  Naklada LJEVAK  od ključnih tekstova filozofske tradicije (Platon, Aristotel, Erazmo Roterdamski…), Bunta dolazi do  fenomena masovne kulture (stripovi) u kojima se odražavaju suvremeni pojavni oblici gluposti kao  onoga „drugoga“ od spoznaje.

Valja dodati da je Aleš Bunta majstor pristupačnog oblika ukazivanja na najsloženije  filozofske probleme i posredovanja potrebnih znanja. Knjiga Magnetizam gluposti u matičnoj je  zemlji dobila brojne pohvale struke i javnosti, a našim će čitateljima posebno biti zanimljiv treći  dio knjige koji se bavi fenomenom gluposti u Alanu Fordu, stripu koji ima kultni status na ovim  prostorima.

Biblioteka: Bookmarker
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 156
Uvez: meki
Cijena: 110,00 kn.

shimmer fallback


Timothy Ferriss: Četverosatno tijelo

U knjizi "Četverosatno tijelo", neobičan vodič koji će vam pomoći da brzo izgubite salo, uživate u nevjerojatnom seksu i postanete natčovjek" Tim Ferriss primjenjuje na čovječje tijelo pristup "postigni što više sa što manje truda", onu istu filozofiju  koja je preobrazila naš odnos prema radu zahvaljujući njegovoj knjizi "Četverosatni radni tjedan". Ta je knjiga postala svjetska uspješnica, časopis  "Details" nazvao ju je "kultnom senzacijom" a "Man's Journal" "najsenzacionalnijim self – help hitom ovog desetljeća".

Uklanjajući višak iz vježbi u teretani "Četverosatno tijelo" pokazuje kako učiniti mali pomak ovdje i sićušnu promjenu ondje da bi se postigli veliki rezulatati uz maksimalnu djelotvornost. Od gubitka sala do stjecanja mišića, od nevjerojatno dobrog seksa do dubljeg sna, od duljeg trčanja do savršenog zamaha bejzbolskom palicom, Ferrissa se opsesivno posvetio cilju da pronađe optimalno rješenje za muškarce i žene.

Biblioteka: Posebna izdanja
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 548
Uvez: tvrdi
Cijena: 179,00 kn.

shimmer fallbackKami Garcia, Margaret Stohl: Divna stvorenja

Ethan Wate, zvijezda školskog košarkaškog tima, jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes - neobična djevojka koja koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima, ili bolje reći u noćnim morama. Ona pripada obitelji čarnika, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.
Upoznavajući tajnovitu Lenu Ethan biva izložen putovanju kroz vrijeme, smrtnim opasnostima i fatalnoj ljubavi. Dvoje tinejdžera postaju nerazdvojni u trenutku kad do Leninog 16. rođendana - kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame - preostaje tek 6 mjeseci. Da bi se spasila ona i Ethan primorani su upustiti se u borbu protiv natprirodnih sila i predrasuda uskogrudnih ljudi. No Dobro i Zlo nisu jasno omeđeni niti su baš uvijek suprotstavljeni.

U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice autorice evociraju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom svojoj tradiciji pristaša Juga. Intenzitet Lenine i Ethanove potrebe da budu zajedno gotovo je opipljiv, detaljni opisi živopisno dočaravaju jedan autentični svijet, no osnovna privlačna snaga ove priče počiva na dočaravanju  snage sudbonosne ljubavi  između dvoje glavnih junaka.

Biblioteka: Posebna izdanja
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2011.
Broj stranica: 540
Uvez: tvrdi
Cijena: 169,00 kn.

