Nekad i sad

Sjećaš li se ovih slavnih pjevačica iz 80-ih? Evo kako danas izgledaju

Mnoge od njih, poput Madonne, i danas se bave glazbom, dok su se druge odlučile posvetiti malo mirnijem načinu života

collage.jpg
Foto: Profimedia.hr

Lude modne kombinacije, upadljiva šminka, natapirane frizure i sjajna glazba – tako bismo ukratko mogli opisati osamdesete godine prošlog stoljeća.

Image
Nikad nije kasno za uspjeh

Druga sreća: Posrnule zvijezde 80-ih i 90-ih koje su se vratile jače nego ikad

Upravo u tom periodu proslavili su se brojni glazbenici čije su pjesme i danas popularne. Neki od njih i danas se uspješno bave glazbom, a drugi pak su imali nekoliko hitova i nakon toga su se povukli iz svijeta showbusinessa. Osamdesete su, bez imalo sumnje, bile važna dekada u svijetu glazbe, a čak i danas to desetljeće zauzima važno mjesto u srcima i umovima mnogih.

Nekad i sad

Danas se prisjećamo nekih od najpoznatijih pjevačica iz tog razdoblja koje su tada bile uzor mnogima diljem svijeta, a koje su na neki način obilježile to desetljeće. Mnoge od njih, poput Madonne, i danas 'žare i pale' glazbenom scenom, dok su se druge odlučile posvetiti malo mirnijem načinu života. Kako su slavne pjevačice izgledale tijekom 80-ih, a kako izgledaju danas, pogledaj u nastavku.

Tina Turner

'Rock baka', kako mnogi od milja nazivaju slavnu rock pjevačicu snažnog glasa, sigurno je jedna od najuspješnijih glazbenica na svijetu, a njezine pjesme i danas su jako popularne kod publike. Iza sebe ima mnoštvo glazbenih hitova i osvojenih nagrada, a iako danas ima 83 godine, Tina se i dalje povremeno bavi glazbom.

shimmer fallback

Madonna

Pop kraljica svoju je bogatu karijeru započela upravo u ovom desetljeću. Kako su se mijenjali trendovi, tako se mijenjala i ona pa je tako Madonna do danas ostala jedna od najvećih ikona u svijetu pop glazbe. Zbog brojnih plastičnih operacija kojima se podvrgnula u želji da izgleda mladoliko, 64-godišnja Madonna danas izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Cyndi Lauper

'Girls Just Want To Have Fun' kultna je pjesma njujorčanke Cindy Lauper, pjevačice koja je zahvaljujući svom melodičnom glasu i divljem načinu odijevanja postala simbol 80-ih godina. U tom je periodu imala nekoliko izuzetno uspješnih glazbenih hitova, a i danas ima veliku bazu obožavatelja i živi u New Yorku. Ima 69 godina.

Annie Lennox

Poznata škotska glazbenica proslavila se tijekom 80-ih godina kao dio glazbenog duo sastava Eurythmics. S kultnim hitovima kao što su 'Sweet Dreams' i 'Here Comes the Rain Again' ostvarili su nevjerojatan uspjeh na svjetskoj glazbenoj sceni. Početkom 1990-ih Annie Lennox je započela solo karijeru. Osim glazbenom karijerom, 68-godišnja Annie bavi se i političkim i socijalnim aktivizmom te dobrotvornim radom. Prestižni časopis "Rolling Stone" proglasio ju je jednom od 100 najvećih pjevačica svih vremena.

Bonnie Tyler

Britanska pjevačica na glazbenoj se sceni pojavila krajem 70-ih godina, a zbog svog je neobičnog glasa ubrzo postala nevjerojatno popularna. Svijet je osvojila kultnim hitovima kao što su 'Total eclipse of the heart' i 'It's a heartache'. Danas ima 71 godinu, a u jednom je intervjuu priznala da svoj mladolik izgled održava botoksom.

Joan Jett

Američka rock pjevačica i gitaristica postaje poznata sredinom 1970-ih zajedno s rock sastavom The Runaways, a kasnije je započela samostalnu glazbenu karijeru. Pjesma 'I Love Rock 'N' Roll' jedan je od njezinih najvećih glazbenih hitova. Danas ima 64 godine.

Kylie Minogue

Australska pop-dance pjevačica i glumica jedna je od najuspješnijih glazbenica nakon Madonne, a najveći je uspjeh zabilježila u Ujedinjenom Kraljevstvu. Slavna 54-godišnjakinja u 80-ima je imala mnoštvo glazbenih hitova, a iako je tijekom svoje bogate glazbene karijere često mijenjala svoj imidž, do danas je ostala vjerna svom pop izričaju.

shimmer fallback

Kim Wilde

Ova zanosna plavuša i nekad velika glazbena zvijezda bila je seks simbol osamdesetih godina, a glazbeni talent naslijedila je od svog oca, slavnog rock pjevača Martyja Wildea. Svoj prvi album objavila je 1981. godine, a te iste godine objavljena je i jedna od njezinih najpoznatijih pjesama ' Cambodia'. Nakon početnog uspjeha, glazbena karijera krenula joj je silaznom putanjom stoga se Kim sredinom 90-ih godina odlučila povući s glazbene scene, iako i danas povremeno održava koncerte sa svojih 62 godine.

Image
Foto: Profimedia.hr

Belinda Carlisle

Belinda Carlisle je osamdesetih godina 'žarila i palila' glazbenom scenom, a pamtimo ju po kultnim hitovima kao što su 'Heaven Is A Place On Earth' i 'Circle in the sand'. Bila je i članica jedne od najuspješnijih ženskih grupa ranih osamdesetih – The Go-Go's. Njezin glazbeni uspjeh bio je kratkog vijeka, a dugo se borila i s ovisnošću o kokainu te anoreksijom. Danas Belinda ima 64 godine te vodi mirniji način života. Posvetila se jogi, budizmu i aktivizmu.

Debbie Harry

Debbie Harry proslavila se kao glavna pjevačica kultnog rock sastava Blondie. Upravo je s njima ova neobična punkerica energičnog vokala postigla nevjerojatan uspjeh, a 1981. je započela samostalnu glazbenu karijeru. Sastav Blondie se krajem 1990-ih ponovno okupio i objavio nekoliko albuma, a pjevačica je osim glazbene, nastavila i svoju glumačku karijeru. Danas ima 77 godina.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.