Jesi li položila test ljubavi?

Kolumna jedne žene: Idemo nanovo, Valentinovo

Prošlog Valentinova si bila solo i sve što je bilo u paru, tog 14. ti je posebno teško padalo. Čak i čarape koje su iz perilice izašle zajedno. Potajno si se nadala da će jedna nekako pobjeći iz bubnja i ostaviti drugu

pexels-daria-shevtsova-873082.jpg
Foto: Pexels

Valentinovo ove godine pada u ponedjeljak. Nije baš najromantičniji dan u tjednu. Puno bi bolje bilo da pada u petak ili subotu. Čak i četvrtak ne bi bio loš. Ne zovu ga bez veze malim petkom oni koji ne vole puno raditi. Četvrtak je zagrijavanje za vikend. Kod privatnika je petak mali ponedjeljak. Vikend, ako i postoji, iscrpljenom radnom svijetu, proleti u čišćenju i pranju, domaćinstvu. Nedjelja je dan za emisije o moru i poljoprivredi, obiteljski ručak ili planinarenje. Nikako za romantiku, nikako za Valentinovo.

Image
Veliko DA za NE

Kolumna jedne žene: Dobre djevojke, one idu u raj baš sve. A ti?

Kao što rekoh, ni ponedjeljak nije ništa bolji. Nezgodno je u nedjelju u ponoć dočekivati Dan zaljubljenih, u čipkastom donjem rublju (kako priliči), uz čokoladne dražeje u obliku srca i šampanjac koji vam je ostao od novogodišnjeg dočeka, kad se moraš ustati u praskozorje i ići na posao. Praskozorje je stvoreno za neke druge aktivnosti, kako mu i ime kaže, a ne ustajanje na prvi vrisak budilice. No, ponedjeljak ne pita za tvoj seksualni život. Diže te snenu i raščupanu na noge, tjera u kupaonicu, a onda u hlače "na peglu" i srednje visoke štiklice pa na posao. Na radiju puštaju ljubavne pjesme, na sav glas pjevaš s Whitney Houston, a onda loviš zeleno na semaforu i tercu na Zar više nema nas, sretna jer vas ima.

Prošlog Valentinova si bila solo i sve što je bilo u paru, tog 14. ti je posebno teško padalo. Čak i čarape koje su iz perilice izašle zajedno. Potajno si se nadala (srameći se pred sobom) da će jedna nekako pobjeći iz bubnja i ostaviti drugu (to bi bilo utješno jer ne bi onda ti, jedina na čitavom ovom svijetu, bila sama na Dan zaljubljenih), ali preživjele su avanturu i skupa stigle do sušila. No, ipak nisi mogla pobijediti tu sitnu pakost u sebi pa si ih objesila svaku na svoju stranu i pronašla zrno zadovoljštine u napetom štriku.

Valentinovo si provela u deprici, a situaciju je dodatno otežala samoizolacija. Ti sama, samoizolirana, s čarapama koje i tako razdvojene čine par te gomilom ljubavnih filmova na televiziji. Preostale su ti one dvije emisije s početka teksta. Informirala si se o novom zakonu o sjemenu, izlovu smuđa i gajeti iz Turopolja. I na tvoje iznenađenje, upravo je to bilo ono što ti je trebalo. Melem na ranu. Barem na tren, odmaknulo te od njegovog Facebooka.

shimmer fallback

Ove godine sve je drugačije. Opet voliš, jedva čekaš kraj smjene i dragog koji je ludo zaljubljen u tebe. Depilirana si, namazana mirisnom, bogatom kremom za tijelo, otišla si i na nokte u pauzi za ručak jer želiš od glave do pete savršeno izgledati dok režeš biftek večeras na večeri. Sigurna si da je rezervirao stol u tvom omiljenom restoranu, do u detalje isplanirao večer i kupio ti neku sitnicu u znak pažnje. Ne tražiš mnogo, tek toliko da se osjećaš voljenom danas. Kad ćeš ako ne danas? Sutra već ne vrijedi, što potvrđuju i valentinovske čokolade koje će u utorak biti 50 posto snižene i samim time ne toliko slatke kao danas…

I eno ga, dolazi po tebe u tajicama preko kojih nosi one košarkaške hlače do koljena, prebacuje loptu s prednjeg sjedala na stražnje kako bi imala gdje sjesti. Istinski je sretan što te vidi, ljubi te i vozi doma jer žuri na košarku kao i svakog ponedjeljka. Hoćeš li biti dovoljno mudra pa shvatiti koliko znači to što je došao po tebe na posao ili ćeš iduće Valentinovo opet silom razdvajati čarape na sušilu?

*Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije zena.hr

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.