Nezaboravni filmski hitovi

Žena s najljepšim osmijehom: Kultne uloge Julije Roberts

Uloga prostitutke Vivian u Zgodnoj ženi donijela joj je svjetsku slavu, a Oscara je osvojila za ulogu Erin Brockovich u istoimenoj drami. Doznaj po kojim sve ulogama pamtimo popularnu glumicu

profimedia-0570446365.jpg
Foto: Profimedia.hr

Glumačka karijera Julije Roberts traje već dulje od tri desetljeća, a u tom je periodu ostvarila čitav niz fantastičnih i nezaboravnih uloga po kojima je i danas pamtimo. Jedna je od najljepših i najbolje plaćenih holivudskih glumica.

Image
Holivudska miljenica

Kate Mara: Glumica slatkog lica koja uvijek glumi opake djevojke

Nagrađena je s Oscarom za ulogu u drami Erin Brockovich, a osvojila je i tri Zlatna globusa (od ukupno osam nominacija). Za Oscara je bila nominirana četiri puta. Jedan od njezinih najpoznatijih filmova je Zgodna žena u kojoj je utjelovila ulogu prostitutke Vivian, a upravo joj je taj film donio svjetsku slavu.  

Obožavamo sve njezine filmove jer briljira u svakom žanru, bilo da je riječ o romantičnim komedijama ili pak dramama. Svojim je zaraznim osmijehom šarmirala mnoge i osvojila filmsku publiku.

U nastavku smo izdvojile 7 najboljih uloga Julije Roberts po kojima ćemo je vječno pamtiti.

Zgodna žena

Ovaj legendarni film snimljen je davne 1990. godine, a upravo je uloga mlade prostitutke Vivian Juliji Roberts donijela svjetsku slavu. Uz nju, u filmu se pojavljuje i poznati holivudski šarmer Richard Gere koji je utjelovio ulogu bogatog biznismena koji se zaljubio u prostitutku. Film je ostvario nezapamćeni uspjeh i jedan je od najvećih hitova iz devedesetih.

Moj dečko se ženi

Moj dečko se ženi donosi priču o ženi koja je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja te odluči upropastiti njegovo vjenčanje s mladom, bogatom i zgodnom djevojkom. Ovaj je film nominiran za brojne nagrade, uključujući i Oscara, a u njemu se osim Julije Roberts pojavljuju i Cameron Diaz te Rupert Everett.

Odbjegla nevjesta

Još jedna romantična komedija u kojoj su Julija Robert i Richard Gere ponovno udružili svoje snage i dokazali nam zašto su jedan od naših omiljenih holivudskih parova. Ovog puta Julija glumi djevojku koja se panično boji braka te ostavlja svoje zaručnike pred oltarom. Njezina priča zaintrigira njujorškog reportera koji od svega odluči napraviti senzaciju, no na kraju i sam pada na njezin šarm...

Erin Brockovich

Film je snimljen po istinitoj priči, a upravo je ova uloga Juliji Roberts donijela Oscara za najbolju glumicu. Riječ je o nezaposlenoj i samohranoj majci koja se zapošljava u odvjetničkom uredu te razotkriva ekološki skandal u velikoj korporaciji. Julia Roberts bila je prva glumica u holivudskoj povijesti koja je za ovu ulogu primila honorar od nevjerojatnih 20 milijuna dolara.

Pomajka

Ovaj je film dokaz da se Julija odlično snalazi i u dramskim ulogama, a uz nju, u filmu glavne uloge tumače i Susan Sarandon te Ed Harris. Ova romantična drama donosi nam priču o roditeljima koji se rastavljaju i djeci koja se teško mire s razvodom i činjenicom da im otac ima drugu ženu. Film je nominiran za Zlatni globus, a ukupno je dobio sedam filmskih nagrada te pet nominacija.

Osmijeh Mona Lise

Dramski film iz 2003. godine u kojem se pojavljuje čitav niz poznatih glumačkih lica, a govori nam o buntovnoj profesorici koja pokušava ohrabiti svoje studentice da slijede svoje snove. Ipak, ubrzo će shvatiti da je teško boriti se s predrasudama koje vladaju u konzervativnom društvu s duboko ukorijenjenim tradicijama. Uloga profesorice pripala je Juliji Roberts, a uz nju se u filmu pojavljuju i Kirsten Dunst, Julia Stiles te Maggie Gylenhaal.

Jedi, moli, voli

Popularni film iz 2010. godine snimljen je prema istoimenim memoarima spisateljice Elizabeth Gilbert, a ovo je još jedna u nizu kultnih uloga kojima nas je Julia Roberts uspjela oboriti s nogu. Uz nju se u filmu pojavljuje i oskarovac Javier Bardem. U središtu priča nalazi se žena koja odluči napraviti prekretnicu u svom životu te odlazi na putovanje Italijom, Indijom i na Bali kako bi pronašla svoju životnu svrhu. Ovaj je film snažno utjecao i na samu glumicu jer je nakon njegovog snimanja odlučila prijeći na hinduizam.