Inspirativna ljubavna priča: "Bezvremenska Adaline"

Ekskluzivni modni događaj na premijeri filma "Bezvremenska Adaline"

Inspirativna ljubavna priča: "Bezvremenska Adaline"

Sinoć smo imali priliku vidjeti elegantan spoj mode i filma na jedinstvenom modno-filmskom događanju premijere Bezvremenske Adaline, održanom u CineStaru Arena Zagreb u Gold Classu by American Express. Ovaj hvaljeni film, čiji je redatelj Lee Toland Krieger, neobična je romantična drama o ženi koja nakon preživljene automobilske nesreće gotovo osam de­setljeća ostaje zarobljena u tijelu 29-godišnjakinje,  a zbog suradnje s mod­nim kućama Gucci i Dior osobito je zanimljiv svim zaljubljenicima u modu. Iz tog su se razloga na sinoćnjoj premijeri okupili brojni poznati, ponajviše oni iz modnoga svijeta.

Filmska je atmosfera vladala u lobbyju Gold Classa gdje je prije početka sa­me projekcije šest modela modnoga studija Talia prošetalo u romantičnim haljinama domaćeg dizajnera Borisa Pavlina. Bezvremenske frizure, koje su za ovo događanje radili stilisti frizerskih salona Studia Marcela, bile su identične onima koje u filmu nosi i sama Adaline koju glumi prelijepa Blake Lively, a svjetla reflektora i moda koja podsjeća na stil prošloga stoljeća stvorili su atmosferu filmskoga glamura. Film koji već danima dobiva samo najbolje filmske kritike došli su pogledati Robert Sever, Kristina Bradač, Branka Krstulović, Saša Šekoranja, Ana Petričić Gojanović, Suzy Jo­sipović, Ivana Delač Đolo, Bianca Matković i naravno, naš renomirani dizajner Boris Pavlin.

shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallbackNakon što je gotovo osam desetljeća ostala 29-godišnjakinja, Adaline Bowman (Blake Lively) živi usamljeno i nikad si ne dopušta zbližiti se ni sa kime tko bi mogao otkriti njenu tajnu.  No, slučajan susret s karizmatičnim filantropom Ellisom Jonesom (Michiel Huisman) ponovno u njoj probudi strast prema životu i ljubavi. Tijekom vikenda s njegovim roditeljima (Harrison Ford i Kathy Baker) nad nju se nadvija prijetnja - otkrivanje istine - a Adaline donosi odluku koja će joj zauvijek promijeniti život. 

O produkciji 

“Recite mi nešto što će zauvijek vrijediti i nikad mi neće nestati.“ - Adaline 

Rođena pred početak XX. stoljeća. Adaline Bowman nije ni sanjala da će vidjeti početak XXI. stoljeća, sve dok ju jedan naizgled čaroban trenutak nije spasio od smrti i podario joj vječnu mladost. S 29 godina Adaline je prestala stariti i počela živjeti život kakvog još nitko nije vidio. Sudbina ju je poslala na jedinstveno putovanje koje traje desetljećima.  Živjela je i voljela tijekom oba Svjetska rata, lude 1960.-te i udobnosti današnjice. Pažljivo skrivajući svoju tajnu od svih osim od svoje kćeri koja je svakim danom sve starija, sve je promjene prihvatila dostojanstveno, dok joj jedna prošla veza nije stala na put sadašnjoj šansi za ljubav i zaprijetila da će otkriti njenu nevjerojatnu povijest. 

Glumica Blake Lively, koja glumi Adaline Bowman, znala je da je naišla na očaravajuću avanturu i bezvremensku ljubavnu priču čim je pročitala scenarij: „Nisam ga mogla ispustiti iz ruku. Napisan je poput predivnog romana. Priča je romantična, poetična i jedinstvena. Originalna priča ispričana iz ženske perspektive. Toliko je toga prošla i duboko proživjela tijekom jednog od najraznovrsnijih stoljeća u ljudskoj povijesti. Zna što su ljubav, gubitak, bol i sreća.“ Redatelj filma Lee Toland Krieger pročitao je scenarij prije nekoliko godina i nije ga mogao zaboraviti: „Osnovna tema filma bila mi je toliko privlačna – žena koju je nesreća učinila besmrtnom. Jedina osoba koja zna za njenu tajnu jest njena kći, koja je sad u 80.-ima. Susret s mladićem drugačijim od svih drugih polako ju počne izvlačiti iz čahure. Nikad nisam pročitao ništa toliko usredotočeno na ljepotu starenja. Svijet u kojem živimo opsjednut je mladošću i taštinom. Mislim da je ovo ideja koja svakoga mora dirnuti.“ 

Redatelj nastavlja: „Atmosfera je utjecala na moj pristup vizualnim aspektima i načinu na koji se teme izražavaju kroz alkemiju estetike filma.“ 

Iako se film dotiče brojnih vremenskih razdoblja, priča je usredotočena na današnjicu. Ovo je film s velikom idejom o tome kakav bi to bio osjećaj ne starjeti. Adaline čitav život provodi u idealnoj dobi. Izgleda najbolje, na intelektualnom je vrhuncu i potpuno formirana – i ne stari ni dana. No, promatra kako njeno dijete odrasta i stari i počinje željeti da je i sama to prošla. 
Izvorno ime: The Age of Adaline
Redatelj: Lee Toland Krieger
Žanr: ljubavni, drama
Uloge: Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman
Trajanje filma: 113 minuta
Blitz Cinestar

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.