Muzički spektakl 'Superstar' stiže u Hrvatsku: Nova zvijezda osvojit će čak 50.000 eura!

Jedan od najvećih svjetskih televizijskih formata u kojem se natječu vrhunski pjevački talenti stiže u Lijepu Našu, a prijave za hrvatsku inačicu pod nazivom ‘Superstar’ već su otvorene!

Superstar.jpg

Franšiza originalnog naziva ‘Idols’ globalni je hit i jedan od najuspješnijih zabavnih formata u povijesti televizije! Inačice showa producirane su u čak 56 zemalja diljem svijeta, od SAD-a i Velike Britanije, preko Turske, Filipina, Brazila, čak i Maldiva, a više od 3,2 milijarde ljudi u vrtoglavih 150 zemalja svijeta dobilo je priliku pogledati barem jednu sezonu ovog megapopularnog showa. Uz to, vjerojatno ne postoji osoba koja na društvenim mrežama ili YouTubeu nije pogledala barem jednu audiciju ili senzacionalan nastup nekih prepoznatljivih kandidata.

O koliko se popularnom formatu radi, najbolje govore pjevačka imena koja su se vinula u svjetski glazbeni vrh nakon nastupa u showu. Iz ‘Američkog idola’ poniknuli su, primjerice, Jennifer Hudson, danas glazbena diva te dobitnica Grammyja, Oscara i Zlatnog globusa, Adam Lambert, koji već cijelo desetljeće diljem svijeta nastupa s legendarnom grupom Queen kao glavni vokal, ili pak Kelly Clarkson, danas voditeljica i jedna od najpoznatijih pop-rock zvijezda.

Popularni pjevački show u Hrvatskoj je gledateljima itekako poznat pod nazivom ‘Hrvatska traži zvijezdu’, a tri uspješne sezone prikazivale su se na RTL-u od 2009. do 2011. godine.

Image

Svaka nova sezona showa diljem svijeta traži nebrušene pjevačke dijamante i lansira ih u glazbene zvijezde, uz vrijednu novčanu nagradu ili potpisani ugovor s izdavačkom kućom! A sve počinje nizom audicija u gradovima, gdje se kandidati predstavljaju žiriju, redom popularnim glazbenicima i producentima, koji slušaju njihove izvedbe te ih komentiraju. Najbolji kandidati prolaze dalje, u sljedeću fazu showa, te ih očekuju tjedni live nastupi u prepunom studiju i pred brojnim gledateljima, a iz tjedna u tjedan netko od njih ispada, sve do velikog finala. A iako ih kroz čitav show vode, savjetuju i kritiziraju ponekad oštri, ali uvijek dobronamjerni članovi žirija, sudbinu kandidata, kao i odabir pobjednika, svojim glasovima na kraju kroji upravo publika pred malim ekranima!

Svi nestrpljivi gledatelji i ljubitelji pjevačkih showova mogu imati uistinu mnogo razloga za veselje jer ‘Superstar’ podrazumijeva najveće svjetske hitove i vrhunski glazbeni repertoar, raskošni studio i brojne efekte, velik broj odličnih pjevača koji će sve osvojiti scenskim nastupima, zanimljivo rivalstvo među žirijem u potrazi za novom zvijezdom, kao i pregršt uzbuđenja, neizvjesnosti i iskrenih emocija koji će pratiti sve na ovom glazbenom putovanju.

A osim toga, brojnim će kandidatima na putu do pobjede dodatna motivacija zasigurno biti i fantastična glavna nagrada jer pobjednik ili pobjednica će u novom RTL-ovom muzičkom megaspektaklu osvojiti – čak 50.000 eura!

Svi oni koji obožavaju pjevati, misle da njihov glas, karizma i energija mogu osvojiti ne samo strogi žiri, već i stotine tisuća gledatelja te žele postati viralni hit, mogu se već danas prijaviti na: rtl.hr/show/prijave.