Čestitamo mladencima!

Mate Rimac vjenčao se s dugogodišnjom djevojkom. Pogledaj gdje se održala intimna ceremonija

Naš inovator i poduzetnik Mate Rimac oženio se za dugogodišnju djevojku Katarini Lovrić na maloj, privatnoj svadbi

Mate Rimac i Katarina Lovrić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Nakon što smo ovih dana slušali o slavnim razvodima na domaćoj i stranoj sceni, došlo je vrijeme i za neke lijepe vijesti. Mate Rimac se oženio djevojkom Katarinom Lovrić na privatnoj intimnoj ceremoniji s oko 30 uzvanika i time prestao biti na „tržištu“. Vjenčanje se održalo u četvrtak, 6.5. u popodnevnim satima, a navodno su svi bili oduševljeni ceremonijom, ali i zabavom koja je uslijedila.

Podsjetimo, Mate Rimac je poduzetnik te osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili, a prošle je godine u srpnju na društvenim mrežama svijetu obznanio kako je zaprosio Katarinu. Očito su pripreme za vjenčanje tekle brzo, jer su se sada vjenčali za manje od godinu dana od zaruka.

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Tom je prilikom objavio fotku s Katarininim zaručničkim prstenom, ali i jednu njihovu fotografiju staru čak 16 godina te je napisao:

"Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu odličnu spontanu zabavu smo imali – sve vas volim! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od ovih koje su prošle".

Čestitke su se odmah nakon objave počele nizati u komentarima.  Inače, Katarina kao i Mate dolaze iz Livna u Bosni i Hercegovini. Studirala je marketing na jednom privatnom zagrebačkom fakultetu, a budućem je suprugu velika podrška u svim projektima. U prosincu prošle godine, ponovno je podijelio jednu od rijetkih privatnih fotografiju na kojoj pozira s Katarinom na suncu u Splitu, gradu u kojem su se sada i vjenčali.

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Na svadbi je, kao što smo rekli, navodno prisustvovalo oko 30 uzvanika, a Katarina je zablistala u bijelom minimalističkom kombinezonu s čipkastim plaštom. No, ono što je privuklo pažnju javnosti nije samo Katarinina pojava već i prekrasno zdanje na kojem se samo vjenčanje održalo.

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Imanje se nalazi u sastavu park-šume Marjan, a sagrađeno je na početku Prvog svjetskog rata, odnosno 1914. Za podizanje ove vile bio je zaslužan poduzetnik Franjo Schiller, pa se tako vila i danas naziva Schiller vila. Nakon nacionalizacije privatne imovine 1947., rezidencija postaje imanje namijenjeno za uživanje Josipa Broza Tita. Prema nekim pričama prvi čovjek Jugoslavije u vili je skrivao ljubavnice, a u njoj su gostovali i Winston Churchill i Indira Gandhi. U toj raskošnoj rezidenciji, Vili Dalmaciji, boravili su i Karađorđevići 1990. godine, a tu je nastala poznata fotografija Alije Izetbegovića, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana.

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Cijena boravka u ovoj vili danas iznosi oko 28.000 kuna na dan, a najčešće je rezervirana dvije godine unaprijed. Nalazi se na zemljištu veličine 77.870 kvadrata. Vila je posljednji put obnovljena 1979. prije dolaska Josipa Broza sa suprugom Jovankom na Mediteranske igre, a sada je u vlasništvu grada Splita koji izdašno zarađuje na njoj jer je popularna lokacija za vjenčanja i svečana događanja.

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Zanimljivo je da su u njoj snimljeni i neki kadrovi popularne serije "Igra prijestolja", a namještena je gotovo isto kao i kad je Tito boravio tamo. Pretpostavlja se da je Rimac tu prekrasnu rezidenciju odabrao za vjenčanje s ekonomisticom Katarinom jer je visokom šumom zaštićena od znatiželjnih pogleda. U svakom slučaju, sretni par po svemu sudeći blista od sreće, a ako će im ostatak bračnog života biti jednako spektakularan kao i sami početak – sreća će potrajati.

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL