DOGAĐA SE I NAJBOLJIMA

Ups! Ove manekenke neslavno su pale na revijama

Padovi na pisti češći su nego što misliš. Ove manekenke neslavno su pale, ali su se brzo ustale i nastavile s poslom. Što misliš zašto im se to događa? Nespretnost nije glavni razlog

profimedia-0098161827.jpg
Foto: Profimedia.hr

Mnogim ljubiteljima mode san je pogledati reviju na nekom Tjednu mode. Na organizaciji i provedbi modnog spektakla radi cijeli tim stručnjaka – od modnih agenata, vizažista i frizera do producenata koji brinu da sve prođe besprijekorno. Važan je svaki detalj, a kako se na revijama luksuznim brendovima najčešće pojave mnoge slavne 'face', svijetu se pokazuju samo lijepi trenuci. Samouvjereni modeli izlaze na pistu i elegantno hodajući, predstavljaju nove kolekcije. Uspravnog su držanja, specifične šminke i frizure te su uglavnom ozbiljni.

Image
Njega duge kose

Želiš kosu poput slavne manekenke? Sada znamo i kako

No ne prolazi sve uvijek glatko. I modeli mogu pasti usred revije i to se događa češće nego što misliš. Vratimo se samo trideset godina unatrag kad je slavna Naomi Campbell pala usred revije nove kolekcije Vivienne Westwood Na pisti je u siječnju ove godine pala i Kristen McMenamy koja je na Pariškom tjednu mode nosila novu Valentino kolekciju. Izgubila je ravnotežu, pala je na koljena te se brzo ustala.

I prije nego što su joj uskočili u pomoć, McMenamy je ljutito skinula štikle – koje su svakako previsoke, a možda i tijesne. Tako je svoj izlazak završila bosa.

Kasnije je 58-godišnja manekenka na Instagramu objavila fotografiju s revije s opisom: 'Prije pada'. Ne znamo je li se s tim opisom htjela našaliti situacijom ili pak iskazati nezadovoljstvo uvjetima u tom svijetu, no jasno je da nije jedina čiji je pad ostao zabilježen.

Izdvojile smo nekoliko padova usred revije koji se i danas pamte – bez obzira što su se dogodili prije deset i više godina.

Na proljetnoj reviji modnog dizajnera Gharanija Stroka manekenka je doslovno pala među publiku zbog čega su svi brzo reagirali. I poznata manekenka Catherine O'Hara imala je sličan susret s publikom. Nosila je reviju na Tjednu mode u Torontu i doslovno se 'ispružila' pred publikom. Poskliznula se u dugoj crvenoj haljini, pala direktno na leđa s ispruženim rukama.

Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr

Takvi padovi nisu ne čude jer modeli često izlaze u dugim haljinama koje su 'začinjene' previsokim štiklama ili odabirom krive veličine cipela, a i nije isto hodati i štikalama i platformama.

S time se suočila i manekenka koja je 2009. godine nosila reviju francuskog Hervea Legera. U jednom se trenutku, očito, poskliznula, no dočekala se rukom na podu i nastavila hodati.

Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr

Previsoke štikle 'presudile' su iskusnoj manekenki Alexandri Tomlinson koja je iste godine pala u Chanelovoj kolekciji, ali i njenoj kolegici koja se dvije godine nakon poskliznula na reviji britanske dizajnerice Betty Jackson. Samo dok gledamo izgleda bolno jer su joj noge doslovno zaplesale, no sve je prošlo bez ozbiljnih posljedica.

Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr

Iako je pad usred revije noćna more manekenki, jedna od njih zadržala je smiješak nakon što je pala u jednodijelnom kupaćem kostimu Zaca Posena 2011. godine.

Image
Foto: Profimedia.hr

Nisu štikle jedini krivac pada na pisti. Tome može 'kumovati' i reflektori sa svih strana, stres, ali i iscrpljenost. Na kraju, neki moraju nositi i određene maske i rekvizite na glavi što može smanjiti vidljivost. To se dogodilo na Tjednu mode u Kini 2014. kada je model pao predstavljajući zbilja neobičnu kreaciju Sheguanga Hua.

Image
Foto: Profimedia.hr
Image
Foto: Profimedia.hr

Padovi su u manekenskom poslu nepoželjna stvar, no katkada se ipak dogode. Čak i najboljima.