shimmer fallbackKami Garcia, Margaret Stohl: Divna tama

"Divna tama", nestrpljivo iščekivani drugi dio trilogije Kami Garcije i Margaret Stohl, slojevita je i uzbudljiva priča puna neočekivanih preokreta, koja će ispuniti pa čak i nadmašiti očekivanja fanova "Divnih stvorenja".
Ethan i Lena u drugom se nastavku trilogije suočavaju s posljedicama događaja koji su u noći proslave Lenina šesnaestog rođendana iz temelja potresli njihov život. Nakon smrti ujaka Macona Lena je potištena i izgubljena, i čini se da ne postoji način da joj Ethan pomogne preboljeti taj gubitak, jer se Macon čitav život brinuo za nju nadomještajući joj roditelje. Lena se povlači u sebe, a Ethan, koji još uvijek nije posve svjestan posljedica onoga što se dogodilo na Lenin rođendan - kad je u posljednji čas, nakon epske bitke između dobra i zla,  spašena od prelaska na mračnu stranu - pokušava  shvatiti što se zbiva. Stoga nastoji ući dublje u tajnoviti svijet čarnika, a neke od tajni koje pritom otkriva dovest će i njega i one koje voli u puno veću opasnost nego što je mogao zamisliti.

U "Divnoj tami" dramatičnost radnje podignuta je na još višu razinu, a gotička atmosfera obiluje prizorima čarničke magije, smrtnim opasnostima kojima su izloženi glavni junaci i obiljem neočekivanih i uzbudljivih obrata. Fanovi Sumrak sage Stephanie Meyer i serije True Blood publika su koja će zasigurno bez daha gutati ovu gotičku ljubavnu priču. Knjige se mjesecima nalazile na vrhovima top ljestvica.

Biblioteka: Posebna izdanja
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 496
Uvez: tvrdi
Cijena: 149,00 kn.

shimmer fallbackAlan Bradley: Dimljena haringa bez senfa

Tvrdoglava, inteligentna i neodoljivo duhovita Flavia de Luce djeluje starije od svojih 11 godina, no čitatelji koji su je upoznali u prethodne dvije Bradleyeve knjige znaju da ona ima i ranjivu stranu - a to se najbolje vidi u njezinom odnosu s distanciranim ocem i sestrama koje je neprestano i okrutno zadirkuju. Dok Flavija rješava svoj najnoviji slučaj, njezina je obitelj na rubu bankrota. Njezin otac prodaje na aukciji svoje dragocjene ljubljene poštanske marke i obiteljsko srebro. Usred obiteljske krize nezaustavljiva mlada detektivka istražuje slučaj premlaćivanja ciganske vračare i ubojstvo lokalnog kradljivca povezano sa skupinom pripadnika vjerskog kulta, lokalnom antikvarnicom i nestankom djeteta. Zvuči zamršeno? I jest, no Bradleyevo pripovjedačko umijeće sve povezuje u tečnu i uvjerljivu priču - uzbudljivu, napetu i začuđujuće nevinu unatoč mračnim zbivanjima u njezinu središtu.

Biblioteka: Graham Greene
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Uvez: meki
Cijena: 139,00 kn.

shimmer fallbackVeronica Roth: Različita

Šesnaestogodišnja se Tris nalazi pred strašnim izborom jer se ne uklapa u podijeljeno društvo kojemu se svi moraju pokoriti. Stoga Tris kreće u pustolovinu kako bi doznala kamo doista pripada. Zaprepaštena surovošću života, ona ne može vjerovati nikome. Pa ipak, upoznat će privlačnog mladića koji se istovremeno doima i prijeteći i zaštitnički. Najteži je izbor tek iščekuje.

 Nastupni roman Veronice Roth Različita kompleksna je priča o šesnaestogodišnjakinji koja je prisiljena izabrati između tipične i sebične obitelji te avanturističke i neizvjesne budućnosti. Beatrice „Tris“ Prior živi u Chicagu koji se raspada, grad je podijeljen na pet frakcija, u skladu s uvjerenjima i strastima. No, Tris se suočava sa svojim najdubljim strahovima kad otkrije da je Različita i da je stoga meta opasnih lidera. Paralelno se upušta u romantičnu i nasilnu vezu s instruktorom, a roman se pretvara u nepredvidljivu i neizbježnu avanturu. Različita je distopijski triler nabijen napetim odlukama, melodramatskim izdajstvima, neočekivanim posljedicama i neobičnom ljubavnom pričom.

Veronica Roth, spisateljica koja ima samo 22 godine i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvećih bestselera u 2011. godini.

Biblioteka: Graham Greene
Izdavač: Naklada Ljevak
Godina: 2012.
Broj stranica: 387
Uvez: meki.

shimmer fallbackJojo Mojes: Tu sam pred tobom

Novi hit-roman dobitnice nagrade za najbolji romantični roman godine 2011.

