Sjećaš li ih se?

Prepoznaješ li ih? Gdje su danas sporedni glumci iz 'Prijatelja'

Od Carol i Susan do Emily i Janice, prisjetile smo se nekih legendarnih sporednih likova iz 'Prijatelja' te kako glumci i glumice koji su ih utjelovili danas izgledaju i što rade

prijatelji.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kultna serija "Prijatelji" koja je obilježila devedesete, a koju s veseljem gledamo i danas, šestero je glavnih likova učinila mega-popularnima - Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Davida Schwimmera, Matthewa Perryja i Matta LeBlanca. Njih i dan danas najviše pamtimo po ulogama u toj seriji, a iako su nakon nje neki ostvarili zavidniju karijeru od drugih, nema sumnje da im je ova serija bila prava odskočna daska.

Image
Kultna serija

'Prijatelji' su uvijek dobra ideja: prisjetile smo se najboljih trenutaka serije

No, ne samo njima - tu su i neki sporedni likovi koji su se pojavili tek u nekoliko epizoda, a koji su ostavili neizbrisiv trag i koje najviše pamtimo upravo po ovim ulogama. Od Chandlerove iritantne djevojke Janice i Rossovih supruga Emily i Carol, pa sve do Phoebeinog nesuđenog Davida i Monicinog zgodnog bivšeg dečka Richarda, prisjetile smo se kako ove zvijezde danas izgledaju - bi li ih mogla prepoznati?

Helen Baxendale

shimmer fallback

Helen Baxendale engleska je glumica koju je proslavila uloga druge Rossove supruge Emily Waltham u "Prijateljima", ali i uloga Rachel Bradley u britanskoj humorističnoj drami "Cold Feet". Baxendale danas ima 52 godine, a ostvarila je još nekoliko značajnih uloga u serijama "Cardiac Arrest", "An Unsuitable Job for a Woman", "Cuckoo" i "Noughts + Crosses". Ipak, fanovi "Prijatelja" najviše ju pamte upravo po ulozi Emily, a epizoda u kojoj se ona i Ross vjenčaju i on zabunom izgovori Rachelino ime umjesto njezinog je najgledanija u seriji.

Cole Sprouse

shimmer fallback

Nema tko se ne sjeća slatkog Bena Gellera, Rossovog i Carolinog sina, a njega je utjelovio Cole Sprouse, danas poznati glumac i fotograf koji se, zajedno sa svojim bratom blizancem Dylanom Sprouseom, proslavio u serijama "The Suite Life of Zack & Cody" i "The Suite Life on Deck". Među njegovim novijim projektima, tu je popularna serija "Riverdale", u kojoj tumači lik Jugheada Jonesa.

Maggie Wheeler

shimmer fallback

Svi se sjećamo Chandlerove pomalo iritantne djevojke Janice koju je proslavio njezin piskutav glas i legendarna izjava "oh my God". Upravo nju je utjelovila Maggie Wheeler, koja je ostala najpoznatija po toj ulozi. Lik Janice jedan je od najpoznatijih sporednih likova u ovoj seriji, a Wheeler, koja danas ima 60 godina, pojavljivala se kao gost u brojnim serijama te posuđuje glas likovima iz crtića - posudila je glas i anti-junakinji Odile u popularnom crtiću "Barbie na labuđem jezeru".

Larry Hankin

shimmer fallback

Larry Hankin američki je glumac, producent, redatelj i komičar, a vjeruje se da je njegovoj karijeri, tijekom koje je snimio više od 150 filmova, samo pomogla uloga mrguda, gospodina Hecklesa, koji je živio u stanu ispod Monice i Rachel. Osim te uloge, poznat je i po ulozi starog Joea u seriji "Breaking Bad", a igrao je uloge i u serijama kao što su "Seinfeld", "CSI" i "Star Trek Voyager".

Jessica Hecht

shimmer fallback

Jessica Hecht ima uspješnu karijeru, no mnogi ju pamte po ulozi Susan Bunch u "Prijateljima", gdje je glumila ženu Rossove bivše žene Carol. Nakon toga, pojavila se u brojnim serijama i filmovima među kojima su najpoznatiji film "Breaking Bad" i "Sinner", a nominirana je za Emmyja za ulogu Karen u Netflixovoj seriji "Special". Osim toga, ova svestrana glumica glumila je i na Broadwayu.

Hank Azaria

shimmer fallback

Iako ga pamtimo kao ludog znanstvenika Davida koji je bio u vezi s Phoebe, Hank Azaria je zahvaljujući svom zanimljivom glasu izgradio zavidnu karijeru, a poznat je po tome što je posudio glas brojnim likovima u animiranom sitcomu "Simpsoni", među kojima su najpoznatiji Moe Szyslak, Chief Wiggum, Comic Book Guy i Snake Jailbird.

Jane Sibbett

shimmer fallback

Jane Sibbett američka je glumica najpoznatija po ulogama Heddy Newman u televizijskoj seriji "Hermanova glava" i Carol Willick, Rossove prve supruge, u televizijskoj seriji "Prijatelji". Iako je ostvarila još nekoliko uloga nakon ulove Carol, ova 59-godišnja glumica ipak je ostala najzapamćenija po ulozi Rossove bivše koja ga je ostavila zbog druge žene - Susan.

Tom Selleck

shimmer fallback

Bio je to veliki šok za Monicine roditelje kada je završila u vezi s Richardom Burkeom, prijateljem svog oca. Ipak, voljeli su se unatoč razlici u godinama, no ona je na kraju ipak odabrala Chandlera. Lik Richarda utjelovio je tada mega-popularni Tom Selleck, dobitnik Emmyja i Zlatnog globusa, koji je, osim po liku Richarda, ipak najviše pamćen po ulozi u seriji "Magnum P.I.".

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.