Knjiga tjedna: Quantum - Patricia Cornwell

Diverzije, špijunske sabotaže i odanost vlastitoj obitelji izmjenjuju se u novom, uzbudljivom romanu Quantum

Knjiga tjedna: Quantum - Patricia Cornwell

Međunarodno poznata autorica najprodavanijih romana o forenzičkoj patologinji Kay Scarpetta, Patricia Cornwell donosi uzbudljivu priču s novom heroinom, vrhunskim uvidom u kibernetičku tehnologiju, svemir, kvantnu fiziku i iznimno velike životne izazove.

Kapetanica Calli Chase, glavna junakinja romana, prepuna je znanja i talenata koji je čine savršenim likom za vješto napisan i nadasve napet triler. Kapetanica Chase NASA-ina je pilotkinja, kvantna fizičarka i izvrsna poznavateljica kibernetičkog kriminala. Ona je pažljiva, oštroumna, hrabra i posvećena svome poslu, karijeri i obitelji. 

Calli ima i identičnu sestru blizanku Carme, koja je ponekad nestašna, ali jednako inteligentna kao i Calli. No, Carme se već nekoliko dana gubi svaki trag, a sve upućuje na to da se upustila u opasne aktivnosti povezane s NASA-inom najnovijom svemirskom misijom. Dvije su sestre naizgled jednake, ali u svojoj su srži posve različite. Dok Calli slijedi pravila, Carme je samouvjerena i ne boji se eksperimentirati. Ipak, njezino je ponašanje postalo čudno čak i za nju, Calli je zabrinuta, a događaji koji slijede stvaraju ozračje napetosti i nepredvidljivosti u kojima će uživati svi obožavatelji trilera i kriminalističkih romana.

Netom prije tajne svemirske misije, Calli je otkrila sabotirani alarm u tunelima duboko ispod NASA-ina istraživačkog centra. Svjesna je kako je upravo to znak za uzbunu jer bi problemi u NASA-i i mogući pad vlade mogli poslužiti kao izvrstan paravan za sabotažu koja može završiti smrtnim posljedicama. No, opasnost je čak i veća nego što je sumnjala. Kapljice osušene krvi, nestala sigurnosna značka, sumnjivo samoubojstvo – niz je uznemirujućih tragova koji upućuju na činjenicu da se njezina sestra blizanka upustila u sumnjive aktivnosti.

Očajna u namjeri da zaustavi moguću katastrofu i spasi sestrin ugled, pa čak i njezin život, kapetanica Chase koristi se svojim zavidnim znanjem o kibernetičkoj sigurnosti, ali i bolnom prošlošću, tražeći odgovore za sestrino čudno ponašanje. S vremenom shvaća kako njezin neuspjeh u rješavanju slučaja može uzrokovati ogromne probleme za njezinu sestru – ali i da na kušnju može dovesti sigurnost cijele nacije.

Patricia Cornwell majstorica je kada je u pitanju pisanje romana koji čitatelja jednostavno uvlači u samu srž priče, tjera ga na nagađanje i uživanje u napetoj atmosferi narativa. Dokaz je tome serijal o Kay Scarpetta, ali i najnoviji roman Quantum, koji se pokazao kao izvrstan spoj kriminalistike, znanosti i obiteljskih intriga koje vam neće dopustiti da ga ispustite iz ruku do samoga kraja.

Image

Prevoditelj: Mija Žužul Krunić Godina izdanja: 2020 Nakladnik: STILUS KNJIGA d.o.o. Format: 135 x 205 mm Broj stranica: 376 stranica Uvez: meki Cijena: 119,00 kn