Romantičan, zabavan, inspirativan i dirljiv roman o dvoje ljudi koji upadaju jedno drugome u život i zauvijek u njemu i ostaju. U prva tri mjeseca samo u Velikoj Britaniji prodan u više od 150 000 primjeraka.
„Lou Clark zna mnogo toga. Zna koliko je koraka od autobusne postaje do njezine kuće. Zna da voli raditi u čajani Prhko pecivo i zna da možda ne voli svog dečka Patricka. Ali ono što Lou ne zna jest da će izgubiti posao, kao ni to da joj neznanje čuva zdrav razum. Will Traynor zna da mu je prometna nesreća oduzela želju za životom. Zna da je trenutačno sve oko njega skučeno i neveselo, a zna i točno kako tome stati na kraj. Ono što Will ne zna jest da će u njegov život banuti Lou u vrtlogu boja. I nijedno od njih ne zna da će se međusobno zauvijek izmijeniti.“

„Čarobno i dirljivo. Vodootporna maskara nužna.“ Marie Claire
„Savršeno pogođeno. Tresnut će vas u srce tako da će vam trebati cijela kutija rupčića.“ Elle


Broj stranica: 374
Godina izdanja: 2012
Uvez: meki
Izdavač: Profil Knjiga d.o.o.

shimmer fallbackVictoria Hislop: Nit

Novi hit autorice nezaboravnog romana „OTOK“, roman u kojem će se ispreplesti sudbine, susresti strasti, tražiti izgubljeni komadići povijesti i pronaći odgovori. Victoria Hislop svojim trećim romanom opet odlazi u Grčku, darujući nam još jedan komadić izgubljene povijesti Mediterana.

Dimitri Komninos rođen je 1917., na dan kada je veliki požar poharao Solun, grad u kojem su jedni uz druge stoljećima živjeli kršćani, židovi i muslimani. Ali svijet u kojem će Dimitri rasti, onaj koji će izrasti na zgarištu staroga grada, bit će drugačiji; podijeljen ratom, nepovjerenjem, mržnjom. Pet godina poslije, pred turskom vojskom, Katerina je prisiljena napustiti svoj dom u Maloj Aziji i pobjeći u Grčku. Ratni kaos uzet će joj majku, a nju smjestiti na barku koja će je odvesti prema nepoznatom, prema sudbini neraskidivo povezanoj s Dimitrijevom, i sudbinom Soluna… Nit Victorije Hislop ispletena je od grčke povijesti i onoga što nas spaja bez obzira na rasu, vjeru i vrijeme u kojem živimo – ljubavi, hrabrosti i odanosti.

Saga koja obara s nogu svojim sjajnim detaljima o burnom razdoblju grčke povijesti. Oni koji su zavoljeli Otok, fantastičan bestseler Victorije Hislop, oduševit će se i ovim romanom. Romansa, no istodobno i triler, ali i refleksija o tome kako je Grčka postala ono što je danas.

Broj stranica: 350
Godina izdanja: 2012
Uvez: meki
Izdavač: Profil Knjiga d.o.o.

shimmer fallbackKate Furnivall: Dragulj Sankt Peterburga

Zanosan svjetski hit autorice romana Ruska konkubina i Konkubinina tajna, roman u užem izboru za RNA Pure Passion Award za najbolji povijesni roman i najbolji ljubavni roman godine! Nakon Ruske konkubine i Konkubinine tajne priča o „Djevojci lisici“ Lidiji Ivanovoj, kojom je Kate Furnivall osvojila hrvatsku i svjetsku publiku vraća se na početak – točnije, u doba kad je Lidijina majka, mlada pijanistica Valentina, svojom ljepotom i talentom osvajala plemstvo St. Peterburga.

Godina je 1910. i svijet se petrogradskom plemstvu još čini sigurnim mjestom, toliko da ljubav koja se razvija između ruske ljepotice i danskog inženjera Jensa Friisa može izazvati sablazan. U romansi s Friisom Valentina upoznaje strast kakvu dotad nije osjetila, a kad je roditelji požele udati za ruskog grofa, ona će učiniti sve da bi izborila pravo na slobodu i ljubav po vlastitu izboru. Uskoro, međutim, crveni vihor zahvatit će Rusiju, a Car, Duma i boljševici natjerat će Valentinu da izabere stranu. Taj izbor život će joj promijeniti zauvijek.

