Knjiga tjedna: Sandalovo drvo

Upoznajte Indiju kroz ljubav, izdaju i sreću

Knjiga tjedna: Sandalovo drvo

''Sandalovo drvo'' je moćna priča o izdaji, praštanju i sudbini koja oživljava dvije intrigantne priče o tri žene, njihovim ljubavima, izdajama i ponovno pronađenoj sreći. Roman je prepun živopisnih opisa Indije i likova koje ćete pamtiti i kad sklopite zadnju stranicu.
Godina je 1947., a Evie i Martin upravo su sa petogodišnjim sinom doputovali u indijsko selo Masoorlu. Ali šavovi njihova braka ubrzo se počinju parati dok se Evie s mukom nastoji prilagoditi novome životu, a Martin se hvata ukoštac s neizdrživim ratnim uspomenama. Kada Evie pronađe zavežljaj oštećenih pisama skriven duboko među opekama njihova unajmljena bungalova, biva uvučena u drugi svijet, u prošlo stoljeće, u nesvakidašnje prijateljstvo dvije potpuno različite mlade žene. Kako se Evieno divljenje prema njezinim viktorijanskim prijateljicama produbljuje, razotkrivaju se i moćne tajne. Ali koliko će to stajati njezin sadašnji, već ionako krhak život?

Prema riječima glavnog urednika Zorana Maljkovića: ''Ovo je sjajna ljubavna priča  u kojima se ljudske sudbine isprepliću s povijesnim previranjima na tlu Indije za vrijeme borbe za oslobođenje od kolonijalizma.''

O autorici: Elle Newmark je američka književnica, a roman "Sandalovo drvo" njezin je najveći spisateljski uspjeh koji su podjednako oduševljeno dočekali i čitatelji i kritika. Osim toga romana napisala je još samo jedan pod nazivom "Knjiga bezbožne vragolije". Elle Newmark živjela je u San Diegu, a preminula je 2011. godine.

Elle Newmark: Sandalovo drvo
Prijevod: Ozren Doležal
Izdavač: Mozaik knjiga
Godina izdanja: 6/2012.
Broj stranica: 420
Uvez: meki
Cijena: 99,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.