Knjiga tjedna: Posljednje pismo tvojega ljubavnika

Jojo Moyes primila je za svoj roman „Posljednje pismo tvojega ljubavnika“ uglednu nagradu Romantic Novelists' Association (RNA) za najbolji ljubavni roman godine

Knjiga tjedna: Posljednje pismo tvojega ljubavnika

Dok u potrazi za pričom pregledava arhiv novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče, pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga - i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti.

Godine 1960. Jennifer se budi u bolnici nakon prometne nesreće. Ničega se ne sjeća - ni supruga, ni prijatelja, ni tko je bila. A zatim, kada se vrati kući, otkriva skriveno pismo i počinje se prisjećati ljubavnika zbog kojega je bila spremna sve staviti na kocku...

Ellieina i Jenniferina priča 0 strasti, preljubu i gubitku međusobno se isprepleću u ovom romanu iznimnoga emocionalnog naboja čija je radnja podvučena (isprekidana) posljednjim pismima.


Jojo Moyes studirala je na Royal Holloway and Bedford New Collegeu, zatim je dobila stipendiju za poslijediplomski studij novinarstva na City Universityju. Pridružila se Independentu kao novinarka u rubrici vijesti, a 1998. postala je pomoćnicom urednika vijesti i na tom je mjestu ostala do siječnja 2000. kada se ponovno posvetila pisanju kao dopisnica rubrike za umjetnost i medije. Godine 2011. Jojo Moyes primila je za svoj roman „Posljednje pismo tvojega ljubavnika“ uglednu nagradu Romantic Novelists' Association (RNA) za najbolji ljubavni roman godine. Do sada je objavila osam romana.

Jojo Moyes - Posljednje pismo tvojega ljubavnika
Prijevod: Snježana Ercegovac
Izdavač: Profil
Godina izdanja: 2011.
Broj stranica: 398
Uvez: meki
Cijena: 119,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.