Image
Foto: www.profimedia.hr
Josh Hartnett
Foto: www.profimedia.hr

Josh Hartnett

Zgodni glumac Josh Hartnett postao je slavan zahvaljujući svojoj ulozi pilota u spektaklu „Pearl Harbor“. Taj je film o Drugom svjetskom ratu na Pacifiku osvojio simpatije javnosti, a Josh je preko noći postao miljenik žena – no njegova slava nije bila dugog vijeka. Naime, nakon što je par godina bio top zvijezda, polako, ali sigurno – potražnja za njim je opala. Tako je na početku 2000-ih bio seks simbol, a već 2010. jedva da ga je netko i pamtio, pa je većinom glumio u TV serijama lokalnih američkih televizija. No, ove godine, 2021, Josh se vratio na scenu u velikom stilu i to kroz ulogu zaštitara u akcijskom filmu „Wrath of Man“ koji je režirao Guy Ritchie.

James Marsden
Foto: www.profimedia.hr

James Marsden

James Marsden se proslavio u mnogim filmovima iz ranih 2000-ih. Bio je lijepo lice s filmskog platna koje smo gledali u „Interstate 60“, „The Notebook“,“ X-Men“, „Superman Returns“ i mnogim drugim uspješnim filmovima, no onda mu je karijera odjednom potonula. Nije mogao dobiti glavne uloge sve do 2016. kada se pojavio u seriji „Westworld“ i ponovno očarao javnost. Također, prošle je godine oduševio i u „Sonic the Hedgehog“ blockbusteru.

Sean Penn
Foto: www.profimedia.hr

Sean Penn

Ovo veliko holivudsko ime, dobitnik 2 Oscara i 1 Zlatnog globusa, poznat je, osim po genijalnoj glumi, i po svom problematičnom karakteru i eksplozivnoj naravi. Naime, Penn je znan po tome što se otvoreno sukobljava s redateljima i producentima, a ta ga je reputacija dovela i do toga da je u posljednjih desetak godina imao mali broj razvikanih i uspješnih uloga. Tek se 2019. ponovno etablirao na sceni u filmu „The Professor and the Madman“ koji su pohvalili i gledatelji i publika.

Ian Somerhalder
Foto: www.profimedia.hr

Ian Somerhalder

Ian Somerhalder je zaglavio u liku uspješne serije u kojoj se pojavio, „Vampire Diaries“, i od tada – ni makac. Naime, te 2009. je bio totalna zvijezda za kojom su uzdisale tinejdžerice diljem svijeta, no s vremenom je njegova popularnost splasnula – baš kao i zaluđenost tom serijom. No, 2019. se konačno ponovno pojavio u glavnoj ulozi i u to u seriji „V Wars“ koja ga je ponovno stavila na crvene tepihe Hollywooda.

Drew Barrymore
Foto: www.profimedia.hr

Drew Barrymore

Drew Barrymore je jedna od nasljednica najslavnije holivudske obitelji, a na filmu se počela pojavljivati već kao djevojčica od pet godina. Mnogi ju pamte i kao Charlijevu anđelicu u kultnom filmu „Charlie's Angels“, a nakon tog uspjeha, u svojim 20-ima je snimila i brojne uspješne romantične komedije. No, s dolaskom 2010-ih je njezina popularnost počela blijediti, a i ona sama se odlučila posvetiti obiteljskom životu. Tako je radila samo u TV serijama, a nakon nekoliko godina izbivanja sa scene vratila se 2020. filmom „The Stand“ u kojem tumači glavnu junakinju. Od tada, njezina je popularnost ponovno doživjela nagli uzlet.

Russell Crowe
Foto: www.profimedia.hr

Russell Crowe

Russell Crowe je nekoć bio najtraženiji glumac Hollywooda. "Gladijator", "Genijalni um" i "Robin Hood" samo su neki filmovi u kojima je briljirao, ali i zadobio titulu seks simbola ranih 2000-ih. Žene su uzdisale za njegovim mišićima, a mnogi su ga smatrali najkarizmatičnijim glumcem Hollywooda. No, s godinama se Russell malo opustio i zapustio te smo ga sve rjeđe počeli viđati u velikim kino hitovima. Srećom, 2020. se vratio na velika vrata u kino dvorane i to u filmu "Unhinged", a 2022. ćemo ga gledati i u spektaklu "Thor: Love and Thunder" u kojem će igrati boga Zeusa.

