Krah nakon 27 godina braka

Najskuplji razvod u povijesti? Bill i Melinda Gates moraju podijeliti 130 milijardi dolara

Melinda Gates svoj je brak s Billom Gatesom opisala kao 'nepovratno slomljen' u zahtjevu za razvod koji je otkrio da ovaj par 'težak' 130 milijuna dolara nikad nije potpisao predbračni ugovor. Čeka li nas najskuplji razvod u povijesti?

profimedia-0609151240.jpg
Foto: Profimedia

Bill i Melinda Gates na Twitteru su objavili da se razvode nakon 27 godina braka.

Dosadašnji supružnici upoznali su se kasnih 80-tih godina kada se Melinda priključila tvrtki Microsoft, koju je osnovao Bill. Zajedno su osnovali fundaciju 'Bill & Melinda Gates' koja upravlja s gotovo 50 milijardi dolara i smatra se najvećom privatnom fundacijom na svijetu, a osim toga zajedno dijele i bogatstvo od oko 130 milijardi dolara.

Iako se radi o novcu kojeg ne možemo ni zamisliti, ova svota možda i ne bi bila tako velika vijest da Melindin zahtjev za razvod nije otkrio kako ona i Bill uopće nemaju potpisan predbračni ugovor, koji bi im zapravo pomogao podijeliti bogatstvo - što uključuje nekretnine u pet država, privatni zrakoplov, zadivljujuću zbirku umjetnina i cijelu kolekciju luksuznih automobila.

Dokumenti su izašli na vidjelo nakon što je najstarija kći para otkrila da je njihova obitelj prošla kroz "izazovno dugo vrijeme". Naime, 25-godišnja Jennifer Gates progovorila je na Instagramu o razvoda svojih roditelja napisavši: "Još uvijek pokušavam shvatiti kako najbolje podržati vlastiti proces i osjećaje, kao i članove svoje obitelji u ovom trenutku i zahvalna sam na privatnosti koja mi to omogućuje."

Jennifer je najstarije od troje djece 65-godišnjeg Billa i 56-godišnje Melinde, a slijede je 21-godišnji sin Rory i 18-godišnja kći Phoebe.

I Bill i Melinda objavili su na Twitteru istu zajedničku izjavu o razvodu : "Nakon puno razmišljanja i puno rada donijeli smo odluku o razvodu braka. Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili fundaciju koja djeluje po cijelom svijetu kako bi omogućila svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo vjerovanje u tu misiju i nastavit ćemo surađivati u zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti kao par u ovoj sljedećoj fazi našeg života. Tražimo prostor i privatnost za našu obitelj dok krećemo u ovaj novi život."

Nema sumnje da je ovaj razvod izazvao šok u svijetu filantropije, biznisa, ali i javnog zdravstva, a iako razlog razvoda nakon više od četvrt stoljeća i dalje ostaje misterij, Melinda je ranije izjavila da je njezin suprug imao problema s uravnoteženjem posla i obitelji.

Sada nam samo preostaje za vidjeti hoće li ovo zaista biti jedan od najkompliciranijih razvoda u povijesti i što će se dogoditi sa silnim milijardama…