Ma kakav Hollywood, ovi europski glumci osvojili su nas izgledom i šarmom

Izdvojile smo deset najzgodnijih manje poznatih frajera iz europske kinematografije

Ma kakav Hollywood, ovi europski glumci osvojili su nas izgledom i šarmom

Britanac Robert Pattinson proglašen je najzgodnijim muškarcem 2020. godine. Otkako se proslavio ulogom vampira, zvijezda Sumraka nikad nije prestala oduševljavati milijune obožavateljica (a vjerojatno i obožavatelja) diljem svijeta, a ove je godine potvrđeno i da će biti novi Batman. 

Image

Top 10 po 'zlatnom rezu': Evo tko su najzgodniji muškarci svijeta

Osim njega, tu su još brojni zgodni Europljani poput Idrisa Elbe, Toma Hardyja ili Christiana Balea, ali u Europi se krije još mnogo glumaca koji su, ne samo talentirani već i iznimno šarmantni i zgodni, ali još uvijek ne poznati diljem svijeta. I dok se o američkim, pa i britanskim frajerima govori i previše, ovaj put odlučile smo napraviti popis manje poznatih europskih frajera koji su potpuno osvojili naša srca.

Neki od njih svjetski su poznati, dok druge znaju samo istinski obožavatelji eurospke kinematografije. Ali i jedne i druge krase isti epiteti: ludo talentirani, ludo šarmantni i ludi zgodni

Luca Argentero

Talijanski 42-godišnji glumac vjerojatno je najpoznatiji po ulozi Giovannija u filmu 'Jedi moli voli', ali svi koji vole europsku kinematografiju znaju ga po filmovima 'Lessons in Chocolate', 'I, Leonardo' i 'Copperman'.

Michiel Huisman

Ovaj 39-godišnji Nizozemac poznat je po europskim, ali i američkim serijama i filmovima, a šira javnost ga najviše pamti po ulizi Daarija u Igri prijestolja, po romantičnom filmu s Blake Lively, 'Bezvremenska Adaline', i među posljednjom ulogom u Netflixovoj seriji 'The Haunting of Hill House'.

Joel Kinnaman

Švedski glumac u svojoj zemlji proslavio se ulogom u filmu Laki novac i seriji Johan Falk, ali ovaj 40-godišnjak sve se više pojavljuje u američkoj produkciji, pa si ga posljednjih godina mogla gledati u filmu RoboCop, Odred otpisanih i Hanna, ali i u seriji 'Digitalni ugljik'.

Nuno Lopes

Nuno Lopes je 42-godišnji portugalski glumac poznat po ulozi u Saint Georgeu, portugalskom filmu iz 2016., a odnedavno i ulogom u Netflixovoj, White Lines kao Duarte "Boxer" Silva.

Kostja Ullmann

Kostja Ullmann je njemački 36-godišnji glumac, najpoznatiji po glavnoj ulozi u nagrađivanoj drami Sommersturm, koja je stekla brojne pohvale širom Europe.

Raoul Bova

Još jedan Talijan na popisu, Raoul Bova 49-godišnji je glumac poznat po talijanskim, ali i američkim filmovima, a mnogi bi ga mogli prepoznati u romantičnim naslovima poput 'Pod suncem Toskane' ili 'Svi putevi vode u Rim'.

Matthias Schoenaerts

Belgijski 42-godišnji glumac prvo glumačko iskustvo imao je u filmu Daens, a najpoznatije su mu uloge u filmovima Potkrovlje, Bikova glava i Hrđa i kosti s francuskom kolegicom Marion Cotillard.

Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson možda nije tipični zgodni frajer, ali ovaj 37-godišnji Irac i sin glumca Brendana Gleesona, svojim neodoljivim šarmom osvojio je naše srce još u simpatičnoj romantičnoj komediji 'Pravi trenutak'. Nakon toga mogla si ga gledati i u filmovima 'Ex Machina', 'Povratnik', ali i u Ratovima zvijezda.

Alexander Fehling

Njemački 39-godišnji glumac iza sebe ima mnoge filmske naslove poput Young Goethe in Love i Labyrinth of Lies, ali šira javnost vjerojatno ga prepoznaje po ulozi dečka Claire Danes u hvaljenoj seriji 'Domovina'.

Giulio Berruti

S Talijanom smo počeli, s Talijanom ćemo i završiti. 36-godišnji Giulio Berruti, osim što je nestvarno zgodan, poznat je i po ulogama u filmovima Monte Carlo, Walking on Sunshine i za one s dobrim okom - kao Talijan broj 2 u filmu Najluđi provod u Europi s Hilary Duff.