Nick Cave & The Bad Seeds nadmašili sva očekivanja!

Izvanredni Nick Cave & The Bad Seeds, 10 godina nakon koncerta na istoj pozornici našeg najvećeg open air festivala

Nick Cave & The Bad Seeds nadmašili sva očekivanja!

Drugi festivalski dan na INmusicu #13 započeo je sjajnom atmosferom, a unatoč lošim prognozama za utorak, vrijeme je srećom poslužilo rekordan broj okupljene publike te je sunce pratilo gotovo sve popodnevne koncerte na Jarunu.

Program na glavnoj pozornici festivala otvorili su Ishariotzcky, ZMaJ i sjajni Bombino, dok su na OTP World Stageu od popodnevnih sati nastupile jake domaće i regionalne snage Bad Notion, Lika Kolorado i Koala Voice. J.R. August je na Hidden stageu svirao uoči prijenosa utakmice, nakon kojeg je publiku oduševila sjajna Irena Žilić.

Publika se već u velikom broju počela okupljati ispred glavne festivalske pozornice nakon 20 sati uoči nastupa St. Vincent, koja je na ovogodišnjem INmusicu premijerno nastupila pred hrvatskom publikom, a da se radi o zaista posebnoj glazbenici dokazao je njezin impresivni koncertni nastup koji je bez greške odsvirala uz veliku podršku publike. Odmah nakon njezinog nastupa krenuo je koncert Jinxa na OTP World Stageu koji su još jednim sjajnim nastupom opravdali status jednog od najboljih domaćih bendova.

Vrhunac večeri je definitivno bio nastup spektakularnog Nicka Cavea i njegovih Bad Seedsa koji su nadmašili sva očekivanja! Nikada jači i iščekivaniji Nick Cave & The Bad Seeds stali su ponovno na pozornicu INmusic festivala nakon 10 godina i rekordnom broju publike predstavili presjek svoje zavidne tridesetogodišnje karijere. Publici su pružili istovremeno intenzivan i intiman spektakl koji će se još dugo pamtiti.

Program se nakon nezaboravne glazbene katarze Nick Cavea nastavio na Balkan Stageu, gdje su svirali sjajni Šumski, dok su Reykjavíkurdætur jedinstvenim koncertom oduševile publiku na Hidden stageu. Program se nastavio do dugo u noć na Night stageu INmusica gdje je publiku rasplesao DJ Ilko, dok su u Šumi Striborovoj, na Hidden stageu i na Silent Partyju posjetitelji festivala mogli uživati u glazbi po odabiru Dj-eva iz YEM kolektiva.

INmusic #13 u srijedu 27. lipnja će zaključiti Interpol, Alice In Chains, Portugal. The Man i čitav niz odličnih glazbenih imena!

Foto: Julien Duval