Nova serija 'Plima i oseka' turska je verzija američke hit-serije 'O.C.'

PLAY Premium donosi vam nagrađivanu tursku verziju naziva 'Plima i oseka' (Medcezir), koju brojni kritičari smatraju čak i boljom od američkog originala.

Gotovo 18 godina nakon početka prikazivanja kultne američke serije 'O.C.', kreatora Josha Schwartza, serije koja je u zvijezde vinula mlade glumce Mischu Barton i Adama Brodyja i koja je ostvarila fantastičan uspjeh i brojne adaptacije, PLAY Premium donosi vam nagrađivanu tursku verziju naziva 'Plima i oseka' (Medcezir), koju brojni kritičari smatraju čak i boljom od američkog originala.

Na samom početku u ovoj melodramatičnoj seriji pratimo Yamana Kopra (Çagatay Ulusoy), mladog dečka iz sirotinjskog kvarta na periferiji Istanbula. Yaman želi drugačiju budućnost od svog  problematičnog starijeg brata, no brat ga uspije uvući u nevolju i obojica završe u zatvoru. Kad se čini da ga je bratova sudbina napokon sustigla, Yaman upoznaje odvjetnika Selima Sereza (Baris Falay) koji pro bono odrađuje slučajeve problematičnih adolescenata. Selim u Yamanu vidi sebe kao mladog dečka koji želi bolji život i koji se dobro naradio da to i postigne. Želeći mu pružiti priliku da radi i obrazuje se, Selim ga dovodi u svoju velebnu vilu u elitnom dijelu Istanbula, gdje živi sa suprugom Ender (Mine Tugay) i sinom Mertom (Taner Ölmez). Ender je vrlo nezadovoljna činjenicom da joj nepoznati mladić živi u kući, no Mert se s njim odmah sprijateljuje. Po dolasku kod Serezovih Yamanu pozornost privuče lijepa i bogata djevojka iz susjedstva Mira (Serenay Sarikaya). Obostrana privlačnost razvija se pri prvom susretu, no njihova ljubav stalno nailazi na prepreke i iskušenja. Može li Yaman pobjeći od svoje prošlosti i ispuniti Selimova očekivanja?

Serija je osvojila brojne nagrade diljem svijeta i pobrala ovacije kritičara i publike. Uz određenu dozu turske melankolije kemija među mladim glumcima oduševila je gledatelje, zapleti su nepredvidljivi, a radnja je toliko zanimljiva da ne možete prestati gledati.

„Danas su standardi u proizvodnji dramskih serija toliko visoki pa smo oduševljeni onim što smo učinili s kultnim formatom - izgleda sjajno i savršeno preslikava originalnu seriju s turskim preokretom“, izjavio je za 'The Hollywod Reporter' Andrew Zein, potpredsjednik Warner Brosa.

Yamana Kopra, mladog momka kojeg život nije štedio, odlično je utjelovio Çagatay Ulusoy, koji je za tu ulogu osvojio nagradu 'Turkey Youth Award'(2016.), 'Golden Butterfly Award' (2015.) i 'Elle Style Award' (2014.) za najboljeg glavnog glumca. Njegova partnerica Serenay Sarikaya za ulogu Mire Beylice također je osvojila nagradu 'Golden Butterfly' (2014.) te 'Turkey Youth Award' (2015.) za najbolju glavnu glumicu. Odvjetnika i dobročinitelja Selima Sereza glumi poznati turski glumac Baris Falay,kojeg najbolje pamtimo po ulozi Alija Kirgiza iz serije 'Ezel'. Uloga njegovog sina Merta pripala je Taneru Ölmezu,kojeg ćete se zasigurno sjetiti kao mladog Sulejmana iz serije 'Kosem'.

Izvrstan performans i karizma glavnih likova uvući će vam se pod kožu stoga ne propustite pogledati svakog dana novu epizodu ove uzbudljive turske serije na PLAY Premiumu.