Knjiga tjedna: Prelijepa, pakosna

VBZ je pripremio za ljeto posebnu ponudu uzbudljivih romana

Knjiga tjedna: Prelijepa, pakosna

Katherine Petterson mlada je i povučena tinejdžerica koja u sebi skriva duboko zakopanu obiteljsku tragediju. Nakon strašnoga događaja ona odlazi u novi grad i započinje život u kojem pokušava ostati što je više moguće neprimijećena. No, pronalazi ono čemu se najmanje nadala – najbolju prijateljicu.
Alice je najpopularnija djevojka u školi, prelijepa, društvena, zavodljiva plavuša. Njezino je oduševljenje zarazno, ponašanje nepredvidljivo, iskrenost katkada uznemirujuća, ali jednostavno joj je nemoguće odoljeti.
Alice pomaže Katherine da se oslobodi i ponovno postane tinejdžerica koja voli izlaske i druženja, koja je vesela i neopterećena i  napokon živi svoj novi život.
Ali i Alice skriva svoje tajne, tajne toliko mračne da ih Katherine ne može ni naslutiti. I dok ona napokon uživa u svome životu, Alice je spremna uništiti ga.

Prelijepa, pakosna izuzetno je uzbudljiv, emotivan i dirljiv psihološki triler koji od prvih stranica čitatelja uvlači u neprekinutu mrežu uznemirujućih tajni koje vode do fatalnog finala.
Otvorene rane prošlosti, autodestruktivni narcizam, iscjeljujuće mladenačke ljubavi, tinejdžerska trudnoća, silovanje, neki su od motiva koje autorica istražuje u romanu.
Rebecca James ovim je romanom ostvarila zavidan uspjeh na svjetskoj književnoj sceni. Roman koji je prozvan »izdavačkim fenomenom« i preveden na više od 37 svjetskih jezika ozbiljan je zalog čitateljima da će im uloženo s užitkom biti višestruko vraćeno.

Paket ljetnih romana VBZ-a

VBZ je pripremio posebnu ljetnu ponudu najvećih svjetskih bestselera. Osim knjige koju smo predstavili kao knjigu tjedna tu su i romani: PROPOVJEDNIK autorice Camille Läckberg, kraljice švedskih krimića, zatim njemačkom trileru TERAPIJA autora Sebastiana Fitzeka, te PONOS I PREDRASUDE I ZOMBIJI Jane Austin i autora Setha Grahama Smitha.


shimmer fallback


Propovjednik je drugi roman Camille Läckberg iz serije knjiga o gradiću Fjällbacka i ovim romanom ona je potvrdila da je zasluženo nazivaju »švedskom Agathom Christie« ili švedskom književnom senzacijom koja osvaja čitatelje i prva mjesta na književnim listama u cijelom svijetu. U njezinim romanima policijska istraga isprepletena je s detaljima iz privatnog života likova, autorica im se uvlači pod kožu i čitatelj na zastrašujući način postaje svjestan da se zločini događaju kraj nas, među ljudima koje poznajemo, ondje gdje ih najmanje očekujemo.
Terapija: Ovaj fascinantni psihološki triler mladog berlinskog pisca i novinara Sebastiana Fitzeka iz sasvim je razumljivih razloga uzburkao Njemačku, te je noćima držao budnom. Ta nam potresna priča otkriva kompleksnu slagalicu mraka, čiji se barem pokoji dio krije u svakom od nas. Glavni lik ugledni je berlinski psihijatar koji prolazi kroz zastrašujuću, no sasvim realnu i svakodnevnu noćnu moru: njegova kći, koja pati od brojnih i ne sasvim objašnjivih bolesti, nestaje. Policija, nadležne službe, a ni otac svojim potpunim angažmanom ne mogu ući u trag djevojčici. Gotovo je nemoguće, sve do posljednjih redaka, predvidjeti kako ova napeta priča završava…
Ponos i predrasude i zombiji suvremena je verzija slavnog djela Jane Austen, sad obogaćenog proždrljivim zombijima uvijek gladnih ljudskih mozgova. Tajanstvena pošast zahvatila je mirno englesko seoce Meryton i mrtvaci hodaju među živima! Odvažna i borbena junakinja Elizabeth Bennet odlučna je u namjeri da izbriše i posljednjeg zombija s lica zemlje, no dolaskom arogantnog i gordog gospodina Darcyja njezin ubojiti cilj pada u drugi plan. Ono što slijedi britka je komedija društvenih odnosa prepuna uljuđenog prepucavanja između dvoje zaljubljenih, ali i mnogo oštrijih i izravnijih okršaja na krvlju natopljenom bojnom polju. Hoće li Elizabeth uspjeti stati na kraj sotonskoj pošasti?


Rebecca James: Prelijepa, pakosna

Broj stranica: 204
Cijena: 110,00 kn meki uvez
              150,00 kn tvrdi uvez
Izdavač: V.B.Z.
Godina izdanja: 2012.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.