John Krasinski
Foto: www.profimedia.hr

John Krasinski

John Krasinski je danas poznatiji kao suprug megapopularne Emily Blunt nego kao samostalni glumac. Naime, proslavio se svojom ulogom simpatičnog dečka u kultnoj seriji "Office", no nakon tog uspjeha mu je trebalo dugo da pronađe sljedeću jednako uspješnu ulogu ili projekt. Na kraju mu se sreća osmijehnula kada je sam uplovio u redateljske vode - te stvorio "The Quiet Place", horor-triler film koji je pokorio kino blagajne, a u njemu je glumio zajedno sa svojom Emily.

John Travolta
Foto: www.profimedia.hr

John Travolta

John Travolta je na vrhuncu slave bio objektivno davnih dana. "Briljantin" i "Pulp Fiction" su mu bili najuspješniji filmovi karijere, a s obzirom da je jedan snimljen 1970-ih, a drugi 1990-ih - od tada je prošlo puno vremena. Travolta je tako s godinama polako, ali sigurno gubio na popularnosti, no nedavno je u svojim kasnim 60-ima doživio povratak i to u seriji "Die Hart". S obzirom da se u prošlosti suočio s mnogim obiteljskim problemima, smrti sina i supruge, svakako mu je oprošteno dugotrajno izbivanje iz holivudskih blockbustera.

Jim Carrey
Foto: www.profimedia.hr

Jim Carrey

Vjerujemo kako na svijetu valjda ne postoji osoba koja nije čula za slavnog glumca i komičara Jima Carreyja. 1990-ih je upravo on bio najveće ime holivudske scene, a pojavljivao se u urnebesnim komedijama koje su ga pretvorile u kultno komično lice s filmskog platna. No, nakon cca 20 godina popularnosti, nakon 2010. se njegov šarm počeo otapati, a ljudi kao da su ga se zasitili. Tako je odjednom počeo snimati filmove koji nisu bili veliki uspjesi. No, sreća mu se promijenila 2020. kada je izašao film „Sonic the Hedgehog“ u kojem je Jim glumio glavnu ulogu. S obzirom da je film bio vrlo uspješan, vratio je Jima na sve ekskluzivne crvene tepihe.

Jennifer Love Hewitt
Foto: www.profimedia.hr

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt je nekoliko puta bila proglašena najseksi ženom svijeta, a proslavila se krajem 1990-ih. Mnogi pamte Jennifer po njezinim ulogama u „I Know What You Did Last Summer“, „I Still Know What You Did Last Summer“, „Heartbreakers“ i „Confessions of a Sociopathic Social Climber“ koji su svi snimljeni početkom 2000-ih no posljednja velika njezina uloga bila je u seriji „Ghost Whisperer“ koja se emitirala od 2005. do 2010. Nakon toga, Jennifer je praktički isparila sa scene sve do 2018., kada je dobila jednu od glavnih uloga u seriji „9-1-1“ koja ju je ponovno vratila u zvjezdanu orbitu.

Vrtuljak života

Zvijezde koje su posrnule i onda se vratile jače no ikad

U Hollywoodu postoje one zvijezde koje se s trona najplaćenijih glumaca i glumica ne skidaju doslovno desetljećima, a s druge strane postoje i oni koji su u svojoj karijeri pretrpjeli mnoge uspone i padove, naglu popularnosti, ali i gubitak iste. Danas ti donosimo deset takvih priča - o celebrityjima koji su se nakon zatišja u karijeri uspjeli vratiti na liste vrlo traženih zvijezda iz svijeta filma te ponovno zadobili simpatije javnosti, unatoč tome što godinama nisu bili na A listi holivudskih faca.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.