Kino novog doba na parkingu Velesajma: Posjetila sam prvo zagrebačko Drive-In kino i oduševila se

Drive-In kino projekcije ovih se dana održavaju na zagrebačkom Velesajmu, a ja sam odlučila provjeriti kako sve funkcionira i kakva je atmosfera. Nakon dva sata dobre i sigurne zabave uz osiguranu socijalnu distancu, mogu reći kako sam i više no zadovoljna

Kino novog doba na parkingu Velesajma: Posjetila sam prvo zagrebačko Drive-In kino i oduševila se

Posljednja dva mjeseca svjedočimo revoluciji u svijetu zabave. Eventi kakve poznajemo više nije moguće organizirati zbog pandemije korona virusa, pa je trebalo pronaći nova rješenja uz koja ćemo moći uživati u kulturi uz sigurnu distancu. S obzirom da gledanje i streamanje filmove kod kuće jednostavno nema isti ugođaj kao i gledanje najnovijih blockbustera u mračnoj kinodvorani, Zagreb je dobio svoje prvo Drive-In Kino koje garantira sigurnost, socijalnu distancu i pregršt zabave.

Za sve one koji su se nakon višetjedne izolacije zaželjeli izlazaka ovo je idealna prilika za osjetiti dašak povratka u normalu s malim twistom. Iako ne sjedimo zavaljeni u fotelje, sigurni smo u svojim automobilima, a ugođaj i atmosfera možda su i bolji no u kinodvoranama. Kako obožavam filmove, odmah sam odlučila otići na Drive-In Kino koje se održava na Velesajmu i uz to što nudi super zabavne evente ima i humanitarni karakter. Naime, prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Karte se jednostavno mogu kupiti u sustavu Entrio, a po jednom automobilu koštaju sto kuna i vrijede za dvije osobe. Uz to, u paketu s ulaznicom gledatelji dobivaju i veliki paket sa sokićima, grickalicama i slatkišima – sve kako bi uživanje bilo potpuno.

Iako sam bila skeptična jer sam mislila da 15-metarska platna neće biti dovoljno velika za cijelo parkiralište, event je odlično organiziran pa su automobili i gledatelji podijeljeni u dvije skupine sa dva platna, a na ulazu im kroz prozor hostese s maskicama i rukavicama daju njihove pakete s grickalicama. Nakon što su nas redari odveli do našeg parking mjesta pričekali smo još pola sata, za čije vrijeme smo svjedočili i neobičnoj prosidbi na filmskom platnu. S obzirom da je na repertoaru bila romantična komedija „Yesterday“, bilo je i prikladno da se prosidba dogodi upravo te večeri.

ImageTako je slatkom trenutku svjedočilo 300 automobila i gledatelja u njima, a zvukovi trubljenja u znak podrške novopečenim zaručnicima vjerojatno su se orili dobrim dijelom Novog Zagreba.

Nakon dva sata vrhunske filmske zabave, došlo je vrijeme za odlazak kućama, a dobro organizirano navigiranje redara automobilima omogućilo je da ne nastane pomutnja i gužva na izlazima. Sve u svemu, odličan event za koji se itekako isplati kupiti ulaznica.Ako si se i ti zaželjela izlazaka, nemoj se nećkati već posjeti Drive-In kino koje je otvoreno još dva dana.