Savršeno štivo za odmor. Fantastično, ambiciozno, zanosno. Priče koje se čitaju u jednome dahu. Marie Claire

Broj stranica: 150
Godina izdanja: 2012
Uvez: meki
Izdavač: Profil Knjiga d.o.o.

shimmer fallbackCecelia Ahern: Dar

Kraljica suvremenih bajki još jednom na vrhovima svjetskih ljestvica najčitanijih naslova!

Iz pera Celilie Ahern izašao je novi svjetski hit „Dar“. Ganutljiva i topla priča koja podsjeća na doista važne stvari u životu – kao što su prijateljstvo i ljubav idealna je za predbožićno vrijeme.
Radnja knjige vrti se oko Lou Sufferna, koji bi rado bio na dva mjesta u isto vrijeme. Njegova je stalna bitka s vremenom vrlo osjetljiva tema za njegovu ženu i obitelj. Gabe je beskućnik koji sjedi ispred Louova ureda. Kad Lou pozove Gabea da uđe u ured, a i u njegov život, ovaj se mijenja na gotovo neopisiv način...

Čarobna božićna priča koja govori o važnosti vremena, ljubavi, prijateljstva, priča koja nas podsjeća na to koje su doista važne stvari u životu. Autorica senzacionalnog svjetskog hita P.S. volim te još jednom oduševljava svoju publiku i ne posustaje u svojoj namjeri da svakidašnjicu pospe s malo čarobnoga praha koji liječi sve rane. Vodeći svjetski kritičari ocjenjuju novi roman Cecilie Ahern kao neodoljiv, topao i ganutljuv, pun neočekivanih obrata.

Biblioteka: Profil bestseler
Broj stranica: 235
Godina izdanja: 2010
Uvez: meki
Izdavač: Profil Multimedija

shimmer fallbackLior Suchard: Mentalist

On čita vaše misli. Pomiče predmete umom. Mijenja materiju.


„Pripremite se da vas zapanje nevjerojtane sposobnosti Liora Sucharda“  Uri Geller


Kao šestogodišnji dječak u Haifi, u Izraelu, Lior je prvi put spoznao da ima neobične mentalne moći kada je prilikom obiteljskog ručka, gotovo nesvjesno, pomaknuo žlicu u tanjuru juhe, pomičući ju svojim mislima.  Danas je svjetski poznati mentalist i sjajan zabavljač koji zapanjuje publiku jedinstvenim darom čitanja misli, utjecaja na misli i telekineze. Lior nas vodi na nevjerojatno putovanje kroz čudesne moći ljudskog uma, dotičići se i  suvremenih znanstvenih spoznaja s područja neurologije i psihologije. Dijeli s nama svoju  osobnu priču – kako je od iznimno sramežljivog dječaka s nevjerojatnim darom, uloživši puno truda i rada u razvoj talenta, postao vrlo komunikativan i  šarmatan zabavljač s iznimno razvijenim sposobnostima koje mnoge ostavljaju u nevjerici. Nudi korisne savjete kako u svakodnevnom životu promatrati svijet na drugačiji način, biti kreativan, bolje razumjeti ljude oko sebe i ostvariti uspjeh.

Knjiga je opremljena zanimljivim interaktivnim elementima i mozgalicama koje čitatelja čine aktivnim sudionikom te pomažu da otkrije mentalista u sebi!

LIOR SUCHARD je svjetski priznati mentalist koji je u međunarodnom televizijskom showu The Successor izabran za nasljednika legendarnog Urija Gellera. Suchard oduševljava publiku na nastupima diljem svijeta, a često se pojavljuje u tv emisijama uključujući The Tonight Show with Jay Leno. Njegove nastupe s oduševljenjem su komentirale brojne poznate osobe kao što su predsjednik Clinton, Jerry Seinfeld, Larry King, Leonardo DiCaprio, Alicia Keyes, Rene Zellweger i mnogi drugi. Često je angažiran od strane velikih kompanija poput Hewlett Packard, Microsoft, Motorola, Jagura, Coca-Cola, za koje nastupa na velikim kongresima ili pak radi s njihovim timovima.

