Kad srce kaže "da"

Ipak nešto više? Znakovi da između tebe i tvog prijatelja 'frcaju iskrice'

Svaki dan ste zajedno, odlično se zabavljate, međusobno si dovršavate rečenice i oboje znate sve tajne jedno o drugom - ili si možda jednu ipak skrivate?

man-2425121_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Rasprave oko toga mogu li muškarac i žena biti iskreni prijatelji nikad neće doći kraju: jedni tvrde kako je takvo prijateljstvo itekako moguće, drugi su uvjereni da jedna strana u tom odnosu uvijek potajice želi nešto više - samo čeka pravu priliku.

No, bez obzira na to vjerujemo li muško-ženska prijateljstva, ponekad se doista dogodi da prijatelji postanu ljubavnici, cura i dečko pa i bračni partneri. Dapače, stručnjaci kažu kako su jedne od kvalitetnijih i sretnijih veza baš one koje su se rodile iz prijateljstva.

S druge strane, mnogi čak i kad osjećaju nešto više neće biti skloni išta poduzeti iz straha da će se, ako stvari pođu krivom tračnicom, i prijateljstvo raspasti - a iskreno, ovo je sasvim moguć scenarij.

No, na kraju krajeva, ljubavne iskrice teško je sakriti - ako postoje, oboje ćete ih osjetiti na svojoj koži, a primijetit će ih i oni oko vas. Duboko u sebi možda već i znaš ima li među tobom i tvojim frendom još nečeg, skrivenog i neizgovorenog, ali evo koji znakovi bez sumnje ukazuju na to da postoje iskrice koje bi jednog dana mogle postati vatra. Dakle, provjeri je li u horizontu vašeg prijateljstva na vidiku potencijalna romansa:

Međusobno povjeravanje

Naravno, prijatelji, između ostalog, i služe tome da budu dio našeg života i da im pričamo o onome što nam se događa. No, imaš li tog jednog ekskluzivnog prijatelja kojemu pričaš o stvarima koje ne dijeliš ni s kim drugim? Također, postoje li detalji koje o njemu znaš jedino ti? Teme kao što su naši najdublji strahovi, proživljene traume, veze iz prošlosti, ali i naši snovi i želje za budućnost svakako su nešto o čemu ćemo razgovarati samo s onima s kojima smo najprisnije povezani. Takva međusobna povjeravanja očvrsnut će odnos između dvoje ljudi i učiniti ga posebnim. Osim toga, za ovu vrstu otvaranja preduvjet je da se osjećamo sigurno i da imamo puno povjerenje u drugu osobu. Sve su to prilično dobri temelji za ljubavnu vezu.

Sanjarenje


Jesi li se uhvatila kako zamišljaš intimne trenutke sa svojim prijateljem? Ne možeš si pomoći, u misli ti dolaze slike vašeg prvog poljubca ili u glavi vrtiš scenarije u kojima ležite skupa na plaži i promatrate zvijezde… On je možda i čest gost tvojih snova noću. Sanjarenje u kojem uz tebe glavnu ulogu ima tvoj frendj jedan je od najjasnijih znakova da skrivaš leptiriće u trbuhu.

Ljubomora

Ljubomora svakako nije pozitivan osjećaj, ali se pojavljuje onda kad se osjetimo ugroženo od drugih i strahujemo kako će nam netko oduzeti ono do čega nam je naročito stalo. Vas dvoje možete imati najdivnije i najskladnije prijateljevo na svijetu, ali čim tvoj prijatelj upozna potencijalnu curu ili ima date, u tebi se probudi malo zeleno čudovište koje te izjeda. Doista, ne treba biti stručnjak da znaš kako je ovo sasvim jasan znak da si u svog prijatelja potajno zaljubljena.

Iskače iz paštete

Kad smo zaljubljeni u svemu vidimo objekt naše požude i baš sve može biti poticaj da se sjetimo te osobe: obuzme te topli osjećaj kad prolaziš ulicom kojom često skupa šećete, osmjehneš se u sebi kad u trgovini ugledaš njegov omiljeni slatkiš. Čini se gotovo kao da te cijeli svemir stalno želi podsjetiti na njega. Drugim riječima, on ne izlazi iz tvoje glave.

O njemu samo najbolje

Jesi li se ikad uhvatila kako ga hvališ na kavi s prijateljicama ili tijekom obiteljskog ručka? Tvoja su usta puna lijepih riječi o prijatelju, a u srcu osjećaš ponos dok pričaš o njegovim postignućima. Ako je on česta tema tvojih razgovora ovo je još jedan čvrst dokaz kako je okupirao tvoje misli. Možda to još nisi osvijestila, ali što se tebe tiče, vrijeme je da ovo prijateljstvo podignete na višu razinu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.