Knjiga tjedna: Prije nego što zaspim

Najnapetiji roman koji ćete pročitati ove godine. Potpuno će vas obuzeti

Knjiga tjedna: Prije nego što zaspim

Sjećanja nas određuju. A što bi se dogodilo kad bismo ih izgubili svaki put kad zaspimo? Naše ime, naš identitet, našu prošlost, čak i ljude koje volimo – kad bismo sve zaboravili tijekom noći. A jedina osoba kojoj možemo vjerovati možda nam govori tek dio priče.

Dobro došli u Christinin život!

Christine se budi svako jutro kraj nepoznata muškarca koji je svaki dan iznova mora uvjeravati da je njezin suprug te da je strašna nesreća što joj se dogodila prije dva desetljeća uništila sposobnost njezina uma da stvara nova sjećanja.
I svakog dana dr. Nash, neurolog koji tvrdi da s njom tajno provodi terapiju, podsjeća je telefonom na to da ona piše dnevnik u koji bilježi bljeskove svojih sjećanja i ono što joj o prošlosti govore drugi. Čitajući ga, Christine svaki dan ponovno rekonstruira svoj život, a što više u nj zapisuje, sve je više pitanja. Kakav joj je bio život prije nesreće? Tko ju je uzrokovao? Zašto nema djece? I što se više približava istini, ona se čini nevjerojatnijom…


Psihološki triler novog književnog otkrića, britanskog pisca S. J.-a Watsona, mnoge je oduševio i velikom se brzinom vinuo u vrh najčitanijih naslova u svijetu. Prodan je u više od 4 milijuna primjeraka, a snima se i njegova filmska inačica s Nicole Kidman i Colinom Firthom u glavnim ulogama. Prije nego što zaspim književni je pandan filmovima Memento i Vječni sjaj nepobjedivog uma, roman koji će vas zapanjiti i o kojem ćete dugo razmišljati.

»Izuzetan triler. Bio sam pod dojmom romana satima nakon što sam ga pročitao.« Dennis Lehane

»Roman koji postavlja najstrašnije od svih pitanja – što nam ostaje kada izgubimo sebe?« Val McDermid

S.J. Watson: Prije nego što zaspim
Biblioteka: Ambrozija
Izdavač: V.B.Z.
Urednik: Sandra Ukalović
Prevoditelj: Martina Burulić
Godina izdanja: 2013
Broj stranica: 292
Cijena: 120,00 kn meki uvez; 160,00 kn tvrdi uvez

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.