Prevoditelj: Željko Duvnjak
Format: meki uvez, str.  248
Izdavač: Planetopija,  2012.
Cijena: 139.00 kn.

shimmer fallbackV.B.Z. slikovnice za djecu

V.B.Z. predstavlja najpopularnije slikovnice na svijetu! Najdraži Disneyevi junaci i crtići vode vas u svijet zabave, mašte i učenja engleskog jezika. Donosimo vam najzabavniji način učenja engleskog jezika uz slikovnice „Potraga za Nemom“, „Petar Pan“, „Mala sirena“, „Pinokio“, „101 Dalmatinac“ i „Priča o igračkama“. Poznati Disneyevi crtići i junaci olakšavaju usvajanje vokabulara i gramatike na čak 3 razine znanja. Uz magičan Disney i renomiranog svjetskog izdavača knjiga za učenje engleskog jezika vaš i uspjeh vaše djece je zagarantiran! Odlučite se na koristan i zabavan poklon koji će vaša djeca obožavati! U prodaji za samo 29,99 kuna na svim kioscima i u knjižarama.

Učimo engleski uz Disney slikovnice!

https://www.vbz.hr/

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback
Profil: dječji bestselleri s fotografijama Ina Hattenhauer: Kuća lutaka

Prekrasne ilustracije na više od 100 naljepnica.

U ovoj prekrasnoj kući žive mama, tata i njihova djeca Luka, Laura i najmlađi član – beba Leon. Biraj, razmještaj i kombiniraj namještaj, odjeću, ukrase i druge predmete po sobama i pripremi kuću za ovu veselu obitelj. Ispred tebe su sati i sati zabave s naljepnicama!

Raskošne ilustracije Ine Hattenhauer očarat će vaše najmlađe, zabaviti ih te potaknuti na promišljanje i uređivanjem jedanaest soba raspoređenih na tri kata. Ova lijepa i privlačna slikovnica savršen je dar! Unapređuje koordinaciju oko – ruka, potiče kreativnost, domišljatost, percepciju prostora te otvara mnogobrojne teme za razgovor i igru.

shimmer fallback


Nick Arnold: Interaktivni vodič za jednostavne strojeve i mehanizme

Istražite što se krije iza jednostavnih strojeva i mehanizama poput poluge, zupčanika, kolotura, zapinjača…, a zatim isprobajte teoriju na djelu i napravite vlastite modele strojeva te otkrijte kako oni rade. Ova interaktivna knjiga nezaobilazno je štivo za sve ljubitelje tajni i zagonetki koje skrivaju strojevi koji su se koristili tijekom povijesti, ali se rabe i danas. Sadrži sve što je potrebno za izradu 12 radnih modela prema jednostavnim uputama.

Zašarafite i povežite zupčanike, šipke i kotače na radnu ploču pa se zabavite upravljajući svojim strojevima i istražujući ih!
Jasno objašnjenje svakog mehanizma stroja, svakodnevna primjena pokazuje na koji se način ti strojevi koriste, kronološki prikaz pokazuje uporabu strojeva tijekom povijesti, 36 dijelova za strojeve te 12 matica i vijaka, radna ploča vadi se iz knjige te se na njoj može sastaviti čak 12 modela strojeva.

shimmer fallback


Daniel Lipkowitz: Ideje za slaganje kocaka Lego

Ideje za slaganje kocaka LEGO izvanredan je vizualni priručnik za slaganje koji će slikama i savjetima inspirirati ljubitelje kocaka LEGO i potaknuti ih na izradu izvanrednih djela – od zadivljujućih dvoraca do gusarskih brodova, od svemirskih brodova iz drugih galaksija do najmodernijih aviona, od gradnje starinskih mostova do izrade najsitnijih detalja u kući. Za izradu prijedloga u ovoj knjizi potrebno je oko 100 do 200 osnovnih kocaka LEGO, ali slagači u knjizi predlažu i alternativne načine izrade uporabom kocaka koje imate te pokazuju kako pojednostavniti detalje ako nemate baš određenu kocku ili kako dodati još impresivniji detalj. Na početku svakog poglavlja nalazi se uvod s popisom kocaka koje se upotrebljavaju pri izradi modela za određenu temu (avioni, vlakovi, automobili, grad i selo...), zatim se nižu prijedlozi za slaganje s objašnjenjima kako nešto složiti. Na kraju svakog poglavlja predstavljeni su slagači koji su izradili modele u tom poglavlju.

