'Kraljica noći'

Novi izazovi glumačke heroine Meryem Uzerli: slavna Hurem preotela ulogu Juliji Roberts?

Spekulira se o filmskom projektu turske zvijezde u koju smo se zaljubili još u „Sulejmanu Veličanstvenom“, a sada je obožavamo u seriji „Kraljica noći“

114.jpg

Prije nekoliko dana u turskim je medijima odjeknula vijest da je pred 38-godišnjom Meryem Uzerli, proslavljenom Hurem iz serije „Sulejman Veličanstveni“, a koju sada gledamo kao Selin u seriji „Kraljica noći“, nova stepenica u karijeri – glumica je dobila glavnu ulogu u filmu američke produkcije „A Beautiful Dream“ koji će režirati Alp Kamber. Vijest je eksplodirala kad su iz produkcijske kuće objavili da je uloga pisana za holivudsku divu Juliju Roberts, no produkcija je zajednički odlučila da je 38-godišnja Meryem ipak bolji izbor.

Iako je cijeli projekt još uvijek u pripremnoj fazi, promociju filma navodno je preuzeo utjecajni američki glumac i producent John Morissey, poznat po filmskom spektaklu „Generacija X“ („American History X“) te filmu „Katastrofa“ („Havoc“). Čini se da producentska ekipa ima vrlo ambiciozne planove jer su već najavili da će se film prikazati na brojnim prestižnim filmskim festivalima, uključujući kultni američki Sundance festival.

Novost o filmskom projektu „A Beautiful Dream“ razveselila je mnoge obožavatelje Meryem Uzerli, koja je nakon uloge u megapopularnoj povijesnoj turskoj seriji „Sulejman  Veličanstveni“ proživjela mnoge profesionalne i privatne uspone i padove. Tek što se situacija nakon dramatičnog napuštanja serije koja ju je proslavila i skandaloznog ljubavnog kraha s bivšim zaručnikom Canom Atesom malo stabilizirala, Meryem se ponovno našla na meti tabloida, i to zbog estetskih zahvata. Iako je ona sama javno negirala estetske operacije, stvar je otišla toliko daleko da su joj se putem medija obratili istanbulski estetski kirurzi s porukom: "Dođi, uklonit ćemo ti te filere". No s filerima ili bez njih, prema svježe objavljenim fotografijama na društvenim mrežama i u medijima, Meryem Uzerli i dalje izgleda zanosno.

Posljednjih mjeseci Meryem je radila na promociji posljednjeg filma „Košnica“ („Kovan“) Eylema Kaftana, nagrađivane turske drame u kojoj je utjelovila lik Ayse. Radnja filma vrti se oko mlade žene koja napušta život u gradu u Njemačkoj i odlazi u zabačeno selo na obali Crnog mora u Turskoj, brinuti se o teško bolesnoj majci i preuzeti brigu o majčinim pčelama i košnicama. Film je premijerno predstavljen na filmskom festivalu u Zürichu, krajem travnja prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, a fotografije s festivala objavila je na svojem profilu na Instagramu. Film „Košnica“ prvi je njezin film nakon višegodišnje pauze od snimanja i pokazatelj da se Meryem konačno vratila na pravi put.

Image

Prema svemu sudeći, nakon turbulentnog razdoblja koje je krenulo tijekom snimanja serije „Sulejman Veličanstveni“, Meryem Uzerli konačno je preuzela kontrolu nad svojim privatnim životom i posvetila se daljnjem profesionalnom razvoju. Svi koji su pratili ovu hit-seriju sjećaju se da je Meryem vrhunac slave doživjela upravo ulogom sultanije Hurem. No isto tako, mnogi obožavatelji bili su šokirani kada se glumica povukla iz serije nakon dvije godine snimanja. U to vrijeme nagađalo da Meryem nije mogla izdržati pritisak slave pa je zbog depresije i tzv. „burnout“ sindroma dala otkaz, napustila Istanbul i preselila se natrag u rodni Berlin.

Takvom razvoju događaja pridonio je i katastrofalni ljubavni brodolom jer je glumica u tom razdoblju bila ludo zaljubljena u tadašnjeg partnera i zaručnika, financijskog mešetara Cana Atesa. Nakon što je Meryem saznala da je trudna, Can ju je pokušao prisiliti na pobačaj. Can je iz prijašnje veze već imao dvoje djece, pa je zaručnici rekao da ne želi još jedno te da bi prinova samo pokvarila njihovu vezu. Slomljenog srca, Meryem je razvrgnula zaruke, prekinula svaki kontakt s Canom i odlučila sama podizati dijete. Zbog svega što se događalo, glumica je pala u depresiju i završila na liječenju. Ipak, na kraju je sve dobro završilo jer se par godina nakon rođenja kćerkice Lare ponovno vratila glumi i ponovno zablistala u ulozi Selin u turskoj seriji „Kraljica noći“. 

S druge strane, omraženi Can Ates se nakon javne osude zbog ponašanja prema glumici ubrzo ponovno našao u novom skandalu. Prvo je u medijima blatio glumicu, optuživao je Meryem da je loša majka i osoba jer mu ne dozvoljava kontakt s kćerkom Larom i u javnost iznosio teške optužbe o njezinoj psihičkoj nestabilnosti i nesposobnosti da odgaja dijete. Dvije godine kasnije Can je optužen je za pronevjeru milijunskih iznosa u osiguravajućoj kući Martin&Martin Insurance Brokerage pa je suočen s kaznenim progonom pobjegao u inozemstvo. Can je optužen da je oštetio klijente za iznos od oko 100 milijuna dolara zbog čega mu prijeti kazna u trajanju i do sedam godina zatvora.

Za to vrijeme, uz nove poslovne projekte, Meryem se posvetila majčinstvu, pronašla novu ljubav i ostvarila skladan obiteljski odnos u kojem je dobila drugu kćerkicu Lily Koi, rođenu u siječnju ove godine. I dok nestrpljivo iščekujemo nove informacije o novom ambiciozno najavljenom projektu, filmom „A Beautiful Dream“, u prekrasnoj i talentiranoj Meryem Uzerli možemo uživati u izvrsnoj dramatičnoj seriji „Kraljica noći“, koju možete pratiti na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu RTLplaya.