Predivna smeđa kosa

Kosa boje čokolade: Jesu li ovo najljepše brinete svih vremena?

Od glumica do supermodela, izdvojile smo najljepše slavne brinete, na čije divne smeđe uvojke nitko ne može ostati ravnodušan

najljepse-brinete.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Često čujemo da su plavuše te koje zrače privlačnošću i samopouzdanjem, a crnke mistikom i egzotikom, no gdje su u toj priči brinete? Smeđa boja kose itekako je lijepa, ali i posebna i začudo relativno rijetka - jer samo 11 posto cijele populacije na Zemlji prirodno ima smeđu kosu. Da, dobro si čula, ako imaš smeđu kosu, smatraj se posebnom sretnicom, baš poput ovih slavnih dama u nastavku koje su najpoznatije po svojim čokoladnim i kestenjastim uvojcima.

Image

Brinete su uvijek in: pronašle smo top nijanse smeđe kose koje obožavaju i slavne dame

Neke od njih su prirodne brinete i vjerne su toj boji godinama, neke su eksperimentirale raznim drugim nijansama da bi se, naposljetku, vratile smeđoj, no jedno je sigurno - ove brinete s popisa definitivno su jedne od najljepših na svijetu i s ponosom pokazuju svoju predivnu kosu.

Od glumica do supermodela, ovo su najljepše brinete svijeta, na čije divne pramenove nitko ne može ostati ravnodušan.

Pogledaj video: Vesna izrađuje nakit za 'Frajerice'

Angelina Jolie

Ona je bila platinasto plava i tamno smeđa, gotovo crna, no ova najljepša brineta s naše liste najpoznatija je po toploj kestenjastoj nijansi svoje kose. Američka glumica i redateljica mijenjala je boju kose u nekim ulogama, pa je tako u filmu "Život ili nešto slično" imala frizuru poput Marilyn Monroe. Ipak, u svim drugim filmovima ponosno pokazuje svoje smeđe pramenove.

Jessica Alba

Filmska slatkica Jessica Alba poznata je po svojoj smeđoj kosi kojoj je ostala vjerna od početka karijere, no ponekad ju "ukrasi" malo svjetlijim pramenovima. Ovu poznatu glumicu pamtimo po ulogama u brojnim romantičnim komedijama, a među njezine zapaženije uloge svrstavaju se one u filmovima "Sin City" i "Fantastična četvorka".

Mila Kunis

Mila Kunis je prekrasna američka glumica ukrajinskog podrijetla, a rođena je s prirodno smeđom kosom koju nikada nije mijenjala. Jedna je od najpoznatijih brineta u svijetu glume, a najpoznatija je po ulozi Jackie Burkhart u humorističnoj seriji "Lude 70-e". Osim talenta, krasi ju i dobar izgled, a časopis Maxim ju je 2009. godine rangirao na 5. mjesto 100 najzgodnijih žena.

Keira Knightley

Jedna od najzgodnijih britanskih glumica i dobitnica brojnih nagrada, Keira Knightley, jedna je od poznatijih brineta na svijetu, a i ona ima prirodno smeđu kosu. Iako ju je s vremena na vrijeme bojala u plavo, kao u filmovima "Zapravo ljubav" i "Pirati s Kariba", smeđa joj kosa najbolje pristaje.

Penélope Cruz

Penélope Cruz je manekenka i glumica španjolskog podrijetla, a poznata je po svojoj dugoj i egzotičnoj smeđoj kosi. U domovini je postala poznata u devedesetima, a kasnije se počela pojavljivati i u američkim filmovima, a najpoznatiji od njih su "Nebo boje vanilije" i "Bandidas". Sa svojim smeđim očima i zanosnom smeđom kosom, ovo je jedna od najljepših Španjolki.

Cindy Crawford

Američka manekenka koja je slavu stekla u devedesetima jedna je od najljepših brineta svijeta. Crawford je poznata po svojim bujnim smeđim uvojcima, a tijekom svoje karijere pojavila se na stotinama naslovnica časopisa. Ona je danas uspješna žena i majka dvoje djece, a njezina kći, Kaia Gerber, naslijedila je njezinu ljepotu i uspješno korača svijetom modelinga, baš poput majke.

Kate Beckinsale

Brineta Kate Beckinsale engleska je glumica i model, a međunarodnu slavu postigla je 2001. godine holivudskim filmom "Pearl Harbor", gdje je glumila uz Bena Afflecka. Ova zgodna glumica poznata je po svojoj smeđoj kosi, ali i odličnom izgledu, a časopis FHM plasirao ju je na 12. mjesto u izboru "100 najzgodnijih žena 2008".

Miranda Kerr

"Viktorijina anđelica" Miranda Kerr jedna je od ljepših i poznatijih brineta u svijetu modelinga, a bila je prvi australski Victoria's Secret model. Svoju karijeru započela je davne 2007., a osim što je poznata manekenka i poslovna žena, bila je poznata i po vezi s glumcem Orlandom Bloomom, s kojim je u braku bila tri godine.

Natalie Portman

Američka glumica izraelskog podrijetla, Natalie Portman, poznata je brineta koja ostaje vjerna svojoj svjetlo smeđoj kosi, po kojoj ju najviše pamtimo. Ova oskarovka svoju je karijeru započela s 11 godina, a osim što je poznata glumica, ova lijepa brineta izrazito je svestrana i diplomirala je na prestižnom Harvardu.

Audrey Hepburn

Zadnja, ali ne i najmanje lijepa brineta na našem popisu, legendarna je glumica čija je ljepota bezvremenska - Audrey Hepburn. Poznata oskarovka nas je napustila prije gotovo tri desetljeća, no i dalje je jedna od najpoznatijih i najljepših glumica svih vremena.