Ova je knjiga nevjerojatan poticaj za razvijanje maštovitosti, za snalaženje s onim što imate, za obraćanje pozornosti na najsitnije detalje, uočavanje svijeta koji vas okružuje i izmišljanje novih svjetova te na kraju za igru nakon što ste složili svoje modele. LEGO je jedan od najpoznatijih i vjerojatno najobožavanijih brendova dječjih igračaka – svake se godine proizvede 19 milijardi kocaka. LEGO Grupa organizirala je i tematske parkove, videoigre i klubove ljubitelja LEGO kocaka.

shimmer fallback


Jelena Bevandic u suradnji s ilustratoricom Katarinom Halužan: Zimske zanimacije

Blagdani i zimski praznici nikada nisu bili ovako neodoljivi!

Bojite, crtajte, uočavajte, uspoređujte, istražujte, rješavajte…Pred vama je mnoštvo slatkih i zanimljivih izazova! U ovu razigranu čaroliju uključite obitelj i prijatelje. Lijepo je kada možemo uživati u grudanju, izradi snjegovića, sanjkanju, klizanju i mnogim drugim zimskim radostima. No dio vremena provodimo u toplim domovima ili nekamo putujemo i upravo je to savršeno vrijeme za zabavu uz mnoštvo zimskih mozgalica sabranih na jednome mjestu. Dovršite slikopriču, pomozite pingvinu da pronađe šal i kapu, provjerite svoje pamćenje i zapažanje, bojite blagdanske slastice i ukrase, pronađite parove, uočite razlike, riješite labirinte, ispišite čestitke…

Brzo zavirite u Zimske zanimacije jer mnogobrojni snjegovići, kolačići, sobovi, polarni medvjedići i vilenjaci čekaju upravo vas!

shimmer fallback


Gareth Hanrahan: Tolkienov svijet

Tolkienov svijet svojim raskošnim ilustracijama i sjajnim opisima oživljava čarobni svijet Međuzemlja te oslikava osobitost legendarnih romana J. R. R. Tolkiena Hobit i Gospodar prstenova.

Ovaj sveobuhvatni vodič kroz mjesta i narode Međuzemlja povest će vas na put u opasne šume Mrkodola, zavirit ćete u prostrane dvorane ispod Pustogore gdje svoje blago čuva zastrašujući Smaug te vam pokazati zli Mordor u koji su se uputili hrabri mali hobiti. Upoznat ćete glavne junake: znatiželjnog pustolova i dugogodišnjeg čuvara prstena hobita Bilba Bagginsa, pravog nasljednika kraljevstva Gondora graničara Aragorna, Rohanske konjanike i njihova kralja Théogena, čarobnjake Gandalfa, Radagasta i Sarumana te sve članove Prstenove družine. Doznat ćete gdje su živjeli vješti patuljci te kako izgleda nakit, košulje od mitrila i ratna oprema koju su izrađivali. Upoznat ćete mudre i besmrtne vilenjake, vještog strijelca Legolasa i vilinsku kraljicu Galadriel te Elrondov dom u Rivendellu u kojem je odrastao Aragorn i zaljubio se u Arwen.

Tolkienov svijet detaljno prikazuje i Sauronovu vojsku: orke, gobline, varge, uruk-haije, Nazgûle; sve važne događaje: Bitku pet vojski, putovanje Prstenove družine, priču o Prsten-Vladaru, pad Isengarda i Opsadu Minas Tiritha te neobična bića koja se pojavljuju u tom serijalu: Ente, pauke Mrkodola, Golluma. Za sve male i velike ljubitelje fantastičnog svijeta koji je Tolkien stvorio, ovo je knjiga koju svakako moraju imati.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.