Nije lako zaraditi najvišu ocjenu: 'Prvi je dan i ne može odmah biti desetka iako je sve bilo savršeno, čak i atmosfera'

U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Primoštena i okolice, a prva domaćica bila je mesarica Mišela.

Misela u kuhinji.PNG

Mišeli su u goste došli ugostiteljska tehnička Radojka, ugostiteljica Rahela, obrtnik Zoran i turistička djelatnica Antonija, a večeru im je pripremila u mjestu Zečevo Rogozničko. Tijekom predjela Radojka i Zoran mijenjali su se za sastojke, teletina za glavno jelo dobro je prošla, a ledeni vjetar podijelio je goste - nekima se svidio, a nekima nije da bi domaćica naposljetku osvojila 35 bodova.

Image

Nova ekipa brzo se sprijateljila u kombiju, a Zoran je otkrio kako baš nije ljubitelj mesa. Domaćica je dobro raspoložena dočekala goste i ponudila ih orahovicom i višnjevačom. „Probala sam višnjevaču i bila je odlična“, rekla je Antonija, a i ostalima je bilo fino.

Pohane palačinke s piletinom i povrćem Mišela je poslužila za predjelo, a gostima se svidjelo kako je jelo dekorirano. Kako je Zoran izbirljiv kad je o mesu riječ, Radojka mu je rekla da će ona uzeti njegovo, a njemu dati tijesto te dodala da ne jede i neke kreme. „Mislim da će Rada i Zoki uvijek davati malo manje ocjene zbog toga što im se ne sviđa ovo ili ono“, komentirala je Antonija. Zoranu je predjelo bilo dobro iako nije to baš po njegovu ukusu, Antoniji i Raheli bilo je baš dobro dok je Radojka komentirala kako su joj bili dobri samo sastojci u palačinki.

Za glavno jelo domaćica je poslužila teletinu s krumpirom i povrćem. „Teletina je bila fina i meka, mogu reći da je gospođa odabrala dobro meso“, komentirao je Zoran, a Radojka dodala: „Teletina je bila vrh! Topila se u ustima.“ Antoniji je meso također bilo fino, a i krumpiri su je oduševili.

Image

Ledeni vjetar poslužen je za kraj večere. „Desert je bio odličan, kore su ispale super“, rekla je Antonija, a Zoranu se nije baš previše svidio jer mu je bio presladak. Radojka je komentirala da ne voli deserte, ali da je ovaj probala i bio joj je baš dobar.

Nakon poklona gosti su imali zanimljivo iznenađenje - igrali su pikado! Za Mišelinu večeru Antonija je dala ocjenu deset jer joj je svako jelo bilo ukusno, Radojka je dala ocjenu devet jer bi radije jela ribu uz lijepu obalu, Zoran je dao osmicu uz objašnjenje da mu je večera bila dobra iako nije po njegovu okusu dok je Rahela rekla: „Osam zato što ja želim pobijediti, šalim se. Prvi je dan i ne može odmah biti deset iako je sve bilo savršeno, čak i atmosfera.“

Sutra kuha Radojka, a kako će se njezina jela svidjeti gostima - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.