Momento Mojito najzabavnija je uvertira u nadolazeće ljeto

Havana Club po peti put dovodi dašak egzotične Kube na zagrebački Zrinjevac

Momento Mojito najzabavnija je uvertira u nadolazeće ljeto

Mojito jedan je od najpopularnijih koktela na svijetu, a predstavlja savršeno osvježenje u vrelim ljetnim danima i noćima. Proslavio ga je kultni pisac Ernest Hemingway, čiji je to bio omiljeni napitak. Smatra se da je nastao na Kubi početkom prošlog stoljeća, u lokalu “La Bodeguita del Medio” u Havani. Danas je mojito neizostavan dodatak svakom ljetnom party-ju, rasplesanoj noći u klubu ili pak lijenom izležavanju na plaži. Svoju popularnost duguje sjajnoj kombinaciji različitih sastojaka koji mame naše okusne pupoljke i pretvaraju se pravu malu rapsodiju: slatkoći smeđeg šećera, svježini citrusnih nota limete i miomirisnih nota koju ostavlja menta.

A ukoliko ste i vi ljubitelj ovog osvježavajućeg ljetnog koktela te ste oduvijek htjeli znati napraviti vlastiti mojito, koji će svojim okusom i mirisom oduševiti vas i sve vaše bližnje, Momento Mojito mjesto je na kojem ćete to moći i napraviti. Naime, idućeg petka, 15. lipnja, šarmantni zagrebački park Zrinjevac na jedan dan će zamijeniti kubanski Paseo del Prado i pretvoriti samo srce Zagreba u egzotičnu Havanu. Tako će  Havana Club Momento Mojito po čak peti put rasplesati Zagreb, dovesti dašak daleke Kube i okupiti sve zaljubljenike u kubansku kulturu. I ove godine očekuje vas pregršt zanimljivih radionica, nastupa i aktivnosti; radionice senzualne salse, slikanja, kubanskog marketa, grafita i kubanskih perkusija, na kojima ćete moći svirati bongo, samo su djelić vrhunske atmosfere koja vas očekuje idućeg petka na Zrinjevcu. 

ImageImageZa pravi ljetni Havana ugođaj pobrinut će se profesionalni Havana koktel majstori, koji će svim posjetiteljima pripremati originalni kubanski mojito po pristupačnim cijenama, kao i otkriti male tajne velikih majstora izrade savršenog mojita. Zarazni ritam kubanske glazbe donijet će pak latino grupa Cubismo, koja će u kombinaciji sa zavodljivim kubanskim plesačicama na najbolji mogući način upotpuniti ovu kubansko – zagrebačku ljetnu večer.

Image


Lijepa ljetna večer, vrući ritmovi salse i osvježavajući mojito idealna su kombinacija za savršen provod. Budite i vi dijelom ovog jedinstvenog događaja i osjetite nezaboravnu kubansku atmosferu u svom gradu. Više o samom eventu možete pronaći na:

https://www.facebook.com/HavanaClubHrvatska/

Foto: Petar Santini