HTJELA JE ODUSTATI

Kraljevska biografkinja otkrila tko je nagovorio Dianu da se ipak uda za Charlesa

Princ Charles i princeza Diana vjenčali su se 29. srpnja 1981. godine u katedrali Sv. Pavla u Londonu, pet mjeseci nakon što su 24. veljače 1981. godine objavili zaruke.

profimedia-0016372390.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kraljevska biografkinja Ingrid Seward u svojoj novoj knjizi otkriva mnoge pojedinosti o kraljevskoj obitelji. Pisala je i o kralju Charlesu i princezi Diani, tvrdeći da je Diana željela otkazati veliko kraljevsko vjenčanje, ali ju je u suprotno uvjerio njen otac, grof John Spencer.

U svojoj knjizi otkriva da je Diana otprilike mjesec dana prije vjenčanja s nasljednikom prijestolja prisustvovala zabavi za 21. rođendan princa Andrewa u Windsoru. Nadala se da će na proslavi zaplesati sa svojim zaručnikom, princem Charlesom, ali on joj nije posvećivao previše pažnje, radije se razgovarao sa svim ostalim gostima na događaju.

"Diana je bila očajna. Njen zaručnik je većinu prošlog tjedna bio u Americi i očito nije želio plesati s njom," zapisala je, dodajući: "Osjećajući se emocionalno iscrpljeno, upustila se u ples s drugim muškarcima, na kraju je plesala sama."

Nakon zabave, navodno je otputovala u Northamptonshire gdje je svom ocu otkrila da je izgubila nadu u brak s prestolonasljednikom, a on je navodno bio šokiran njenim razmišljanjem. "Kada je objasnila svoju odluku svom ocu, grof Spencer je bio zapanjen", napisala je Ingrid i dodala: "Nakon što je smirio, istaknuo joj je da bi bilo izuzetno neprimjereno prekinuti zaruke s budućim kraljem manje od mjesec dana prije vjenčanja."

Otac ju je upitao nije li to ono što je uvijek željela i podsjetio je da je jednom rekla da je on muškarac kojeg voli i da ga želi zauvijek uz sebe. "Nije mogla poreći da još uvijek želi biti britanska princeza. I s 19 godina bila je dovoljno mlada da vjeruje u sretne završetke, unatoč onome što su joj govorili njezini instinkti toga strašnog večera", piše spomenuta autorica, piše Zadovoljna.si.

Princ Charles i princeza Diana vjenčali su se 29. srpnja 1981. godine u katedrali Sv. Pavla u Londonu, pet mjeseci nakon što su 24. veljače 1981. godine objavili zaruke. Par se na kraju razveo 1996. godine, godinu dana prije tragične nesreće Diane u kojoj je izgubila život.

Dokumetarac o princezi Diani možete pogledati na platformi Voyo.

Image
Odlična kombinacija

Princeza Diana kao bezvremenska inspiracija: Kako nositi blejzer i traperice?