Image
Foto: www.profimedia.hr
Emma Roberts
Foto: www.profimedia.hr

Emma Roberts

Mlada glumica i nećakinja velike holivudske dive Julije Roberts, Emma Roberts, panično se boji hoda ispod ljestava. Naime, ona je posve uvjerena da proći ispod ljestava znači donijeti si veliku nesreću pa je tako u jednom intervjuu otkrila kako nikada u svom životu nije prošla ispod ljestvi i ne planira.

Ariana Grande
Foto: www.profimedia.hr

Ariana Grande

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice, Ariana Grande, ima mali ritual pred svaki svoj veliki nastup i koncert, a za koji vjeruje da joj donosi sreću i uspjeh - jede američke čokoladne krafne. Naime, pjevačica je, dok je još bila u usponu i nije postala planetarna zvijezda, prije svake audicije jela čokoladne krafne te je taj običaj zadržala sve do danas vjerujući kako joj upravo te slastice donose sreću.

Lady Gaga
Foto: www.profimedia.hr

Lady Gaga

Pjevačica, glumica i oskarovka Lady Gaga znana je po svojoj iznimnoj kreativnosti pa nas ne čudi stoga da ju pod svaku cijenu želi i zaštititi. Naime, Lady Gaga vjeruje kako joj netko može ukrasti njezinu kreativnost ako ona s njim spava te je stoga u svojoj karijeri uvijek prakticirala čednost i nikad nije bila promiskuitetna. Izjavila je za Vanity Fair 2010. kako se boji da će joj netko kroz njezinu vaginu oduzeti njezinu stvaralačku energiju.

Megan Fox
Foto: www.profimedia.hr

Megan Fox

Ljepotica Megan Fox boji se letova zrakoplovom, no kako zbog naravi svog posla definitivno vrlo često mora putovati avionima - pronašla je svoj ritual koji ju umiruje i za koji vjeruje da ju čuva od bilo kakve nesreće za vrijeme putovanja. Radi se o tome da za cijelo vrijeme leta sluša pjesme Britney Spears vjerujući kako njezina sudbina nije ta da umre slušajući pjesme pop princeze.

Serena Williams
Foto: www.profimedia.hr

Serena Williams

Najbolja tenisačica svih vremena, Serena Williams, otvoreno je nekoliko puta priznala da je iznimno praznovjerna kada je riječ o nastupima na velikim turnirima. Tako ona pred svaki meč barem pet puta udari lopticom o pod prije prvog udarca, uvijek nosi iste čarape za vrijeme cijelog turnira, na teren dolazi u starim, uvijek istim natikačama, a čak i vezice tenisica veže na svoj sretni, specifični način.

Heidi Klum
Foto: www.profimedia.hr

Heidi Klum

Njemačka manekenka Heidi Klum poznata je po svom eskcentričnom ponašanju. No, među bizarnijim njezinim ponašanjima definitivno je nošenje vrećice sa svojim zubima gdje god da pođe. Da, Heidi dakle sa sobom uvijek nosi malenu torbicu sa svojim dječjim zubićima za koje vjeruje da joj donose sreću.

Missy Elliott
Foto: www.profimedia.hr

Missy Elliott

U intervjuu iz 2013. za slavni magazin "Rolling Stone", reperica Missy Elliott je priznala kako je od svoje bake naslijedila praznovjerje u vezi crnih mačaka kao životinja koje donose nesreću. Zato ne dopušta da joj crna mačka pređe preko puta te se općenito kloni mačaka svih vrsta vjerujući kako su one vražje životinje.

Cameron Diaz
Foto: www.profimedia.hr

Cameron Diaz

Glumica Cameron Diaz vjeruje kako joj njezina sretna ogrlica, ova na slici s malom zlatnom potkovom, garantira uvijek mladenački, svjež i odmoran izgled, što je u njezinom poslu iznimno bitno. Tijekom godina je sama Cameron priznala da svojoj ogrlici pripisuje pomalo magična svojstva, a i na crvenom tepihu se mnogo puta pojavila s njom oko vrata. S obzirom na to da jako dobro izgleda, tko zna, možda je ovo njezino vjerovanje i istinito.

Taylor Swift
Foto: www.profimedia.hr

Taylor Swift

Taylor Swift je opsjednuta brojem 13 te vjeruje kako joj on donosi sreću. Rođena je na 13. u mjesecu, 13. rođendan joj je pao na petak 13., a njezin je prvi album postao zlatni u 13. tjednu otkako je bio pušten u prodaju. Zbog te svoje praznovjernosti Taylor zahtijeva da na svim eventima sjedi u 13. redu na 13. mjestu, a isto vrijedi i za avionske letove.

Victoria Beckham
Foto: www.profimedia.hr

Victoria Beckham

Modna dizajnerica i bivša Posh Spice, Victoria Beckham, sama za sebe kaže da je vrlo duhovna osoba. Zbog toga se prije desetak godina upoznala i s moćima kristala u koje sada svim srcem vjeruje. Tako posjeduje stotine kristala, vjruje u njihovu moć iscjeljenja, a dokaz njezine opsesije je i činjenica da je u svojoj posljednjoj kolekciji odjeće u sve modele hlača uključila i posebno kreiran džep za nošenje kristala.

Ni oni nisu lišeni strahova

I oni su praznovjerni: Boje se mačaka, a za sreću jedu krafne

Nisu samo naše bake te koje su kucale u drvo za sreću ili vjerovale u to da potkova u kućanstvu donosi blagostanje - čini se da slična praznovjerja postoje i u svijetu holivudskog glamura. Naime, poznato je da mnogi slavni sportaši, glumice i pjevačice imaju svoje male rituale pred velike nastupe ili pak putovanja kojih se boje, a za koje vjeruju da će im zagarantirati to da sve prođe u najboljem redu. Danas ti donosimo deset upravo takvih priča o celebrity praznovjerjima - i ne, neka od njih definitivno nisu uobičajena.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.