Knjiga tjedna: Biosupruga

Što se to događa s brakom?

Knjiga tjedna: Biosupruga

Nedugo nakon svadbe uspješni pisac Mojmír, veteran iz mnogih sentimentalnih bitaka, shvaća da živimo u vremenu u kojem dobre stare bajke (npr. ona o Modrobradom) dobivaju novi kraj, a muško-ženska situacija pod drvetom spoznaje višestruko se zakomplicirala.

Za početak: vrt više nije rajski, nego je bio.
Za kraj: ako u biovrtu plahe knjižničarke, svoje donedavno naivne supruge Hedvike još i može prepoznati jabuku (i zmiju!), pravila su potpuno nova: tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.
Sve između poznajemo itekako dobro.

Mars i Venera, materijalno i duhovno, razum i osjećaji – kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac MichalViewegh otkriva nam smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života (seks, roditeljstvo, preljub…), razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.
VieweghovaBiosupruga knjiga je smijeha i prepoznavanja, savršeno štivo za sve u braku (ili one koji iz bilo kojeg razloga razmišljaju o njemu).


Michal Viewegh (1962.) pripovjedač, esejist i dramatičar, već je godinama najčitaniji češki autor. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio ga je u miljenika europske književne publike. Vieweghove knjige prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. MichalViewegh živi i piše u Pragu.

Michal Viewegh: Biosupruga
Cijena: 89,00 kn
Broj stranica: 188
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011.
Izdavač: Profil Zagreb

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.